Какво повече НЯМА да купя - 21

• 105 368
  • 828
  •   1
Отговори
# 120
Грешите за женския пазар. Има чудесни стоки и изключително коректни търговци, които са от 10+ години там. Познавам ги всички, няма проблем да си избирам. Но не го правя, защото знам, че няма да ме прецакат. 
Ясно е, че не са циганите с розови домати за лев.

# 121
Сертификати за вътрешен пазар не се издават. Това важи и за полски плодове/зеленчуци. Търговията в Европейския съюз се води вътрешна.

# 122
Баща ми много обичаше да ходи на женския пазар. Той беше отраснал в този квартал и все го теглеше натам. Познаваше всички баби и голяма част от другите продавачи. Знаеше кой е производител и кой носи от борсата. Понякога е донасял много хубави продукти, но често и пълни боклуци, майка ми все се караше с него.

# 123
Не се притеснявайте от Женския пазар - плащате, виждате, че са ви сложили боклук и отивате пред голямата опашка обратно да им направите скандал, да видите как ще ви ги заменят на момента, само да не бавите и да не вдигате тупурдията. Grinning Случва се и директно докато ми слагат да виждам колко кофти стока ми дава и още тогава ги почвам. За София мога да препоръчам зеленчуци и плодове от Про маркетите - може да се хване страхотно качество там за малко пари, но оглеждайте.

# 124
Лидл 'опитай вкуса на света' - е каквото и да съм опитала се чудя как може "света" да яде такива безвкусни неща. Невър евер!

# 125
Лидл имат попадения, но далеч не всичко им е добро, като в повечето вериги между другото. Ей, това не ми харесва, че трябва да обиколя половината град, за да си напазарувам що годе прилични продукти. Оттук хляба, оттам салама и така цял ден можеш да обикаляш магазините.
Понеже напоследък случвам на доста боклучави продукти като цяло, съм решила да не експериментирам повече и да купувам само доказали се в очите ми продукти. И когато имам възможност и време да си ги набавям. Омръзна ми да давам пари за боклуци. От една лютеница на Олинеза ме накъса стомаха от болки и то от една две вилички. Никога повече такава гняс. Такава отврат рядко се случва човек да опита доброволно и то срещу заплащане и.. отново пари в кофата. Аман. И един пастет. Пастет ли казах?! Всичко друго, но не и пастет. Кучето на цеха ще се облажи.
Аз много рядко, да не кажа инцидентно, купувам лютеница или пастет, но с едно посягане към витрината бях нацелила най големите боклуци. Пф.
Пп Стомаха ми е много точен по отношение разпознаване на боклучави продукти и трябва да се вслушвам в гласа му. Така всички ще сме доволни - и аз и най вече стомаха ми. Grinning

# 126
Аз пък от години не съм попадала на продавач, който да не ми е разрешавал да си избера стоката. А пазарувам на най-различни пазари. Само на Женския пазар не ходя. Той не ми харесва. Останалите обаче - Красно село, Младост, Слатина, Димитър Петков са чудесни и на всякъде сама съм си избирала стоката.
Не бих купила нищо, ако не ми разрешат да си го избера. Просто ще отида на друга сергия и ще си купя от там.

# 127
И аз на нашия пазар купувам само от сергиите, където дават да се избира. Това обикновено са и производители, които са сигурни за качеството на стоката си.

# 128
Аз от пазар вече купувам само розови домати. Всичко останало го има с добро качество и на по-ниски цени във веригите.
Домашно произвоство не търся.

# 129
  • Sofia
Е,като са забранени тези железни кантари с грамчетата,защо този тъмен субект/такъв беше/ си продава така спокойно 🤔 ,че и в павилион е,не на сергия..
Нали минават уж на проверки 🤨

# 130
Да, бе, проверки! Никакъв контрол, за нищо! Или ако го има е проформа. Изобщо слабо звено е контролът в нашата родина...

# 131
Виждала съм проверяващи как си излизат от магазин с пълни торби без да плащат.

# 132
Не съм изненадана. Затова и всеки ден сме свидетели на катастрофи, нитратни зеленчуци, приключили ревизии с "всчико е изрядно", некачествено строителство, автомобили със завишени норми на замърсяване и т.н.

# 133
Аз от пазар вече купувам само розови домати. Всичко останало го има с добро качество и на по-ниски цени във веригите.
Домашно произвоство не търся.
И розови домати има във веригите. Тази сеидмица в Дар и Т-маркет по 2 лв. Не знам на пазара колко са, но мен тази цена ме устройва.

# 134
За доматите не винаги гледам цената, а качеството. Ако са хубави пресни, зрели, ароматни и 4-6 лв. мога да дам за кг. И без това ги има 2-3 месеца в годината.

Общи условия

Активация на акаунт