Какво повече НЯМА да купя - 21

• 104 481
  • 828
  •   1
Отговори
# 570
  • София
И аз попаднах на прегорени - явно сушени на ток - чушки, с петна мухъл вътре, или с едно лигаво нещо по цялата дължина. Изхвърлих всичко. В последния момент успях да си купя от една жена на Плиска прекрасни, домашни чушки. Безумно е да разчиташ на нещо и да попаднеш на гадост в последния момент.

# 571
Явно е било масово това с чушките. За Бъдни вечер поръчах и от ресторанта ми казаха  че единствено постни червени чушки не могат да направят, защото не са намерили хубави, всички които видяли били прегорени. Тогава реших, че не им се правят чушки, но сега разбирам тяхното решение. Предпочитам без чушки, отколкото с такива.

Последна редакция: пн, 26 дек 2022, 11:04 от zari65

# 572
  • софия
За поредна година купувам сушени чушки на Струма фрут. Няма нищо от споменатото и миришат чудесно на суха чушка. Ползвам ги в сезона и за готвене.

# 573
  • София
А защо непремено сушени чушки? Аз никога не съм правила такива, все пресни от магазина, а тази година имам и замразени есенни.

# 574
Имат съвсем друг вкус сушените чушки. И аз на Бъдни вечер само такива чушки слагам на трапезата.

# 575
Сушените чушки имат вкус на люспа от чушка, от години не купувам.. Като малка също много ги мразех. Само с печени (белени и замразени) правя, сушените само се обелват нацяло и се хвърлят, никой вкъщи не ги харесва - не обичам да влагам труд безсмислено и да хвърлям храна.

# 576
Хубавата изсушена чушка дава невероятен вкус. Вкусът на люспа е от прегорената зле изсушена чушка. Децата ми ги оставят отстрани на чинията и не ги обичат, аз и мъжът ми пък много ги обичаме и си ги изяждаме, когато са хубави разбира се. Тази година нямахме и ми липсваше техния вкус.

# 577
  • софия
Не пълня сушени чушки, никога не сме го правили, но много ги ползвам при готвене на зимни ястия. Понякога правя разядка с тях, която става нещо като зимна лютеница, но обикновено само за Бъдни вечер.
Харесваме ги, дават различен аромат.

# 578
  • София
Ако е за вкуса, бих сложила в плънката, но не да ползвам нещо, което после само ще изхвърля. Ползвала съм сушени домати и не са моето нещо, та затова и от чушки съм се отказала - като гледам, имало и друга причина.
Интересно защо няма контрол над този продукт - очевидно има проблем.

# 579
Супер са си хубавите сушени домати. Не са заместител на консервираните домати. Това че на Вас не ви харесва не ги прави лош продукт, ще си ги купувам когато видя хубави.
Нормално е никой да не купува неща, които не обича да яде, всеки купува неща, които харесва.
При тях е същото, ако не са от добър за сушене сорт или са прегорени не стават. А зехтин, в който са стояли дава невероятен вкус също.
Със сушенето определено има проблем.
Колко подправки съм изхвърлила, защото когато ги отворя не миришат на това, което трябва, също и чайове.
Лидълски чай никога повече няма да купя например.

Последна редакция: пн, 26 дек 2022, 13:37 от zari65

# 580
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
На мен са ми се случвали и домашни сушени чушки да са мухлясали...
Така или иначе не ги ползвам, не ги купувам, не са ми приоритет...

Пълня пресни или замразени сурови чушки. Винаги си стават екстра. Тази година ми бяха може би най-добрите.
Въпрос на вкус, традиция и достъп до продукти.

# 581
Винаги правим и пълнени сушени чушки, ако имаме, правим и за НГ. Понякога ги пълним с боб, друг път с ориз и зеленчуци (и много рядко и с кайма- предпочитаме ги постни). Невероятен вкус и аромат придават, стига да са хубави сушените чушки. Ядем си и чушките, и плънката. Даже тази година дъщеря ми на 11 г за първи път яде и сушените чушки, и лозови листа, и малко кисело зеле даже от сармите. Досега ядеше само от плънката, но "обвивките" никога не сме ги хрърляли- изяжда ги някой друг. Нормално е сушени чушки, домати, сливи, грозде да са с различен вкус от пресните. А също и да не се харесват на всеки.🙂
На мен също ми направи впечатление, че масово сушените чушки са прегорели (тези в прозрачни пакети). Взехме на Струма фрут, единственото, което не ми харесва е, че пакетът не е прозрачен, можеха са оставят поне едно "прозорче". Добре че се оказаха хубави чушките.🙂

Последна редакция: пн, 26 дек 2022, 17:52 от dolce miele

# 582
Уффф.  Не купувайте бонбони ferrero rocher! Изтегляли ги от пазара в момента - с мезе са  /червеи, жилави на вкус /😣😱

# 583
Няма да купя отново тестото за пици на Била. Ужасно е. В сравнение има едно дълбоко замразено на Фамилия мисля, то е чудесно, но това става като подметка, твърдо и не е вкусно. Че даже два броя бях купила 😐

# 584
  • София
У нас постоянно има бонбони Ferrero, както и шоколад от време на време - всичко си е както винаги е било, нямаме оплаквания.

Общи условия

Активация на акаунт