НПМГ - тема 8

• 77 585
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Не знам как изглежда сега пространството около гимназията, но явно нещата са още по-зле. Последния път, когато ходих до нея (беше преди години), едва успях да открия сградата. 🙄

# 406
  • София
За мене едно от най-безумните неща е построяването на блок на мястото на градинката, която беше до двора на гимназията.
То блока да беше само един, да го преглътнеш, а те са пет. Но какво да се очаква след като взеха и двора на детската градина наблизо, за да построят луксозен блок.

# 407
Скрит текст:
За мене едно от най-безумните неща е построяването на блок на мястото на градинката, която беше до двора на гимназията.
То блока да беше само един, да го преглътнеш, а те са пет. Но какво да се очаква след като взеха и двора на детската градина наблизо, за да построят луксозен блок.
Да, точно заради това не успях да открия... лесно... гимназията. А когато най-накрая я видях, ми беше трудно да стигна до нея, защото един четирикрилен гардероб в черен костюм се изправи пред мене и ми заяви, че не мога да мина през някакво пространство, защото било частна собственост... Навремето гимназията се виждаше от къщата на Милко Балев. От три места можехме да влезем. Във въпросната градинка си покривахме част от нормативите по физическо. Димо Падалски ни късаше нервите по география. 🤣

# 408
  • В сърцето на един мъж
Здравейте,  тази година кога ще де провежда Националното състезание „Акад. Л. Чакалов“ по природни науки (биология, химия, физика) и география за ученици от VІІ клас?

# 409
  • София
Да, точно заради това не успях да открия... лесно... гимназията. […]. Димо Падалски ни късаше нервите по география. 🤣
Да, много странно чувство! Нито къщата на Милко Балев са местили, нито гимназията. Ама навремето къщата изглеждаше огромна, а сега между блоковете не се забелязва. Беше последната на улицата, нямаше как да я подминеш…
Та и аз така както си мислех, че със затворени очи мога да стигна до гимназията, се оказа, че с отворени не е лесно.
А Димо Падалски при нас беше душичка - ако не му създаваш проблеми и той не създава. Аз помня на мястото на каква Калинка дойде, та направо си беше песен човекът.

# 410
Здравейте,
Някой дали разполага с повече информация относно летния лагер, който организира г-жа Сорокина? Видях само снимка с минимална информация.

# 411
Здравейте,  тази година кога ще де провежда Националното състезание „Акад. Л. Чакалов“ по природни науки (биология, химия, физика) и география за ученици от VІІ клас?
На 3 юни

# 412
Здравейте! Дали някой има тестовите задачи от областния кръг на олимпиадата по биология или модул „Талантлив биолог“ от 2022, 2021, 2020 година?

# 413
Не ги публикуват за съжаление. И аз ги издирвам, но няма /Талантлив биолог имам предвид/
Олимпиадите на този линк
https://www.prirodninauki.bg/archives/category

# 414
  • София
Гарганела, уточни какво търсиш, че така зададен въпросът е странен. Не са тайна материалите от областните кръгове. Много пъти е писано нагоре къде са публикувани състезанията по природни науки.

# 415
Благодаря за информацията! Тепърва се навлиза в дебрите на подготовката /6 клас е дъщеря ми/. Олимпиадите ги намерих, Талантлив биолог и Талантлив физик - не.
Учителката им по ЧП им казала, че по книжарниците имало излязло помагало за кандидатстване, но не се сетила как се казва. Да го търсели по книжарниците. Имате ли идея за какво помагало става въпрос?

# 416
  • Sofia
Предполагам, че става дума за изданието на изд. "Педагог 6" със задачите от състезанията на НПМГ. Има такива по география, физика и химия. Аз ходих да купя книжката направо от борсата им на гара "Искър", тъй като ми е близо. По биология май нямат. Доколкото знам, досега не са публикувани задачи от състезанията им, с изключение на първото.

# 417
Благодаря! Значи чакаме евентуално да се издаде и по биология...

# 418
Здравейте,
Бихте ли споделили какво е нивото на обучението по АЕ в гимназията?
Учи ли се сериозно, покриват ли високи нива, без необходимост от допълнителни уроци?

# 419
Училището работи по програма за РИЧЕ /разшерено изучаване на чужд език/ и според заложния стандарт в 12 клас трябва да завършат с ниво В1. В сайта на училището са публикувани учебните планове за всеки един клас. От там ще може да видите разпределението на часовете по чужд език. Аз не бих разчитала само с часовете от училище да се постигне ниво С1, което е необходимо за университет в чужбина, ако това е целта.

Общи условия

Активация на акаунт