НПМГ - тема 8

• 77 653
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
  • София
тук има резултати от областния кръг по АЕ

# 361
А кога ли ориентировъчно ще излязат резултатите?
На децата sa казали, че резултатите ще излязат след 3 март.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 09:42 от nells

# 362
desive78, благодаря за инфото, то още няма резултати и от олимпиадата по математика - областен кръг за София, която беше първа.

За много градове са излезли, има ги на dideva.alle.bg. Но София явно докрай ще чакат, да не спят децата Simple Smile)))

Макар, че за НПМГ гледах наскоро правилата и тази година най-голяма тежест ще има Математика за всеки и Пролетното (ако се ориентирам правилно, защото по диагинал само мернах индексите, по които се умножава резултата)

# 363
Здравейте,
търся стари задача от Национално състезание „Акад. Любомир Чакалов“ - млад физик, намерих само 2018. Ако някой може да ми каже къде да търся или да ми прати на лично, ще съм му безкрайно благодарна!
Имам си един младеж, който си мечтае за физика, но като гледам колко е голям напливът последните години, ще си остане само мечта.
Благодаря!

# 364
Здравейте,
търся стари задача от Национално състезание „Акад. Любомир Чакалов“ - млад физик, намерих само 2018. Ако някой може да ми каже къде да търся или да ми прати на лично, ще съм му безкрайно благодарна!
Имам си един младеж, който си мечтае за физика, но като гледам колко е голям напливът последните години, ще си остане само мечта.
Благодаря!

Мисля, че е политика на училището да не се разпространяват задачи от състезанията в предходните години. Това важи и за химия, биология и география. Щом мечтае за физика нека чете информация от всички достъпни източници. Вероятно биха били полезни курсовете, които организират в училището. Доколкото виждам от 19март ще има такъв ускорен курс - https://npmg.org/%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b5/
Успех!

# 365
diddle07, много благодаря!
Записан е още от Септември, чакаме с нетърпение да започне.
Искаше ми се поне да пререши старите преди да отиде.
Дано да е достатъчен курсът.

# 366
Искам да попитам може ли да участваме и в състезанието Академик Чакалов за 7-ми клас, въпреки че имаме резултат от втори кръг олимпиада и после да си изберем дали с олимпиадата да участваме или със състзанието или явим ли се на състезанието автоматично губим резултата от олимпиадата?

# 367
Искам да попитам може ли да участваме и в състезанието Академик Чакалов за 7-ми клас, въпреки че имаме резултат от втори кръг олимпиада и после да си изберем дали с олимпиадата да участваме или със състзанието или явим ли се на състезанието автоматично губим резултата от олимпиадата?
Участвате с по-високия резултат. Успех Flowers Four Leaf Clover

# 368
  • София
Резултатите от областния кръг по география са на сайта на 12 СУ.
Като казват, че минималният праг е 60%, значи не може да бъде повече от 120 точки?

# 369
  • София
Точките се превръщат в процент в зависимост от максималния резултат. Полученият процент (например 75%) се превръща в точки (в случая 75 т.) и се кандидатства с тези 75 точки. Ако резултатът на детето е под 60% (60 т.) няма да може да кандидатства с тях, а ще трябва да се яви на "Чакалов". Вече на второто състезание няма ограничение за 60% и каквото си е изкарало детето това се зачита като резултат от състезанието. Накрая се взима само по-високия от двата резултата.
В случая децата, които на олимпиадата имат под 116,7 т. (ако максимумът е 194.5) няма да могат да ползват точките от олимпиадата. Те ще кандидатстват само с резултата от "Чакалов", без значение какъв е и дали е по-нисък от този на олимпиадата.

# 370
  • София
И аз така си го обясних, мерси. Май максимумът за 7 клас беше 194 точки.
Урааа, 83,5 точки изкарах, обаче математиката ще го препъне.

# 371
Ден на отворените врати - 3. 04. 2023 г. - информацията е от ФБ профила на гимназията
-------------
УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ ,
На 03.04.2023 г. ще се проведе ден на отворените врати в Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ .
Събитието има за цел да представи държавния план-прием в V и VІІІ клас през предстоящата 2023/2024 учебна година. Гостите на НПМГ ще имат възможност да разгледат специализираните кабинети по Информатика и информационни технологии, Физика, Химия и Биология.

Програма на мероприятието:
За бъдещите петокласници
От 12.00 часа в танцовата зала на НПМГ – среща с Ръководството и преподаватели по математика и човек и природа за запознаване с приема, организацията и обучението в прогимназиален етап.

За бъдещите осмокласници
14:30 – 15:30 часа, зала 130 на Факултета по химия и фармация на СУ „Св. Климент Охридски“, бул. Джеймс Баучер №1, кв. Лозенец – среща с Ръководството на Гимназията и запознаване с компонентите на балообразуването за различните паралелки.

След приключване на срещата във Факултета по химия и фармация, в сградата на НПМГ, ул. Бигла 52 всички желаещи ще могат да се срещнат с преподаватели по основните профилиращи предмети за  представяне на профилираното обучение:
Математика: 12 кабинет;
Информатика и ИТ: 24 кабинет;
Биология: 20 кабинет;
Физика: 30 кабинет;
Химия: 40 и 42 кабинет
География: 25 кабинет

При възникнали допълнителни въпроси, представители на Ръководството ще бъдат на разположение.

# 372
  • Sofia
197 т е максимумът , така че не знам какво приравняване ще има изобщо. Тази година оценките са много по- високи  и сравненията ми с миналата година не вършат работа. Моят син е с 88, 5 , но не успях да се зарадвам...

Могат ли да се сравняват приемни балове от 2020 г. насам или е имало промени в балообразуването и не е коректно? Специално за географията питам.

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 13:01 от desive78

# 373
  • София
Явно атаката с имейли продължава и днес.
Моля, ако разберете, че и в НПМГ се е получил, да пишете, за да не се разкарват децата от втора смяна в това лошо време.

# 374
  • пустинята Гоби
Вчера детето на позната се е върнало да си изкара часовете в училище, в което е имало сигнал за бомба.

Общи условия

Активация на акаунт