На море в Турция - тема 75

• 72 129
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
И още един въпрос:
Ако се отседне в един курорт, как е най-добре да се предвижваме до други места (стар град, пристанище, Аквариум, забележителности)? Такси, местни турове или готовите екскурзии, предлагани от ТО?

# 166
Здравейте , някой който в момента е в Сиде може ли да каже каква е температурата.Прекалено горещо ли е ?

# 167
  • Пловдив
Плажовете са слабата страна на Турция.За това и се залага на храна,басейни и забавления.Най-хубавите  с фин пясък и плавен преход има само пред някои хотели в Сиде.Наблягам не пред всички.В Лара и Белек плажовете са с пясък малко по едър и няма плавен преход.В Алания плажовете са с доста по едри камъчета няма плавен преход.Необходими са аква обувки.За това и хотелите там са най-евтини.В Кемер са едри камъни заради планината.Там водата е най бистра.Според преоритетите и бюджет всеки си избира хотел.

# 168
  • Варна
Плажовете са слабата страна на Турция.За това и се залага на храна,басейни и забавления.Най-хубавите  с фин пясък и плавен преход има само пред някои хотели в Сиде.Наблягам не пред всички.В Лара и Белек плажовете са с пясък малко по едър и няма плавен преход.В Алания плажовете са с доста по едри камъчета няма плавен преход.Необходими са аква обувки.За това и хотелите там са най-евтини.В Кемер са едри камъни заради планината.Там водата е най бистра.Според преоритетите и бюджет всеки си избира хотел.
Много благодаря! В този смисъл май ще се окаже, че сме от сякаш малкото почитатели на Кемер заради кристалната вода в морето. Ще стягаме акваобувките и ще търся хотел с плаж с плавен преход и по възможност по-дребни камъчета.

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 23:40 от minch

# 169
Здравейте,
на път за Фетие със собствен транспорт и първо ходене в Турция ще спим в Памуккале,с цел почивка и разглеждане.Мисля си на отиване да не вземам веднага стикер HGS ,да минем през моста с плащане кеш,през Бига и Бъндърма и плащане на магистралата Q5 също кеш .Да си купим стикер в Памуккале.Мисля си да го заредим с около 800 лири.На връщане да минем около морето -около Айдън /Q31/ ,да разгледаме Сириндже,след Измир да хванеме Q33,  със спане до Айвълък и прибиране пак през моста.Питането ми е достатъчно сума 800 лири да заредим в стикера.И доколкото четох моста и  Q5/от Сусурлук до Акхисар/ може да се плати  и кеш,а също и тунела около Гьочек-15 лири също се плаща кеш.Правилно ли съм разбрала.
Купете стикери/регистрирайте автомобила на първото възможно място (Ptt), защото после може да е по-трудно. Трябва да търсите поща, вместо да се забавлявате, а в пощата - 100 човека чакат за пенсии , а вие трябва да теглите билет от машина с избор на услугите...
Заредете стикера с някаква сума и по-късно, лесно може да добавите още пари. Пътните такси се плащат отложено до 15 дни. Може да се доплати в Ptt, бензиностанции, партньорска банка, онлайн. Ако нямате регистрация, не може да платите.
Веднъж регистриран автомобила, е лесно да доплащате.

# 170
Здравейте!
Някой пътувал ли е с кола от Чешме до Хиос?
Крайна точка на пътуването ми е Самос, но през Атина ферибота е доста скъп и търся вариант през Турция

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 08:24 от milena12345

# 171
  • Варна
Такси, местни турове или готовите екскурзии, предлагани от ТО?

Най скъпия вариант е готовите екскурзии, предлагани от ТО. ОбичаЙНО ТО ИЗ ГРАДЧЕТО КЪДЕТО сте отседнали има десетки и на половин цена.Такси или рент а кар също не са най евтиния вариант. Турция е многомильонна гъстонаселена страна и за всички е осигурен евтин обществен транспорт и просто се включете. Примерно с ИСТАНБУЛКАРД  едно пътуване с автобус , метро , трамвай , корабче ...... е доста под 1 лв.

