НПМГ - тема 8

• 77 511
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
В този ред на мисли, знаете ли кои ще са учителите, които ще поемат петокласниците? Отзиви? Какви школи има? Какъв спорт? Как успяват да съчетаят ученето, подготовката вкъщи и ходенето на школи, спорт и т.н.

# 556
  • София
Е, айде сега, по-човечно отношение!!! В СМГ не ги бият с пръчка все пак..... Нека не превръщаме разговора в сравняване на предимства и недостатъци на две чудесни училища, щото все пак едва ли някой има опит в двете с едно и също дете. Ако пък има такъв, нека той се изкаже....

Никъде не съм говорила за насилие! Не знам къде и как сте го прочела  Rolling Eyes 

И за да не стават грешки ще дам няколко примера, които визирах като по-човечни:
 - в 5 клас дадоха на децата време да се опознаят, както с учителите, така и един с друг преди да ги подхванат с входящите тестове. В СМГ, на наборите бяха казали кой къде да стои и входните нива започнаха още 1-та седмица.
 - не знам за дете в НПМГ, което да е писало домашни до полунощ, да не говорим за по-късно. В СМГ в 5 клас това се случва често.
 - учителите разговарят с децата като с възрастни и съответно те не се притесняват да споделят каквото имат нужда както с преподавател, така и с директор.

И за да не излиза, че говоря против СМГ - то е прекрасно училище. И децата там постигат по-високи резултати по математика - факт, който се вижда лесно при състезанията. Просто зависи от самото дете къде ще се чуства по-добре и какво би искало да учи. Ако го влече само математиката - СМГ е отличен избор. Ако се интересува и от природни науки - НПМГ.

# 557

Сравнявайки с близки деца в СМГ, за мен основната разлика е една - много по-човечно отношение. Няма стрес, няма претрупване с домашни, учителите (включително директора) се стремят да изградят близки отношения с децата.......

Ето къде.

Имам какво да кажа за СМГ по горните точки, но ще го направя в неговата тема, ако някой го интересува.

# 558
  • София

Сравнявайки с близки деца в СМГ, за мен основната разлика е една - много по-човечно отношение. Няма стрес, няма претрупване с домашни, учителите (включително директора) се стремят да изградят близки отношения с децата.......

Ето къде.

Имам какво да кажа за СМГ по горните точки, но ще го направя в неговата тема, ако някой го интересува.

Отново повтарям, че не говоря за насилие! И никъде не съм писала такова нещо!   
Както и да е, темата е приключена за мен.

# 559
Когато моето дете беше 7 клас на НВО по математика изкара 100 точки. В 3 и 4 клас ходеше на едни курсове в СМГ. С този резултат в 7 клас избра НПМГ. Каза дословно ‘ аз в онова ужасно и мрачно училище не искам да уча”. И всеки ден си ходи с кеф.

# 560
В момента дори се разбират кой на каква школа по природни науки да се запише последната година и да се яви на някой от допълнителните им изпити, само и само да имат шанс да останат в това училище. В тази връзка да попитам за отзиви за 8-12 клас профил МАТ и Физика. И отзиви за учителите г- ж Ева Димитрова и г-н Симидчиев по МАТ/ в момента извеждат 12 клас по програма/?

# 561
  • София
А паралелката с химия и биология има ли очаквания кой ще я поеме?

# 562
Защо си мисля, че в нпмг иуч беше ЧП, а в СМГ Инф.?
За 5-7 клас

# 563
Защо си мисля, че в нпмг иуч беше ЧП, а в СМГ Инф.?
За 5-7 клас
Можете да погледнете секциите "Учебни планове" в сайтовете на двете училища.
В НПМГ са 2 часа седмично цялата година ЧП. В СМГ се води Компютърно моделиране - в 5 клас са 1,5 часа седмично, в 6 и 7 клас - по 1 час седмично. В темата на СМГ може да попитате какво учат - по спомени май ги деляха на някакви групи - ИТ и програмиране.

# 564
Паралелката с Математика , немски и информатика в 9 клас е с РЕ/ИЕ после в 10 клас става АЕ/РЕ.
Как може в 9 клас да се учи испански а в 10 ти английски като втори език?

Гледам Обучение - Учебни планове и учебната програма за 9 ти клас.

# 565
Паралелката с Математика , немски и информатика в 9 клас е с РЕ/ИЕ после в 10 клас става АЕ/РЕ.

Това са различни випуски.
Програмите не следват хода на класовете. Не знам дали мога да го обясня, за да разбереш.
Публикуваният учебен план за 9 клас е за конкретната учебна година. Той не отговаря и не е същия като учебния план за 10 клас за същата година.
9 клас учат РЕ/ИЕ, в 10 клас ще учат пак РЕ/ИЕ.
Явно в сегашния 10 клас такъв избор е направен след 8 клас - АЕ/РЕ.
Този профил върви до края на обучението. Няма как да се смени изведнъж, особено що се касае до чужд език.

# 566

Това са различни випуски.
Програмите не следват хода на класовете. Не знам дали мога да го обясня, за да разбереш.
Публикуваният учебен план за 9 клас е за конкретната учебна година. Той не отговаря и не е същия като учебния план за 10 клас за същата година.
9 клас учат РЕ/ИЕ, в 10 клас ще учат пак РЕ/ИЕ.
Явно в сегашния 10 клас такъв избор е направен след 8 клас - АЕ/РЕ.
Този профил върви до края на обучението. Няма как да се смени изведнъж, особено що се касае до чужд език.

Разбрах Ви, благодаря много за отговора!

Предполагам всеки ученик попълва заявление кои чужд език иска да изучава като 2 ри от 9 клас.
Всеки ученик ли изучава посоченият от него  2ри чужд език или се гледа кои език преобладава в изборът на учениците от паралелката ?

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 23:24 от mphenixnow

# 567
  • София
Всеки учи каквото е заявил. Вторият език не е еднакъв за цялата паралелка.

# 568
  • София
Всеки ученик ли изучава посоченият от него  2ри чужд език или се гледа кои език преобладава в изборът на учениците от паралелката ?
Не е задължително всички ученици от една паралелка да изучават един и същи език като втори.
Тази година удовлетвориха желанието на всички.

# 569
здравейте, в класовете математика с АЕ, математика с НЕ, езика ли е единствената разлика?

Общи условия

Активация на акаунт