На море в България 2022г.! - 3

• 70 488
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
От вчера сме в Paradise beach, СВ. Влас. Онзи огромният хотел, с асансьорите Simple Smile Не знам дали защото бях много скептична, но засега съм очарована. Още повече, че съм верен фен на Албена и от години не бях идвала на ОИ на юг. Само че за такава цена, не знам къде в БГ може да получиш повече. А следя всички теми и отзиви от години, хоби си ми е Simple Smile стаите са големи и комфортни, има халати , зарежда се бутилирана вода в стаите,  чисто е прекрасна гледка, безплатен паркинг, ултра ОИ и…най-вече-разкошно море, плитко и без вълни. Моя позната идва от много години тук  и казва, че самият залив е такъв и никога няма вълни. Както казах, Албена ми е сантимент, но последните 3 години пре половината от почивката ни е червен флаг. За базата в хотелите изобщо бе може да става и дума за сравнение. За храната ми е трудно да кажа още, стори ми се ок. Не е уау , но не съм и очаквала за 270 лева стая на вечер, при всички останали екстри. Освен това ресторантът е доста приятен, няма навалица , сравнително спретнато за големината на хотела. Чадърите на плажа се заплащат, но на басейните има достатъчно места, а те са точно на плажа.
Споделете,моля,от къде резервирахте,на мен ми даваха цена 350лв на вечер...

# 466
От вчера сме в Paradise beach, СВ. Влас. Онзи огромният хотел, с асансьорите Simple Smile Не знам дали защото бях много скептична, но засега съм очарована. Още повече, че съм верен фен на Албена и от години не бях идвала на ОИ на юг. Само че за такава цена, не знам къде в БГ може да получиш повече. А следя всички теми и отзиви от години, хоби си ми е Simple Smile стаите са големи и комфортни, има халати , зарежда се бутилирана вода в стаите,  чисто е прекрасна гледка, безплатен паркинг, ултра ОИ и…най-вече-разкошно море, плитко и без вълни. Моя позната идва от много години тук  и казва, че самият залив е такъв и никога няма вълни. Както казах, Албена ми е сантимент, но последните 3 години пре половината от почивката ни е червен флаг. За базата в хотелите изобщо бе може да става и дума за сравнение. За храната ми е трудно да кажа още, стори ми се ок. Не е уау , но не съм и очаквала за 270 лева стая на вечер, при всички останали екстри. Освен това ресторантът е доста приятен, няма навалица , сравнително спретнато за големината на хотела. Чадърите на плажа се заплащат, но на басейните има достатъчно места, а те са точно на плажа.
Споделете,моля,от къде резервирахте,на мен ми даваха цена 350лв на вечер...

Резервирах през Новотон-all inclusive.bg.
Цената им беше по-ниска и от тази през сайта, точно 1350 лева платих за 5 нощувки. Вероятно има някакво намаление заради края на сезона. Наши познати обаче  идваха преди две седмици и с last minute платиха 1500 за 5 нощувки-двойна стая с дете на 4г. Ако са две деца, може да има оскъпяване, не знам. Но е изненадващо добро за цената си. Храната не е гурме, има доста полуфабрикати, но има и много хубави неща. Мъжът ми яде дюнер вчера на плажа и беше много доволен. Аз на закуска си харесах печени сандвичи с много кашкавал. Наистина бяха вкусни. Децата пълнеха чинии с понички, но капеха от мазнина.
За мен лично е минус, че светят лампите на терасата централно и беше шумно до към 11. Все пак заспах заради умората и с тапи , но ми нарушава рахата така да се каже Simple Smile

# 467
  • при моите любими
Някой пита за времето. До вчера беше супер. Днес вали. Следобед го дават да се оправи. Дано. Става въпрос за южното към Приморско-Китен.

# 468
  • Sofia
На Каваци също преваля за 10миин, сега е облачно.

# 469
  • Сф
В Китен валя, почва да се прояснява като че ли. По принцип се готвим за следобеден плаж , ще видим Simple Smile

# 470
  • Русе
Дано е ок времето, че днес изпратих голямата ми дъщеря на лагер в Свети Влас.

# 471
  • В.Търново
Какво е времето на морето? Вали ли дъжд? Водата топла ли е в морето?
Благодаря!
За Варна знам, че е много лошо времето.

Polikseni, нали за този хотел на Св. Влас имаше предимно не много добри отзиви, особено за плажа и храната.... Чудя се на тези разминавания в мненията, понякога се обърквам...

# 472
  • София
В Приморско вчера се развали времето и днес цял ден е облачно и валеше през време, особено сутринта.
Сега има прозорец между 15:00 и 17:00 за плаж и тръгвам.

# 473
Какво е времето на морето? Вали ли дъжд? Водата топла ли е в морето?
Благодаря!
За Варна знам, че е много лошо времето.

Polikseni, нали за този хотел на Св. Влас имаше предимно не много добри отзиви, особено за плажа и храната.... Чудя се на тези разминавания в мненията, понякога се обърквам...

