Какво повече НЯМА да купя - 21

  • 105 245
  • 828
  •   2
Отговори
# 525
  • Мнения: 2 783
- Стреч фолио на Фино - вече няколко пъти ми се къса на едни никакви места и няма оправия...

- Тампони за лице на Септона - ми, много тънки станали, бе!

# 526
  • Мнения: 12 914
Яде се ако е изчистена, а не пълнена!
Не знам как се пълни цаца...
Ама и пържена, и маринована си я ядем цяла, никой не я чисти (ни глава, ни вътрешности). Откак се помня така.
По заведенията лятото на морето също си в пържат цяла, както излиза от морето. Кой ще го чисти това?
Но не пречи и да си я обезкостяваш, ако ти се занимава. Това не прави продукта лош, просто явно имаш различни очаквания.

# 527
  • Мнения: 6 125
Kashkaval на Милбона - абсолютна гума.

# 528
  • Мнения: 3 997
Яде се ако е изчистена, а не пълнена!
Не знам как се пълни цаца...
Ама и пържена, и маринована си я ядем цяла, никой не я чисти (ни глава, ни вътрешности). Откак се помня така.
По заведенията лятото на морето също си в пържат цяла, както излиза от морето. Кой ще го чисти това?
Но не пречи и да си я обезкостяваш, ако ти се занимава. Това не прави продукта лош, просто явно имаш различни очаквания.

В масовия случай е така, ама това не значи, че е нещо нормално.
Особено, ако не е супер дребна си се чисти и е много по-хубава. Ето как изглежда подобна риба.



# 529
  • Мнения: 944
Яде се ако е изчистена, а не пълнена!
По заведенията лятото на морето също си в пържат цяла, както излиза от морето. Кой ще го чисти това?
Даже ме е страх да помисля какви заведения посещавате, щом и в най-долнопробните които сме посешавали, цацата винаги е била чистена от червата. Едва ли идеално, но винаги си е личало, че коремите са разтваряни. Та малко прибързано се изказахте. Съветвам ви другия път като ядете цаца в някое заведение, да се вгледате по-добре в някоя рибка.

# 530
  • Мнения: 754
Аз също не съм яла изчистена цаца, особено на морето. Аз си я чистя, понякога я ям с червата 😂 Нищо, не спорете, единият повече няма да купи дадено нещо, на другия пък му харесва така. С всичко е така. Няма смисъл, а и темата си е индивидуална. 🙂 Аз например бях писала, че няма да взема повече цедено мляко на Родна Стряха, но пък всеки писа, че било хубаво. Може би съм попаднала на гадна партида, но не ми се рискува пак, нооо пък никога нищо не се знае! 😀

# 531
  • Мнения: 12 914
Даже ме е страх да помисля какви заведения посещавате, щом и в най-долнопробните които сме посешавали, цацата винаги е била чистена от червата. Едва ли идеално, но винаги си е личало, че коремите са разтваряни. Та малко прибързано се изказахте. Съветвам ви другия път като ядете цаца в някое заведение, да се вгледате по-добре в някоя рибка.
Такива рекламни снимки от меню...
Да речем капаните в Бургас, по цялата морска. Изчистени друг път Simple Smile
Ето реални снимки. Ако на някоя риба в суматоха й се е порнал коремът, може, ама са си с всички екстри. И гъмжи от посетители, обикновено се чака за маса, не съм видяла да ги ровят Simple Smile  цък за снимка на цаца в обикновено популярно заведение

Аз на сложни заведения не ходя и не съм гнуслива хич. Нямам проблем с рибоците, чак да се вглеждам в коремите.
Ужас, голяма драма стана с тая цаца Simple Smile Чак дисекция, черва.. Simple Smile

# 532
  • Бургас
  • Мнения: 3 937
Може би се бърка цаца с хамсия..Да, хамсията макар и дребна, се чисти.

# 533
  • София
  • Мнения: 31 415
Аз съм от Варна. Цаца, чистена, в точно 1-2 заведения има. В масовия случай няма чистена цаца. Морето ми е в кръвта, както се вика. Морски дарове се ядат всякакви, разбираме цялото семейство от тях, ядем ги от деца и чистена цаца- да, ама някой друг път. Хайде да е 2%. И понеже посещаваме точно определени заведения, за мен е 100% чистена, но от моята си камбанария. Satisfied

# 534
  • Мнения: 944
И в Бургас не знам някъде да чистят цацата Joy
Не съм попадала на заведение в Бургас, в което да не я чистят! Кажете поне едно, в което да сте стъпвали някога?

# 535
  • Мнения: 28 967
Може ли някой компетентен морски да даде определение за цаца, както и нормалните ѝ размери?
Рядко пържим вкъщи, но ако е от най-дребната – едни минирибета, най-много 5 см от главата до опашката включително, не знам кой и как ще си играе да ги чисти. То това не можеш да го хванеш стабилно дори...
Вкъщи такава не чистим, а добре препържена се яде дори с главите.

# 536
  • Мнения: 14 209
Между другото,има рибни магазини,които предлагат безплатно да ви изпекат рибата,купена от тях,докато другаде поръчката на печен шаран е около 60 кинта. Вярно,с орехи и т.н.

# 537
  • Мнения: 5 548
Може ли някой компетентен морски да даде определение за цаца, както и нормалните ѝ размери?
Рядко пържим вкъщи, но ако е от най-дребната – едни минирибета, най-много 5 см от главата до опашката включително, не знам кой и как ще си играе да ги чисти. То това не можеш да го хванеш стабилно дори...
Вкъщи такава не чистим, а добре препържена се яде дори с главите.

Toчно такава е цацата, хамсията е по-едра и по-лъскава. И двете риби се пържат у нас само чистени. ММ е научен от вуйчо си да ги чисти с бръснарско ножче, след това ги нанизва през главите на клечка за зъби и така ги пържим.
По заведенията е различно, наистина често не я чистят, а препържват и аз едра цаца на заведение не купувам, че вътрешностите горчат

# 538
  • Мнения: 5 036
Чисти се грацата,дребния сафрид.Много си приличат с цацата.Satisfied

# 539
  • Мнения: 12 307
Според мен, когато е изпържена в гореща мазнина, вътрешностите също се препържват и почти изчезват и може би наистина не я чистят. Не съм купувала от доста години пържена цаца, не ми е правило впечатление. Но в буркана на снимката рибките са мариновани, тоест не преминават през такава топлинна обработка и червата им наистина се ветреят доста неприятно и неапетитно. Вчера си купих Мезето на капитана, ще видя има ли черва в рибките.

Общи условия

Активация на акаунт