Какво повече НЯМА да купя - 21

• 104 288
  • 828
  •   2
Отговори
# 690
И аз тъкмо щях да пиша същото като Мацето- много зависи и от хладилника. Ние сме с два хладилника No frost (Самсунг и LG). И в двата храната се запазва изключително дълго в добро състояние и е доста трудно да се развали...🙂  Конкретно кори за баница са ми мухлясвали само след мноооого дълъг престой на вече отворена опаковка.

# 691
No frost на LG. Но пък другите неща ми се развалят.
Тези кори са така добре запечатана, че и въздух не са поели. Вътре са си свежи.

# 692
Заради вакуумната опаковка е. Все едно са консервирани.

# 693
Кората за баница е брашно и вода. Няма какво да ѝ се развали. Единствено може да мухляса (заради водата). Но за да мухляса, трябва да има и въздух. Наблюдаваното по-скоро означава, че корите са опаковани много добре и са идеално вакуумирани.

# 694
  • София
Кори за баница на марката на Лидл "Родна стряха". 1гидина след изтичане на срока им на годност, корите за баница са все още пресни. И забележете - нямат консерванти

Имаш много добър хладилник.
Същите кори бяха в идеално състояние на 8мия месец в модерния хладилник на дъщеря ми.
В моето 15 годишно Беко се развалят 20тина дни след изтичане на срока.

# 695
Технологията на опаковките също се промени. Масово се използват такива с EVOH слой възпрепятстващ проникването на кислород в опакования продукт. Това също удължава много срока на съхранение.

# 696
Не съм сигурна на каква машина са опаковани, но със сигурност не е вакуум, по-скоро ми прилича да са опаковани на флоупак машина, но не съм на 100% сигурна.

# 697
Могат да се подават сигнали в тази платформа. Сега попаднах на нея, четейки една новина.

https://zdkh.bg/

# 698
  • София, Дружба 2
Повече никога няма да купя салата "Снежанка" от витрината на Фантастико. Имаше дъх и вкус на нещо, все едно е бъркана с антибиотик. След две, три лъжици за проба просто я изхвърлих, а беше близо 700 гр. Няколко часа по-късно ми докара такова стомашно разстройство, че въобще не посмях да тръгна към работата на следващия ден.

# 699
Аз взех за първи път кисело мляко с каймак на Жълтуша.
Каймакът е някаква жълта и мазна консистенция. Възлагах надежди на вкуса на млякото, но не се оправдаха.
Всъщност днес стоях пред витрината от стотици кофички кисело мляко в хипермаркета и без оглед на цена не можах да взема решение дали има такова, което да оприличавам на вкусно българско кисело мляко. Мм, вече няма.

# 700
  • София
Че откога каймакът не трябва да е жълт, тлъст и мазен Simple Smile))
През зимата киселото мляко,  от мляко, е така! Ти градско чедо ли си?

# 701
  • София
Скрит текст:
Аз взех за първи път кисело мляко с каймак на Жълтуша.
Каймакът е някаква жълта и мазна консистенция. Възлагах надежди на вкуса на млякото, но не се оправдаха.
Всъщност днес стоях пред витрината от стотици кофички кисело мляко в хипермаркета и без оглед на цена не можах да взема решение дали има такова, което да оприличавам на вкусно българско кисело мляко. Мм, вече няма.
Труден въпрос. Пробваш и се спираш на нещо, което ти харесва на вкус. Това е положението. Аз взех да купувам по-неизвестни марки от фирмени магазини, за да има нещо общо с мляко.

# 702
Не знам греша ли, но усещането ми за киселото мляко на "Добротица" все още
си е същото, както в началото. Ако ми остане по-дълго неотворено, понакиселява повече,
а отворено не мога да държа дълго в хладилник, понеже се появява мухъл, а и вкусът е
различен. Моля се да не развалят и него.
За другите им продукти имам едно на ум, попадала съм на менте техен кашкавал. По-скоро
кашкавалът си беше гюбек, но с етикет кашкавал. Не съм очарована и от сиренето им, но
тук вече е въпрос на вкус. И каймата им не ми хареса, но пак опира до предпочитания.

# 703
  • София
Лютеница Велика.още си е добра
Едросмляната може би, но финносмляната е  ужасна!  Според мен е наблъскана с червен пипер! Бях купила три бурканчета, всичко отиде в кофата.

# 704
Ужасен кашкавал. Вече се чудя какъв кашкавал да взимам от Лидл, че ми е най-удобен магазин за пазар.
Скрит текст:

Препаратите на Медикс също не ми харесват изобщо.

Масло. Трите не ми харесват.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт