НПМГ - тема 8

• 77 509
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, дали някой може да даде прогнозни балове за тази година и по специално за паралелката с математика и физика? Знам, че е сложно за прогнозиране предвид по-специфичното балообразуване... Според вас какъв е шансът да са много по-високи?
Недейте да се измъчвате така Simple Smile
Най-много да се успокоите за кратко с тези прогнози. Може и да има деца с много високи резултати, но това да не им е първо желание.

# 541
тук има статистика https://dideva.alle.bg .За паралелката с физика ми е трудно да прогнозирам но ми се струва че баловете ще са много сходни на миналогодишните.

# 542
  • София
Лейди, знаеш ми мнението - тази година очаквам покачване на бала, поне в математическите паралелки. Не мога да го докажа статистически 😂, по скоро интуиция, нагласи на децата, някои кадрови промени в полза на НПМГ и тенденция, която тук е възходяща.
Скрит текст:
За разлика от другата държавна МГ
.

В тази връзка мога ли да помоля за отзиви за паралелка Мат и НЕ. Давчева ли отново ще поеме 8 клас? Знаят ли се вече преподавателите по Мат? Въобще всякакви отзиви За и Против ще са ми от полза

# 543
  • Sofia
Много се надявам да няма покачване на бала. По география буквално лети през последните години и разчитам, че няма накъде повече. В момента вързахме бал малко над миналогодишния минимален и не знам какви са шансовете.

# 544
Лейди, знаеш ми мнението - тази година очаквам покачване на бала, поне в математическите паралелки. Не мога да го докажа статистически 😂, по скоро интуиция, нагласи на децата, някои кадрови промени в полза на НПМГ и тенденция, която тук е възходяща.
Скрит текст:
За разлика от другата държавна МГ
.

В тази връзка мога ли да помоля за отзиви за паралелка Мат и НЕ. Давчева ли отново ще поеме 8 клас? Знаят ли се вече преподавателите по Мат? Въобще всякакви отзиви За и Против ще са ми от полза
Мога да кажа за тазгодишния 10 клас. Два много силни класа са според общия успех. Доколкото НВО-то е критерии за 10 клас, то доста деца имат 100 точки, а една солидна маса в диапазона 97-99.75.
Имам близко дете, което завърши сега 12А. Въртяха им се учители по математика и не знам кой ще поеме 8-те класове.

# 545
За паралелката с физика предполагам понижаване на бала на основа резултатите от състезанието и олимпиадата тази година (до 30то място са с около 10т надолу), а те се удвояват и влиянието на Мат и БЕЛ няма да са толкова съществени...
Паралелката химия за мен е абсолютно непрогнозируема. Резултатите от състезанието са аналогични на миналогодишните, децата в челото са в голяма част дублиращи се с челото по биология и коя паралелка ще предпочетат си е личен въпрос... А и паралалка Химия (+БЗО) е с удвояване на НВО Мат, за разлика от паралелка Биология (+ХООС) която е с удвояване на състезанието (или олимпиадата) по биология и паралелка Биология+ХООС която е със сумиране само на състезанията, без олимпиада.
Пишем по реда на желанията, пък каквото стане, назад достатъчно резерви и така Hands V

# 546
  • София
Rosi_ta, недей така, моля те  Joy
Да, наистина е трудно прогнозирането. Каквото стане  в крайна сметка Simple Smile

# 547
  • София
Аз поне вече съм спокойна, че няма да стане и съм в дзен относно НПМГ Simple Smile
Дано вашите деца имат късмет!!

# 548
Много ми се иска в дните преди първото класиране за 5клас, да прочета тук информация за обучението на най-малките. За училището след 7 клас има изписано доста, но именно за най-малките ми е питането...ще помоля тези, които имат наблюдения да дадат едно рамо- доволни ли сте от обучението, това което очаквахте ли е, много ли се учи или напротив..с две думи съжалявате или напротив ,много сте щастливи от избора си на нпмг за децата ви? Детето ми се представи добре на състезанията за прием в 5 клас, вероятността да е приет и в нпмг и в смг е голяма. Защо да избера НПМГ?

# 549
Аз бих избрала СМГ, защото имат по-голяма практика с по-малки ученици.
От личен опит, не е без значение.

# 550
Питайте детето. Вървете да види училищата и да усети атмосферата, ако не сте ходили вече. Нека изборът е негов, ако нямате друго предвид (примерно живеете в близост).

# 551
  • София
Много ми се иска в дните преди първото класиране за 5клас, да прочета тук информация за обучението на най-малките. За училището след 7 клас има изписано доста, но именно за най-малките ми е питането...ще помоля тези, които имат наблюдения да дадат едно рамо- доволни ли сте от обучението, това което очаквахте ли е, много ли се учи или напротив..с две думи съжалявате или напротив ,много сте щастливи от избора си на нпмг за децата ви? Детето ми се представи добре на състезанията за прием в 5 клас, вероятността да е приет и в нпмг и в смг е голяма. Защо да избера НПМГ?

Здравейте, вече няколко пъти съм писала моето мнение. Ние бяхме във Вашата ситуация и избрахме НПМГ.  Simple Smile

Сравнявайки с близки деца в СМГ, за мен основната разлика е една - много по-човечно отношение. Няма стрес, няма претрупване с домашни, учителите (включително директора) се стремят да изградят близки отношения с децата. Имат прекрасна база, малките се впечатляват от лабораторните упражнения и почти не учат по разказвателните в къщи. Последното да не се чете като нищо не знаят.  Simple Smile Голяма част от децата по собствено желание ходят на олимпиади и състезания, включват се и в отбори с по-големите ученици. Учителите се стремят да ги научат да мислят защо дадено събитие или нещо се е случило и според мен така ще останат по-трайни знания в децата. За всички преподаватели, с изключение на г-жата по БЕЛ, мога да кажа само хубави неща. Детето ми е щастливо там и догодина живот и здраве ще се бори да продължи отново в НПМГ.

Както са писали и преди мен - отидете с детето при подаването на документите да разгледа училищата. Помислете какъв тип е самото дете, как му се отразява натоварването и кой тип преподаване ще е по-добър за него.

# 552
Потвърждавам казаното в предишния коментар. Училището е чудесно, средата и взаимоотношенията с учителите също. Нашата дилема също беше СМГ, където също бе прието детето ми, или НПМГ и избра НПМГ. Обменяйки опит с познати в СМГ същия набор, разбирам, че сме взели правилното решение.
Учителката по БЕЛ и на мен не допада, не си представяйте да е нещо съвсем зле, просто в 5 клас бе друга, която много вдигна летвата / беше чудесна/ и по незнайни причини я смениха.
Подготовката по математика и природни науки е страхотна и там нямам забележки. Децата имат възможност да се изявяват по всякакви предмети, да записват школи, спорт, състезания и какво ли още не. Само да имат желание да учат!

# 553
Е, айде сега, по-човечно отношение!!! В СМГ не ги бият с пръчка все пак..... Нека не превръщаме разговора в сравняване на предимства и недостатъци на две чудесни училища, щото все пак едва ли някой има опит в двете с едно и също дете. Ако пък има такъв, нека той се изкаже....

# 554
Двама племенника имам в другото. И двете училища са чудесни и на двете места могат да се намерят кусури. Тъй като учебните програми на двете училища са почти еднакви, за мен най - важни са учителите, особено по математика в случая. Мой съвет е да се поинтересувате кои ще бъдат. Защото в нашия случай това наклони везните. "Къси клечки" има навсякъде и е въпрос на късмет къде ще се паднете.

Общи условия

Активация на акаунт