Какво повече НЯМА да купя - 21

• 105 264
  • 828
  •   1
Отговори
# 495
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Бельо много харесвам ТониЛанс и Дафи - български и качествени. Любимо магазинче си имам на пазара в Люлин
Къде точно?

# 496
Бельо много харесвам ТониЛанс и Дафи - български и качествени. Любимо магазинче си имам на пазара в Люлин
Къде точно?
В блока, където преди беше магазин Липненски се премести съвсем скоро. Преди беше на пазарчето СанМарино.

# 497
  • Пловдив

Редовно си купувам такъв тип багети, тази взех за първи път, ще е и последен. То бива пестене на материал от към подправки, но чак пък толкова.

Аз нямам оплаквания от бельото на H&M, никога не съм получила обриви и т.н.
Иначе от към качество-цена съм доволна от нещата на Tezenis, включително и мъжките боксерки. При нон-стоп пране ни ластик, ни материята мърда. В някакъв момент избеляват и трябва да се сменят разбира се, но на фона на други марки са в пъти с по-дълъг живот.

# 498
  • София
Аз от време на време купувам такива багети, но по-скоро се радвам, че не прекаляват с материала, защото като знам колко естествен е... Simple Smile А и където пазарувам, има само още един вид и са по-гадни. За замразен продукт, според мен тези са що-годе приемливи. Но да, ядем ги много рядко.

# 499
  • Mediterraneo

Тъкмо скоро си поръчах бикини и бюстиета. Чист памук. От такова бельо няма как да имаш пъпки и раздразнения. Сега, разните му там дантели и пр може и да ти докарат неприятно усещане, въпрос на предпочитания. 5 чифта бикини за 5 евро, памук, как да не купиш? И за лидълското бельо има негативни отзиви, аз и от него съм доволна. Но зависи какво търсиш и какво купуваш.

# 500

Тази безобразна гадост не се яде. То е твърдо, жилаво, с констистенция на замръзнала гума... Единственото хубаво нещо е глазурата от бял шоколад. Става най вече за трошене на зъби + високата цена от 3.30 лв..

# 501
Излязоха резултатите от теста на сирената от страна на "Активни потребители".
Резултатите не са изненада за мен, но много неприятно впeчатление ми направи, че са тествани продукти от всички големи вериги магазини, с изключение на една- Лидл! Каква е причината сирената от Лидл да не присъстват в това изследване, може само да гадаем, но е факт че нито едно сирене, закупено от Лидл не е проверено и това ме навежда на мисълта, че вероятно се притесняват от резултатите и са успели да "стимулират" хората от "Активни потребители" да не тестват техните продукти!
Нито Била, нито Кауфланд, нито Т-маркет са пощадени, като последните сякаш имат най-много проверени сирена, въпреки че са с най-малък пазарен дял!

Това беше лирично отклонение, но да се върна на същественото.
Както казах, резултатите не показват нещо, за което да не съм алармирала и предупреждавала многократно в темите в раздела.
Отново с най-много фалшиви продукти във веригите са продуктите на Саяна, Бор-Чвор, Чех, Булгарче, Белииса и разните им там марки като Брей, Дряново, Етър, Родопско чудо и всякакви други отпадъци, продавани по веригите.

За пореден път се потвърждават и думите ми за най-качествените масови млечни продукти на пазара, а имено тези на LB Булгарикум. Оказа се, че сиренето им не просто отговаря на стандартите, а далеч ги надхвърля като изискване за % сухо вещество в крайния продукт!

Изследването може да намерите тук:
https://aktivnipotrebiteli.bg/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82/194/%D0%A … D0%B8%D1%82%D0%B5

# 502
  • оттам, откъдето започва България
Не са изредени всички сирена в това проучване. Липсва сирене "Елена". (или поне аз не го видях)

# 503
  • София
А точно пък "Активни потребители" са ми едно мерило... как може да вярваш на някой, за когото допускаш, че се е поддал на "стимулация"?! С отстъпки в логиката всяко мнение ще бъде необоримо и винаги ще намериш как да подкрепиш собственото си виждане Simple Smile
И не го казвам, защото не съм съгласна с теб за боклуците, които се продават; а защото просто няма логика да използваш като аргумент изследване на АП, което сама уточняваш, че е некоректно!