Отзивите са много противоречиви. Затова и аз самата бях скептична и до последно се оглеждах за нещо по-добро. Но тази година преобладават позитивните коментари. Моите приятели като се върнаха, веднага резервираха пак, за след 2 седмици.
Не че няма минуси, като например-че хотелът е пълен с румънци, ама много румънци Simple Smile и сладоледът е само на басейна до 18 ч, но като цяло си заслужава много. Ние сме втори ден, почистиха ни стаята и заредиха с вода и консумативи. Леглата са огромни, базата в поддържана, в банята санитарията е скъпа, сешоарът е силен, дори тоалетната хартия ми се стори хубава. Може да звучи дребнаво, обаче забелязваме и такива неща, защото е супер дразнещо в 4 или 5 -звезден хотел да сложат най-евтината душ слушалка и да не се изкъпеш спокойно. Храната не е кой знае какво, десерти на практика няма , но все се намира по нещо вкусно.
Да не се повтарям, но най-важното ( за нас) всъщност е налице-хубав плаж, първа линия, прекрасна гледка, достъпни чадъри и шезлонги , без борба и драма, безплатен паркинг.
И едно уточнение-ние имаме голям късмет със стаята, защото е близо до асансьора към плажа. Има изключително отдалечени стаи и може да е напрягащо вървенето във всяка посока по няколко стотин метра.

# 474
  • София
Аз пък за Азалия бих дала доста половиженителни отзиви, но са от миналата година. Много беше чисто, да базата е малко по-стара и може малко да го реновират, но се стараят да го поддържат. Храната беше хубава и винаги може да намериш какво да ядеш, всяка вечер имаше различни видове месо и рибни продукти, сладкишите бяха много хубави и плодовете също. Но ние не сме претенциозни и винаги си намираме какво да ядем. На мен плюс това любимото ми хранене е закуската, а тя си беше много богата.
Аз не съм фен на басейните и не мога да дам отзив, но за плажа се грижеха изключително добре и всяка вечер се почистваше. Локацията на хотела е най-големият му плюс, както и терасата на ресторанта, която е с прекрасна гледка към морето, а от ресторанта си директно на плажа.
Но ако трябва да сравнявам почивките ни в четири звездни хотели на ОИ като Азалия и Престиж Делукс в Златните, където базата е уж по-нова, но не я поддържат изобщо и храната също е доста зле от към качество, то определено бих избрала Азалия и заради локацията на хотела и защото ОИ им включва паркинг и безплатен плаж.
Едно наистина полезно мнение, аз бях запазила “сейфти” вариант мисля точно в престиж делукс, “колкото да има нещо”, ама с тия 20 лв паркинг на ден и локация, не можах да преглътна и бързо анулирах. Иначе, ние просто не сме свикнали на АИ, трябва да се пробва веднъж и да разберем нашето ли е или не, номплажът до Азалия е нашето място, супер много ми харесва, в курорта се намира лятното кино на Варна, децата се забавляваха много миналата година Simple Smile

Е , в крайна сметка не знам критериите за добра храна на хората. Приятелите, които ме предупредиха, ходиха именно миналата година, след около осемгодишна пауза и бяха безумно разочаровани.
Просто се опитвам да предпазя от разочарование някои. Особено пък несвикнали на ОЛ, или ходили на добър такъв.
Ние на хотел с толкова посредствена храна  сме попадали само веднъж, преди 11-12 години, в  Приморско, Перла 1. А тогава още беше хубав, уж.
За гледка, локация, плаж, старание да е чисто съм написала също напълно обективни, положителни впечатления.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 16:11 от pileto

# 475
Някой това лято посещавал ли е комплекс Райска градина в Св. Влас? Впечатления?

# 476
  • София
Не знам колко може да се обективни мненията и човек да им се доверява след като за един и същ хотел, по едно и също време има такива разминавания. Не знам на какво се дължи?

Дано е ок времето, че днес изпратих голямата ми дъщеря на лагер в Свети Влас.

В Мистрал ли?

# 477
Естествено че ще има разминавания като определяме "добра" храна и "лоша" храна. Не знаете ли че красиво е относително понятие. Това което според мен е красиво, за друг е много грозно. Пишете каква точно е храната, например бях чела за друг хотел, че е имало стари свински ребра. Тогава всеки си преценява - може някой да обича стари ребра Joy

# 478
  • Sofia
Няколко пъти посетихме Созопол и искам да кажа, че съм много разочарована. За топ-курортен град е изключително неподдържан, шумотевица, мърсотия, кофите с боклук препълнени, вонящи, няма читави тротоари, да не говорим, че шосето от Созопол до Каваци, което е някакви 5 мин с кола, нито е осветено, нито с тротоар, неподдържано навсякъде около пътя. Представям си, че това е една богата община, все пак толкова туристи, а никаква идея за развитие на града не са вложили. Сградите една върху друга, сергиите и заведенията - също.

# 479
Няколко пъти посетихме Созопол и искам да кажа, че съм много разочарована. За топ-курортен град е изключително неподдържан, шумотевица, мърсотия, кофите с боклук препълнени, вонящи, няма читави тротоари, да не говорим, че шосето от Созопол до Каваци, което е някакви 5 мин с кола, нито е осветено, нито с тротоар, неподдържано навсякъде около пътя. Представям си, че това е една богата община, все пак толкова туристи, а никаква идея за развитие на града не са вложили. Сградите една върху друга, сергиите и заведенията - също.
В Созопол не се ли върви по улиците? Движението на автомобили там е силно ограничено. Имам предвид в стария град. Новия го минаваме само транзит. Там няма нищо интересно.  

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 13:26 от Мъфин

Общи условия

Активация на акаунт