НПМГ - тема 8

• 77 624
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
  • София
197 т е максимумът , така че не знам какво приравняване ще има изобщо. Тази година оценките са много по- високи  и сравненията ми с миналата година не вършат работа. Моят син е с 88, 5 , но не успях да се зарадвам...
Могат ли да се сравняват приемни балове от 2020 г. насам или е имало промени в балообразуването и не е коректно? Специално за географията питам.
Все пак през 2020 г. имаше ковид и ДО, сигурно се е отразило на баловете в посока надолу.
Освен това, 2008 - 2009 беше бейби бум, така че наборите са големи като брой.

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 11:48 от Cuckoo

# 376
  • София
Утре дали ще се учи след сигнала за бомба във втората смяна? Има противоречива информация от учителите.

# 377
Утре дали ще се учи след сигнала за бомба във втората смяна? Има противоречива информация от учителите.
Втората смяна ще учат, но от 14.55 ч. Първата смяна - онлайн.

# 378
Пак сигнал за бомба в НПМГ.

# 379
  • София
Ужас. Директорът днес им е забранил да се струпват навън.

# 380
Аз съм се наканила за отворените врати в понеделник...... Но нашето е бял кахър де, представям си за децата, то се разбрърква всичко.

# 381
Днес имало ли е отворени врати за приема в 5ти клас и ходил ли е някой от темата да сподели как е минало. Нещо за самия процес на кандидатстване по специфично казали ли са, извън това, което го пише в наредбата ? Онзи ден мернах, че окончателно остават само 2 паралелки, няма да откриват повече.

Както винаги, каквото споделите, все ще е полезно Simple Smile

# 382
  • София
А защо смятате, че трябва да откриват повече паралелки точно в пети клас?

# 383
А защо смятате, че трябва да откриват повече паралелки точно в пети клас?

За по-голям шанс да ни приемат Simple Smile Две паралелки (52 деца) ми малеят на фона на шест в СМГ. При нас НПМГ е първи избор, СМГ втори.

# 384
  • София
НПМГ има само две паралелки с математика след 7 клас. За да ви открият още една 5 клас, тябва да затворят едната от 8 клас. Има ли смисъл да учите в НПМГ 5-7 клас, вместо 8-12 клас?
Засега нещата седят така. След две години може да е всякак.

# 385
  • София
За да открият паралелките в среден курс са съкратени такива от гимназиалния.
Когато детето стигне до гимназия ще Ви малеят и там.

# 386
Така е, прави сте.... Просто точно в този момент (на кандидатстване) сме малко тесногърди Wink Стискайте палци да я приемат, за сега добре върви, но има и доста деца с по-високи резултати. Аз дори си мислех след ПМС да си направя таблица и да започна да смятам, но без информация кой къде кандидатства, няма смисъл. А има и такива, които са на съзтезанията, но няма да кандидатстват. От нашия клас 3-4 деца си ходят на съзтезанията и няма да кандидатстват (а са с добри резултати).

# 387
Слабовероятно е деца с добри резултати да не кандидатстват никъде. Може да не се целят в НПМГ, но със сигурност СМГ, ПЧМГ...

# 388
  • София
Здравейте!
Искам да попитам: Някой знае ли/има ли, задачи от изпита по биология в НПМГ от минали години? Не от олимпиади, а от НПМГ. Не мога да намеря никъде какъв точно е формата? Благодаря!

# 389
Здравейте!
Искам да попитам: Някой знае ли/има ли, задачи от изпита по биология в НПМГ от минали години? Не от олимпиади, а от НПМГ. Не мога да намеря никъде какъв точно е формата? Благодаря!
На сайта на природни науки има за 2018г.

Общи условия

Активация на акаунт