Какво повече НЯМА да купя - 21

  • 104 264
  • 828
  •   1
Отговори
# 750
  • София
  • Мнения: 8 634
Аз, като цяло, и прасета не виждам, но не значи, че няма Simple Smile

# 751
  • Мнения: 1 530
Ок, всеки има право да мисли каквото му е угодно.
Мисля, че във фермите, животните се отглеждат в помещения /обори/, а не седят на паша край магистралата, за да може да бъдат видяни. На нашето семейство вкуса на това сирене и усещането за мляко ни харесва, не задължавам никой да ми вярва. Нали темата е за споделяне все пак.

# 752
  • София
  • Мнения: 8 634
Най-добре сподели и в другата тема, щом ти харесват продуктите - може някой да чете там, а да не чете тук Wink

# 753
  • Мнения: 12 130
В София няма как да ги видим

# 754
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
  • Мнения: 8 538
Колко често и кога за последно някой е виждал биволи?
Аз, преди месец.

# 755
  • Мнения: 1 697
Колко често и кога за последно някой е виждал биволи?
Аз, преди месец.
Виждам всеки път, когато пътувам от/до село. Освен биволи виждам и крави, както и доста големи стада с овце.

# 756
  • Пловдив
  • Мнения: 7 204
Колко често и кога за последно някой е виждал биволи?
В селото, в което наскоро купихме къща има две големи биволски ферми

# 757
  • Мнения: 5 428
На 10км от Варна има ферма за биволи и крави, но животните не могат да бъдат видяни покрай пътищата на паша

# 758
  • Мнения: 17 206
Колко често и кога за последно някой е виждал биволи?
Мога да ти кажа ферма във Варненско, ако те интересува.

# 759
  • Мнения: 10 567
Биволи и крави скоро не съм виждала, но знам че ги има, понеже близо до блока ни
носят веднъж в седмицата мляко, кашкавал, сирене и понякога масло.
А за свинското месо в нашите магазини попаднах на съвсем скорошен коментар:
 
Некачествено свинско месо от Западна Европа залива българския пазар

Делът на българското месо на пазара е около 30%
"Западноевропейските преработватели реализират голям процент от продукцията си на техните пазари, където цената е доста по-висока от реализираната в България например. Повечето големи производители в Европа са и нетни износители на месо и тази част от месата, които не могат да се изконсумират при тях, заливат пазарите в Източна Европа, в това число България, Румъния и Гърция", поясни още Славов.
Има и още една съществена разлика между българското и вносното свинско месо, която прави родното по-качествено.
"Вносното свинско месо от Западна Европа идва у нас парено. Винаги когато един труп мине през термична обработка, качествата на месото не са толкова добри, отколкото от драно животно. Защото у нас се прилага технологията на дрането", обясни Венцислав Славов.

Повече от Тук

# 760
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 437
Аз купувам кашкавал, сирене и масло от турските магазини. Добро качество на по- ниска цена. Също масло съм купувала и от италианския маркет, по- добро е от масовото. От Берьозка също купувам, изобщо тези продукти са супер там.
Вече не знам дали остана нещо читаво на пазара.

# 761
  • Мнения: 10 626
До моята работа има турски магазин, въобще не са по-ниски цените. В италианския маслото е супер, да. В Берьозка е по-скъпо, а някои неща хич не са добри откъм състав. Абе трудно е, да.

# 762
  • София
  • Мнения: 5 346
Производителите са :"От фермата"  с.Нефела /Врачанско/
Купихме от тях освен биволското сирене , масло, ...
Не видях да отглеждат биволи, а само крави.

# 763
  • София
  • Мнения: 31 388
Къде е този италиански маркет?

# 764
  • софия
  • Мнения: 30 199
На бул. "История славянобългарска" срещу Баухаус (ТЕЦ София).

Общи условия

Активация на акаунт