НПМГ - тема 8

• 77 457
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Какво трябва да носят децата за часовете по математика от 7 до 14 септември - учебник, сборник?

# 136
  • София
И аз имам подобен въпрос. Мислех да изчакам със закупуването на учебници, след родителската среща. Но за часовете по математика от 7 септември трябва ли да има вече учебник?

# 137
  • София
На седми ще изпратя детето с тетрадка, химикалка и чертожни, може и елка. Не бих се сетила за учебник.

# 138
  • София
Предполагам, че всички сте получили в Школо отговора от община Лозенец, по повод осветлението в лесопарка. Ето и намесата на омбудсмана:
https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/735825

# 139
  • София
Отговорът на общината беше покъртителен. При това бяха отговорили след два месеца. А омбудсманът реагира само за ден. Браво!

# 140
  • София
Няколко пъти четох отговора, за да съм сигурна, че съм го разбрала. И на младежа го четох. Той се смя и ме пита истинско ли е това писмо, а аз бях... 😲

# 141
Какво има да увъртат не разбирам. Има пътека, през гора, неосветена, по която сутрин и вечер преминават по тъмно стотици ученици между училище и най-близката автобусна спирка.
Ами трябва лампа.

# 142
  • София
И ние вчера дълго изучавахме отговора от районния кмет. През февруари пращахме и индивидуални сигнали на Контактния център на СО: https://call.sofia.bg/bg/Signal/Create   
Част от отговора им беше, че внимателно приоритизират къде инвестират. За мен това означава, че сигналите не са набрали критична бройка и трябва още да се постараем. А то, верно, за една две лампи става въпрос.

# 143
Аз също съм писала. На мен ми отговориха, че било парк и затова поставянето на лампа там било много сложно. И че това нямало значение, щото кметът си наумил да премести спирката на автобусите при подлеза, малко по-надолу.
Реших, че и двете неща са пълни глупости общо взето. Но съм сигурна, че ако продължаваме с писмата ще сложат една лампа.

# 144
Попринцип ще е по-добре спирката да се премести при подлеза.
При ремонт на Топлофикация мисля че 2-3 месеца спирката беше временно преместена точно там.
От нея се стига и по-бързо до училището. Там има тротоар с осветление.

# 145
  • София
Там има ли подлез за пресичане на улицата, че популацията на селяндурите с хубавите коли в този квартал се разраства застрашително.

# 146
  • София
Каквато и да е причината, отговорът наистина е покъртителен. Работното време на установяващите нередности е в светлата част на деня?!?!?! 😵 Е, как по дяволите установяват и инспектират изобщо? Ми, да го закрият този отдел или да го направят с нощно работно време.

# 147
Там има ли подлез за пресичане на улицата, че популацията на селяндурите с хубавите коли в този квартал се разраства застрашително.

Има, да. Подлезът е нов и модерен. С осветление и интересна настилка. Има и работещ асансьор.

# 148
  • София
Писмото автентично ли е или някой си е играл да си направи шега? Отговарят пълни безсмислици, отбиване на номер. Ако наистина има човек в общината, който си е на мястото, ще препрати жалбите към съответните институции и ще даде своето становище по въпроса. А не да обяснява за светлата част на работното време.
За правописа в писмото съм потресена!Няма ли един грамотен човек да го види, преди да го изпратят???
За спирката смятам, че си е добре на сегашното място. Стигат за нула време до училище, а сутрин винаги се бърза и в студа няма смисъл да закъсняват.

# 149
Няма да закъсняват, защото разстоянието е по-кратко до училището.
Надявам се да приемат предложението.

Общи условия

Активация на акаунт