Време е за ИКЕА! - Тема 38

• 36 867
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
Аз чакам мебели от немската икея. За първи път поръчвам не от БГ, днес по  план трябва да ги доставят до куриера. Като приключим с тази авантюра ще споделя за доставката дали всичко е било ок.

В Гърция не бях се сетила да проверя за наличност и да организирам транспорт.
p.p. сега погледнах, цените са по-високи от тези в немския, и то доста, 329Е срещу 429Е за единия продукт, другия не го предлагат.

А за доставката колко ви взеха? И с коя фирма ги транспортирате?

# 196
Искам да закупя легло за детето от Икеа, и от 2 месеца не мога да го хвана налично. Като звънна в кол центъра един път казват, че не знаят кога ще има наличност друг път казват имаше го до миналата седмица. Голяма борба ще е

https://www.ikea.bg/products/baby-children/children-8-12/childre … hranenie/89227731

# 197
  • Варна
Аз чакам мебели от немската икея. За първи път поръчвам не от БГ, днес по  план трябва да ги доставят до куриера. Като приключим с тази авантюра ще споделя за доставката дали всичко е било ок.

В Гърция не бях се сетила да проверя за наличност и да организирам транспорт.
p.p. сега погледнах, цените са по-високи от тези в немския, и то доста, 329Е срещу 429Е за единия продукт, другия не го предлагат.

А за доставката колко ви взеха? И с коя фирма ги транспортирате?

Все още не са ги доставили. Направих поръчката в четвъртък, като заявих доставка до адреса в Германия за днес. За определен часови диапазон, ще видя дали ще го спазят.

Първия вариант който обмислях беше да ползвам Габиели, клиент съм им отдавна и съм доволна.
Но ММ поиска оферта от Интерлогистика, и за около 145 кг, 6 пакета, договори цена с 25% по-ниска от тази на Габиели. Предоставиха немски адрес на който да получат пакетите от магазина.

Предстои да видим дали, кога и какво ще получа в крайна сметка.

Цените на продуктите и там са се вдигнали, включително и на вътрешния транспорт.
Но ... няма безплатно щастие Simple Smile

# 198
  • Варна
Добре де, тия врати GRIMO дето ги издирвам и ги няма в сайта от поне 2м, в проекта са ми писани по 65лв. В немската Икеа са 65 евро, в румънската са 250 леи, което е малко над 100лв. Може ли чак такава разлика?

# 199
  • София
Може, аз така си взех крачета за кухненските шкафове за 4 паунда от английската Икеа, вместо за 10 евро от немската...тук са 15 лв.

# 200
В събота бях. Празно е по стелажите за взимане... Мебелите имам предвид. Но опашките бяха безкрайни. Все още има какво да купуват хората. Ние лично купихме посуда и няколко неща за спалня, и оставихме 500 лв. Ако не бях споменала за отстъпката, много любезната и бърборива лелка на касата, щеше да я пропусне.

Затова на място в магазина се ходи сутрин рано Simple Smile Тъкмо са заредили магазина и наличностите горе долу отговарят на сайта. До вечерта всичко е изкупено вече.
Ние вчера вечерта към 18:30 взехме едни рафтчета,  последните бяха, а днес сайтът показва презаредени наличности.

# 201
  • Пловдив
Привет! Сагата с монтажа на кухнята ни продължава, вижда му се края, но днес ударихме греда със съдомиялната - за пълно вграждане е, не е купена от Икеа. Като се сложи вратичката, опира в съдомиялната и не може да се отвори. Предполагам е възможно да се получи с плъзгащияте релси, но колебанието ми е, понеже на инструкциите за монтаж пише за вратички до 76 см /а нашата е 80 см/. Някой има ли опит с вграждане на НЕ-икейска съдомиялна? И помни ли дали е имало такова изискване в размера на вратичката?

# 202
  • Beyond the Frontiers
Привет! Сагата с монтажа на кухнята ни продължава, вижда му се края, но днес ударихме греда със съдомиялната - за пълно вграждане е, не е купена от Икеа. Като се сложи вратичката, опира в съдомиялната и не може да се отвори. Предполагам е възможно да се получи с плъзгащияте релси, но колебанието ми е, понеже на инструкциите за монтаж пише за вратички до 76 см /а нашата е 80 см/. Някой има ли опит с вграждане на НЕ-икейска съдомиялна? И помни ли дали е имало такова изискване в размера на вратичката?
Имат механизъм точно за НЕ-икейски съдомиялни.

# 203
  • София-Младост
Който механизъм монтажника каза, че е абсолютно излишен поне при мен. А при проекта наблегнаха шестнайсет пъти на този механизъм и аз ест. го купих (впоследствие върнах). Не помня да е имало изискване за вратичката, само за ширината на самия уред.

# 204
Оказали са се излишни, защото монтажа за самата врата на миялната е бил с приплъзване както е нашата Електролукс, обаче Уирпул е с фиксирана врата и за да не се блъска в цокъла, трябва да се монтират тези релси. Така челото-вратичка се приплъзва и не се блъска.

# 205
Здравейте, опитвам да се регистрирам на сайта и не става. Ужким се регистрирах, но не мога да си влезна в профила. По-скапан сайт не съм виждала. Звънях им, но и там не ми вдигат. Някой имал ли е подобен проблем?

# 206
  • Варна
Дайте малко повече инфо, който е поръчвал от Германия. Гледах цените на Габиели и ако съм изчислила правилно, ми дава 18лв доставка за 4 врати Гримо. Обаче пък немската Икеа до адреса на Габиели ми дава 49 евро доставка. И като се има предвид, че вратите там са явно двойно по-скъпи от тук и то става... Ама пък писах на нашата Икеа да питам нещо знаят ли за тия врати - не знаели.

# 207
Пробвай с Еконт от Гърция.

# 208
  • Варна
Не знам колко кг са тези врати, но! При по-големите/в см/ пакети се изчислява и обемното тегло. При разлика в обемното и реално тегло се ползва по-голямото.
Та, предполагам, че тези 18лв сте ги видели на калкулатора за обемно тегло. Ако ги ползвате обаче, цената ще е по реално тегло в кг.
Да, доставката до немски адрес няма как да се избегне.

# 209
  • Варна
45кг идват 4 врати и са 50 на 230. Ако са такива цените, каквито ги изчислих, ми се оскъпява с близо 400лв поръчка от Германия :/ В Гърция ги няма, а в Румъния ги има, но там пък я няма ъгловата панта и пак трябва да правя поръчка от Германия. Вече почвам да се чудя дали да не видя някакви други врати дали не пасват. Но пък проблемът с ъгловата панта сигурно пак ще остане. Много тъпо така като я няма в сайта, дори не мога да се абонирам и да знам, че като дойде ще разбера, ами всеки ден дебна и вече 2-3 месеца - нищо.

Общи условия

Активация на акаунт