# 504
Много странно изследване. Прясното сирене имало най-високо водно съдържание! Ами то по принцип има високо водно съдържание. Затова е меко. Не би трябвало прясно сирене да е в това проучване изобщо.
Отделно че само водното съдържание изобщо не е критерий за добро сирене. Има доста странни марки, които са пълен боклук, но в тази таблица излизат съвсем добри.
Иначе, Кауфланд и Лидл са една собственост. Ако и двете вериги отсъстваха, вероятно бих допуснала, че е възможна внушенията конспирация. Но видно не е така. А и няма никакво значение откъде е купен продукта. Сиренето Йовчеви е в таблицата. Дали е купено от Лидл или от квартален магазин каква е разликата?
Ако това беше проучване, в което бяха купили едно и също сирене от различни магазини, с цел да се установи дали веригите предлагат по-ниско качествени продукти, тогава разбирам. Но това е проучване на различни марки сирене и мястото на закупуване е без значение.

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 19:46 от Нищо лично

# 505
  • sofia
И аз се зачудих що точно водното съдържание мерят...аз като го опитам едно сирене и тогава мога да кажа харесва ли ми или не. Има няколко марки, от които купувам според-зависи от промоцията и са ми ок.
Има едно Саяна в червени пластмасови кутии - то ми харесва, а насипното от витрина на същата марка - не.
Нямам представа каква е причината за разликата във вкуса.

Има в списъка едно сирене Искра...преди доста време бях купила такова...е, по-гадно сирене не бях опитвала.

# 506
Как защо, защото е най-евтиният вид изследване. Веднъж се купува машината, която мери водното съдържание и освен ток други консумативи няма. Grinning
Видът на съхранение е много важен за вкуса на сиренето и винаги ще има разлика дали се съхранява в саламура или ще стои във витрина няколко дена без саламура.

# 507
  • София
Аз пак не разбрах защо следва да се доверяваме на компрометирано изследване, а то е такова още при заданието "изключете еди-кои-си продукти". Но ти си знаеш... щом им вярваш, че провеждат изследванията както трябва, въпреки че се съмняваш в обективността им - е, вярвай им; няма да седна да наваксвам за образователната система, я Grinning Аз сирене отдавна не купувам от веригите, освен по изключение. И с на Активни потребители глупостите също отдавна не се занимавам - все едно да чета "медии" със сензационни, бомбастични. шокиращи заглавия.

# 508
  • Sofia
Излязоха резултатите от теста на сирената от страна на "Активни потребители".
Резултатите не са изненада за мен, но много неприятно впeчатление ми направи, че са тествани продукти от всички големи вериги магазини, с изключение на една- Лидл! Каква е причината сирената от Лидл да не присъстват в това изследване, може само да гадаем, но е факт че нито едно сирене, закупено от Лидл не е проверено и това ме навежда на мисълта, че вероятно се притесняват от резултатите и са успели да "стимулират" хората от "Активни потребители" да не тестват техните продукти!
Нито Била, нито Кауфланд, нито Т-маркет са пощадени, като последните сякаш имат най-много проверени сирена, въпреки че са с най-малък пазарен дял!

Това беше лирично отклонение, но да се върна на същественото.
Както казах, резултатите не показват нещо, за което да не съм алармирала и предупреждавала многократно в темите в раздела.
Отново с най-много фалшиви продукти във веригите са продуктите на Саяна, Бор-Чвор, Чех, Булгарче, Белииса и разните им там марки като Брей, Дряново, Етър, Родопско чудо и всякакви други отпадъци, продавани по веригите.

За пореден път се потвърждават и думите ми за най-качествените масови млечни продукти на пазара, а имено тези на LB Булгарикум. Оказа се, че сиренето им не просто отговаря на стандартите, а далеч ги надхвърля като изискване за % сухо вещество в крайния продукт!

Изследването може да намерите тук:
https://aktivnipotrebiteli.bg/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82/194/%D0%A … D0%B8%D1%82%D0%B5

Аз и без проучване тези марки сирена ги избягвам. На ЛБ не се сещам да сме купували скоро, но Елена от фирмен магазин купуваме и е с доста по-добро качество от това, което се носи във веригите (според мен).

Относно обриви от дрехи - да не би да имате алергия кум прах за пране или омекотител?

# 509
От години ползвам бельо на  HM и никога не съм имала проблеми, нито алергия. Винаги ползвам допълнително изплакване, мразя силни миризми.
Бельото от квартални магазини за уж българско бельо е неособено качествено.
Бикини, прани най- много на 40 градуса бързо се раздърпаха и разнищиха. И хем по- скъпи.
На Синсей разбирам, но българското е с претенции..

Общи условия

Активация на акаунт