# 172
Здравейте,
Дали има някой от Варна, който ще лети на 26.08 или 02.09 с Емералд за Анталия, да каже колко е горивната такса?

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 11:07 от Ерос

# 173
За 26.08. с Емералд от Варна - 43 евро на човек.

# 174
Такси, местни турове или готовите екскурзии, предлагани от ТО?

Най скъпия вариант е готовите екскурзии, предлагани от ТО. ОбичаЙНО ТО ИЗ ГРАДЧЕТО КЪДЕТО сте отседнали има десетки и на половин цена.Такси или рент а кар също не са най евтиния вариант. Турция е многомильонна гъстонаселена страна и за всички е осигурен евтин обществен транспорт и просто се включете. Примерно с ИСТАНБУЛКАРД  едно пътуване с автобус , метро , трамвай , корабче ...... е доста под 1 лв.
Благодаря! И аз бих ползвала обществения транспорт, просто не съм сигурна дали в близост до хотелите може лесно да се хване.
Организираните турове не ми харесват и заради ограничеността във времето и програмата.

# 175
Здравейте,

Пътувала съм и преди в Турция, но никога не съм била на почивка в курортите и нямам опит с пакетните оферти.
Попаднах на предложения на Тез Тур. Те организатори ли са или посредници? Читава агенция ли са, според вас?

Здравейте!Пътували сме с тях и не само в Турция.Много добра организация.Имат представители в хотелите, към които може да се обърнете за допълнителнит екскурзии.

# 176
Някой няма ли да се похвали с резервация за Нова години 😉

# 177
Здравейте,
на път за Фетие със собствен транспорт и първо ходене в Турция ще спим в Памуккале,с цел почивка и разглеждане.Мисля си на отиване да не вземам веднага стикер HGS ,да минем през моста с плащане кеш,през Бига и Бъндърма и плащане на магистралата Q5 също кеш .Да си купим стикер в Памуккале.Мисля си да го заредим с около 800 лири.На връщане да минем около морето -около Айдън /Q31/ ,да разгледаме Сириндже,след Измир да хванеме Q33,  със спане до Айвълък и прибиране пак през моста.Питането ми е достатъчно сума 800 лири да заредим в стикера.И доколкото четох моста и  Q5/от Сусурлук до Акхисар/ може да се плати  и кеш,а също и тунела около Гьочек-15 лири също се плаща кеш.Правилно ли съм разбрала.
Купете стикери/регистрирайте автомобила на първото възможно място (Ptt), защото после може да е по-трудно. Трябва да търсите поща, вместо да се забавлявате, а в пощата - 100 човека чакат за пенсии , а вие трябва да теглите билет от машина с избор на услугите...
Заредете стикера с някаква сума и по-късно, лесно може да добавите още пари. Пътните такси се плащат отложено до 15 дни. Може да се доплати в Ptt, бензиностанции, партньорска банка, онлайн. Ако нямате регистрация, не може да платите.
Благодаря много.
В такъв случай на влизане от Лесово ,ще търсим първото възможно за закупуване на стикер място.

# 178
Здравейте,
Благодаря много.
В такъв случай на влизане от Лесово ,ще търсим първото възможно за закупуване на стикер място.
Може ли да ми обясните. Аз мислех че да кажем влизаме през Капитан Андреев,, купуваме, (макар че едва ли ще има откъде там в 12 ч през нощта). После трябва да го регистрирам ли някъде и къде. Не разбирам. Мислех че купувайки го от будката , и зареждайки с пари всичко е точно вече.

# 179
След митницата тръгвайки в посока Одрин в дясно по обивките продават стикери за пътуване; Зареждате определена сума и Те ще ви обяснят на място.Любезни са;

Общи условия

Активация на акаунт