НПМГ - тема 8

• 77 494
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Не искам да смущавам ентусиазма на темата, но синът ми завърши МАТ, АЕ, НЕ и последната или предпоследната  година пак учеха азбуката по немски, бъкел не знае. Не го мислете това. НПМГ си има други предимства.

# 586
Писах и емаил до НПМГ и лично директорът ми се обади , благодаря му за вниманието!
Така че правописът ми може да е грешен но написаното от мен е вярно.
А гледам че има и обратния варант в форумът.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 14:56 от mphenixnow

# 587
  • София
Писах и емаил до НПМГ и лично директорът ми се обади , благодаря му за вниманието!
Така че правописът ми може да е грешен но написаното от мен е вярно.
А гледам че има и обратния варант в форумът.
Аз изобщо не мога да разбера какво сте написали. Нито препинателни знаци, нито пълен член, нито в/във, а в предишен пост и правописни грешки. Емаилът дори няма да коментирам. Най-малкото от уважение към пишещите тук се съобразявайте с правилата.
Обадила сте се на директора и сте го попитали нещо. Той е отговорил. Но ние не знаем вие колко неграмотно сте си задали въпроса и какво е разбрал отговарящия. Дори не знаем какво точно пишете тук. Щом Вас отговорът Ви удовлетворява - чудесно, ползвайте си го. Но не слагайте думи в устата на този или онзи. Още по-малко граматически и правописни грешки.
Моето дете сега ще бъде в девети клас. Всички, на които първият им чужд език е английски, избираха от НЕ, ИЕ, РЕ. Тези с първи език немски избираха от РЕ и ИЕ. Но имаше класове, в които всички деца избраха ИЕ, макар че имаха и други опции. От нашия клас само две деца избраха РЕ, но от другите класове го избраха и се сформираха даже две групи с РЕ. За когото тази информация е полезна, да я ползва.

# 588
Чудим се между НПМГ математика и информатика и НПМГ биология/химия.От една страна и харесва биологията но и харесва и математика и програмирането.Чудя се ако запишем мат/инф. и след 10 клас на избираемите профили дали ще може да избере биология и химия или трябва да има достатъчно желаещи от математическите паралелки? Също дали има някакви курсове по биология в  8-ми клас на който може да се запише въпреки ,че е математически профил?

# 589
  • София
Вероятно няма да може да избере химия и биология след 10 клас, а само един от двата, защото НПМГ е с 3 профилиращи предмета, поне към момента.

# 590
Освен това е добре да се знае, че като цяло възможностите за трети профил, които се предлагат - различни за всеки випуск и за всяка паралелка -  са сравнително ограничени, и не може да се разчита предварително.

# 591
  • Някъде там...
Здравейте! Записвам се при вас. Очертава се да пишем първо желание НПМГ, паралелка с математика и информатика. Имаме бал и за СМГ, но клоним към НПМГ. Ще се радвам на всякаква информация, търсим си добра среда, без нездравословен натиск върху децата. Дъщеря ми е активен спортист, надявам се да успее да съчетае спорта с училището, както беше досега. Идваме от математическа паралелка.

# 592
  • София
Е, как ще са ограничени?

# 593

Ограничението идва още с това, че е само един, но и вариантите за него не са много. Миналата година напр. на физиците се предлагаше само история, философия и английски, с много усилия младежите си извоюваха да има и информатика. Тази година изборът отново беше такъв, само че за информатика не успяха да се преборят, само за ИТ. Аналогично е и при другите специалности. И си позволявам да предупредя, защото учениците (и/или родителите им) масово разчитат, че в 10 клас ще могат да добавят какъвто още профил пожелаят, за да развиват интересите си в 11 и 12 клас и да се готвят за по-нататък, а нещата не стоят така.

# 594
  • София
А как стои въпросът с профил математика за профилите Природни науки и География? На отворените врати попитах и казаха, че предлагат, но все пак ако може да споделите случва ли се на практика? Събират ли се желаещи?

# 595
Всички 11 и 12 клас тази година имаха и групи с математика. За тези, които сега завършват 10 клас, не знам, но вероятно и те ще имат. На сайта е публикувана програмата за изминалата учебна година и по нея също може да се ориентирате за профилите. 

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 10:28 от easy rider

# 596
Здравейте, притеснихте ме с профилите в 10 клас. Ако запишем НПМГ Е клас с химия, биология и немски - какви профилиращи предмети са възможни в 10 клас? Дъщеря ми ще влезе на първо желание, защото е с топ резултати на НВО 97 и 98,50т, добри резултати на състезанията Чакалов. Ориентираме се към НПМГ по ред причини, вкл. удобен транспорт.

# 597
Вижте за ориентир програмата на сегашната съответна паралелка 11 и 12 клас. Но имайте едно наум, че първо, не е съвсем сигурно, че ще се предлагат същите профили след 3 години, нито че ще се събере група за определен профил, дори да се предлага. Този проблем е налице в почти всички училища още от въвеждането на новата програма, в повечето в още по-голяма степен, отколкото тук, но за съжаление, обикновено идва на дневен ред чак в края на 10 клас.

# 598
Този проблем с ограничения избор на профили в 10 клас не е ли проблем във всяка гимназия, не конкретно в НПМГ?

# 599
Този проблем с ограничения избор на профили в 10 клас не е ли проблем във всяка гимназия, не конкретно в НПМГ?

Нали това написах Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт