Какво повече НЯМА да купя - 21

• 105 240
  • 828
  •   1
Отговори
# 540
Коремчето на цацата е с много тънка кожа и се разкъсва още при миенето. Ако не се разкъса при миенето, се разкъсва при овалването в брашно или при пърженето. Но това изобщо не значи, че цацата е чистена. Цацата не се чисти, защото се разпада и след като се изпържи става суха и с вкус на пържен вестник.
Хамсията се чисти, да, но хамсията е друг вид риба. Тя е от семейството на аншоата. Доста по-здрава кожа има и може да се почисти, без да се разпадне.
Цацата е копърка, Сийче. 10-тина сантиметра дълга, 10-тина грама на тегло е рибочето. (10-тина грама с червата 😉)

# 541
  • Sofia
На пържена по заведения не намирам кусури,знам ,че не я чистят...вкъщи задължително я почиствам 😁

Това нещо,което Мм купил днес е ужасно гадно на вкус 🤨

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 14:22 от Doli

# 542
Няма крайбрежно заведение в Бургас където да се чисти цацата Simple Smile))) .На първата снимка е хамсия-тя се чисти-по голяма е/напочти всички места и махат и главата/ .Ех ако някой си спомня темата обещавам,че следващото лято ще пратя снимка от всяко крайбрежно заведение където категорично не е чистена. Иначе в централните заведения рядко се среща цаца.Преобладаващо се предлага хамсия Simple Smile .

# 543
със сигурност по крайбрежните капани в Бургас и Варна не са чували за чистене, там олиото се долива цяло лято вие за чистене говорите.
Чистена риба и точно трицона или цаца  има в по-хубави места, не силно туристически, примерно в Рибката в Аспарухово, което е и едно от най-добрите места за риба във Варна. Друго добро е срещу АГ-то, Лас Палмас. Там има прясна риба, няма вътрешности и гранливо олио.
Но пък е квартално малко къчме и за някои няма да е добро.

# 544
със сигурност по крайбрежните капани в Бургас и Варна не са чували за чистене, там олиото се долива цяло лято вие за чистене говорите.
Чистена риба и точно трицона или цаца  има в по-хубави места, не силно туристически, примерно в Рибката в Аспарухово, което е и едно от най-добрите места за риба във Варна. Друго добро е срещу АГ-то, Лас Палмас. Там има прясна риба, няма вътрешности и гранливо олио.
Какво и къде е това "АГ-то"?

# 545
  • София
Като стана дума за олио - виждали ли сте как изглежда олиото от фритюрник на ОХ? Аз само веднъж, това е кошмар! Почти черно вещество с вискозитет на асфалт.

# 546
Какво е ОХ?

# 547
Предполагам обществено хранене Simple Smile
Техен не съм,но в китайски съм..
АГ сигурно е гинекологична болница

# 548
Какво и къде е това "АГ-то"?
акушеро гинекологична болница

# 549
  • Пловдив
Цаца и вкъщи не почиствам, а директно пържа. По заведения пък хептен тук в Пловдив и по морето, които сме посещавали също не съм видяла чистена цаца.

# 550
  • Mediterraneo
Като стана дума за олио - виждали ли сте как изглежда олиото от фритюрник на ОХ? Аз само веднъж, това е кошмар! Почти черно вещество с вискозитет на асфалт.

По стечение на обстоятелствата, не само съм виждала, но и ми се налага да сменям олио на фритюрник в ресторант. Особено олиото на рибата, ако не се смени на седмицата поне веднъж, не ми говори! Да не говорим, че на някои места пържат всичко в един фритюрник- риба, картофи, кюфтета, сещате се( влизала съм в такава кухня, лошо ми стана). Литър олио за фритюрник е около 4 евро, пестят хората( или слагат обикновено олио).

# 551
  • София
Картофите не попиват ли вкуса на рибата или има някакъв пиниз? Не мога да си представя да сложа картофи в олио от риба. Вкусът сигурно е потресаващ.

# 552
Цаца и вкъщи не почиствам, а директно пържа. По заведения пък хептен тук в Пловдив и по морето, които сме посещавали също не съм видяла чистена цаца.

В Пловдив на главната има един магазин в който готвят и предлагат пържена риба в началото.
Погледнете предлаганата цаца там Wink

Иначе всеки е свободен да си я яде както иска....С или без екстри Grinning

# 553
  • София
Колко па екстри може да има в една цаца?🤣

# 554
Със сигурност няма да хукна към Пловдив заради една цаца. По-скоро ти можеш да я снимаш, ако може и с линийка отстрани, за да преценим колко големи са рибките. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт