НПМГ - тема 8

• 77 608
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
НГДЕК, 32, 18 и т.н.

# 301
  • София
Отново: Сега в НПМГ, в 5-ти и 6-ти клас са почти поравно момчетата и момичетата, като в 6-ти има лек превес на момИчетата.

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 10:42 от Azzzy

# 302
  • София
По повод екскурзиите, тази година са предложили посещение в ЦЕРН.

# 303
За кои класове? Как ги предлагат тези екскурзии, класните ръководители, или учителите по предметите?
Както писах и по рано, при нас засега абсолютно нищо.

# 304
  • София
Посещението в ЦЕРН не е екскурзия.

# 305
  • София
Посещението в ЦЕРН не е екскурзия.
Доколкото разбрах, за това посещение са поканени 11 кл - физика, сборен 11 кл с трети профил физика, както и част от паралелката с химия. Посещението е с предимно обучителен характер. Разбира се,  по пътя ще спират и на други места.

# 306
И настоящите 10ти клас физика са информирани за това посещение ( на последната РС).

# 307
  • София
Здравейте, бихте ли споделили отзиви за паралелките с природни науки?

На какво ниво е математика в тях? Как се избира третия профилиращ предмет за 11клас измежду зададените опции?
Освен разликите в балоообразуването и фокуса върху биология в едната паралелка, химия в другата и различния език (немски) в третата, има ли някакви други съществени различия?
Децата в тези паралелки основно към кандидатстване с медицина ли са насочени или има и такива с други планове за реализация Thinking

Много ще съм благодарна, ако може да споделите информация от опита с вашите деца.

Ще чакаме с нетърпение и дните на отворени врати за повече детайли..

# 308
Искам да попитам за 5 клас в НПМГ, дали има наблизо занималня, в която да пишат домашни? Моето дете е на 10 г, знам, че приема е далече, просто от сега го мисля. В НПМГ предполагам следобяд няма организирани платени занимания за уплътняване на времето Confused

# 309
Преди години и аз се притеснявах за абсолютно същото, но в друга тема ми се изсмяха.. Реално наистина ще видите, че децата израстват много до другата година и ще е трудно само да се справя първите месец два/ не че няма да си е написало, но няма да е научило както на вас ви се иска и вечер щв допомагате. Във времето се научават да са по- организирани и как за тях се учи най- лесно по даден предмет..

Всички деца минават през това. Спокойно:)

# 310
Въпроса не е в ученето, а в прибиране до вкъщи, той не би могъл сам поне за 5 клас. Освен това наистина ми се иска да е уплътнен следобяда.

# 311
Няма как, занималня няма. Не знам и някой да е ходил на частна такава в близост. Имат школи някои дни и свършват по-късно. Може и в библиотеката да ви изчаква, за да го вземете. Но регулярно, от понеделник до петък, от 7.30 до 18.00 няма кой да се занимава с него в училище.

# 312
  • София
Може и да има някакви частни занимални около училището или детски центрове. Но постепенно детето само ще поиска да се прибира вкъщи, а не да заспиваа на масата в частна занималня. И в другите училища няма занималня в пети клас.
За мен е по-разумно да потърсите удобен транспорт до вкъщи, отколкото да търсите занималня. При нас имаше и дечица, които разделяха едно такси.

# 313
По повод пътуването, 5 клас е и пътува сам, както и голяма част от съучениците, вървят на големи групи към 88 и метро. По отношение на английския... Не мисля, че дете, което не е учило ще му е лесно, категорично не тръгват от азбуката. Като цяло имам негативно мнение към програмата и учебника по английски. Но това не произтича от училището, а от системата.

Да добавя за занималните.. на ден имат по 8 часа, със школите стават 10 (който посещава). Сложете обед. После път. Вариант със занималня за писане на домашна в 5 клас не знам дали въобще е възможен.

И втора добавка, една част от домашните са групови проекти, общи задачи. Правят си разговор в Teams и си правят заедно домашните или просто се разбират да ги пишат заедно, за да им е по -полезно.

Извинете, че се самоцитирам, но не знам някое дете да ползва занималня. има едно, което стои в библиотеката и там пише домашни, докато го вземат.

# 314
Мерси за мненията, просто от сега обмислям различните варианти, въпреки че не знам къде ще се класира. Например в ПЧМГ за 5 клас почти целите следобеди са в школи и спорт, някои платени, други вкл. в таксата. За мен това е идеален вариант.
Есента ще малко над 10 г. и не желая да се прибира сам.

Общи условия

Активация на акаунт