На море в Турция - тема 75

• 72 250
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
  • с трима мъже :)
Това с полетите е много гадно. Не са виновни от Емералд. Въздушен коридор ли им дават така, какво ли - не зная, но е супер гадно.
Винаги първия ден (първата нощувка) е наистина само едната нощувка - изпуска се целия ден, понеже се пристига късно вечер. И винаги, когато се тръгва обратно, се тръгва много рано, изпуска се целия последен ден. А ако си със собствен транспорт и до нощта да седиш, проблем няма.

Като си тръгвахме от ЛаБланш, звъннях предния ден на туроператорката да я питам за трансфера за автобуса, но тя помисли първо, че сме за самолета и ми вика: Не забравяйте за си поискате от хотела сухия пакет, който ви се полага да закуска.

Като казах на мъжа ми, и той вика: Представяш ли си колко са прецакани хората със самолетите? Толкова рано тръгват, че и закуската изпускат, та си я носят в сух пакет.

# 286
  • Стара Загора
И за нашето семейство не стои вариант със самолет. Първо разликата в пакетната цена е около 1200-1300 лв. Горивни такси - 40 лв за автобус, 40 евро за самолет. Не живеем в София - трябва да отидем до там (дали с кола, дали с автобус) - още разходи. И второ - при автобуса - плащаме 7 нощувки, ползваме 7 дни и половина, а в другия случай - плащаме 7 нощувки, а дните са само 6 дни.

# 287
  • София
Това с полетите е много гадно. Не са виновни от Емералд. Въздушен коридор ли им дават така, какво ли - не зная, но е супер гадно.
Винаги първия ден (първата нощувка) е наистина само едната нощувка - изпуска се целия ден, понеже се пристига късно вечер. И винаги, когато се тръгва обратно, се тръгва много рано, изпуска се целия последен ден. А ако си със собствен транспорт и до нощта да седиш, проблем няма.

Като си тръгвахме от ЛаБланш, звъннях предния ден на туроператорката да я питам за трансфера за автобуса, но тя помисли първо, че сме за самолета и ми вика: Не забравяйте за си поискате от хотела сухия пакет, който ви се полага да закуска.

Като казах на мъжа ми, и той вика: Представяш ли си колко са прецакани хората със самолетите? Толкова рано тръгват, че и закуската изпускат, та си я носят в сух пакет.
А не може ли вместо да се оплаквате постоянно от агенциите за полети, за трансфери, за часове на тръгване да си организирате самостоятелно почивката.
Ама това е повече от лесно в последните години. Вместо да блъскате в тесния автобус по 20 часа на отиване и връщане, или да чакате да Ви кажат колко ще трябва да доплатите за горивни такси пътувайте сами.
Има директни полети на Пегасус от София до Анталия, като цената им е горе долу колкото и горивната такса, която доплащате /50€ на посока/.
Има евтини и луксозни индивидуални, а не групови трансфери от летище Анталия до хотела, в който сте, има и ниски цени на директни резервации на хотелите.
И като ударите накрая сметката се оказва, че почивате повече дни в по-луксозни хотели за една и съща цена, която ще платите през агенцията за по-малко дни, в по-лош хотел и с по-неудобен транспорт /нормално е те работят за пари, а не безплатно/ и не се оплаквате и вайкате, че нещо не е както трябва.

# 288
Vetso travelса пуснали ПРОМО оферта за Grand Blue Sky в Кушадасъ. Та пак започвам да се замислям, но там плаж май почти няма, другите отзиви май бяха добри.

# 289
  • Пловдив
peterky2002, прав си, 1500-600км. не са непосилни за пътуване със собствен транспорт. Разбира се, че има места до киото няма как да стигнеш без самолет, но Турция за нас си е супер достижима дестинация с автомобил. И свободата, която имаш да ходиш където пожелаеш си е голям плюс...сега някой ще кажат за чакането по границата, но мисля, че и това се преглъща. Ограничението на багжа няма да го коментирам.. то размери, то килограми.
Надявам се с ваша помощ за догодина да успея да организирам нещо самостоятелно Simple Smile Може би като за първо пътуване ще се спрем на по-близките курорти (Кушадасъ) живи и здрави.

# 290
  • София
Кушадасъ дали е подходяща дестинация за края на септември?

Октомври месец къде е добре да се отиде? Само Анталия ли?

# 291
И за нашето семейство не стои вариант със самолет. Първо разликата в пакетната цена е около 1200-1300 лв. Горивни такси - 40 лв за автобус, 40 евро за самолет. Не живеем в София - трябва да отидем до там (дали с кола, дали с автобус) - още разходи. И второ - при автобуса - плащаме 7 нощувки, ползваме 7 дни и половина, а в другия случай - плащаме 7 нощувки, а дните са само 6 дни.
И ние сме като Вас. Със самолет ни излиза много скъпо. Поне още 1500 - 2000 съм сметнала за 4 ма ни. За това с колата, и там е една какафония, да не Ви разправям, ама. С автобус ми е рисково. Напр Ви давам на 16. 08, Аз съм положителна, на 19.08 мъжа, тръгване на 26.08. И си мисля как няма тестове за Турция, и Ако бяхме с автобус/ самолет най вероятно някой би си се качил - ни лук ял, ни мирисал.

# 292
  • Sofia

А не може ли вместо да се оплаквате постоянно от агенциите за полети, за трансфери, за часове на тръгване да си организирате самостоятелно почивката.

Може ли да посъветвате в каква последователност и горе-долу кога го правите? Ако искам да планирам за догодина - горе-долу кога се очаква Пегасиус да имат цени и дати за полети за началото на септември?
Първо полета ли резервирате, след това търсите хотел или обратно? Струва ми се, че няма да е толкова трудно да се организира, но идеята е, че обикновено агенциите имат по-добри цени, но може би хотелите също дават добри цени с отстъпки за ранни записвания, досега не съм гледала за Турция конкретно.
Към момента при нас опцията да пътуваме сами с кола не стои, защото колата ни е метанова и допускам, че в Турция това ще е проблем (и за смяна на колата мисля, ама и този бранш е с проблеми и коли няма Simple Smile.

# 293
  • Пловдив
В цял свят хората пътуват със самолети.Това ,че нашият пазар е малък и от там се оскъпяват както полетите така и хотелите е друга тема.Аз тази година за първи път бях със самолет.Предните все с автобус.Ами разликата е огромна кой каквото иска да си говори за губене на време и тн...Цената ми излезе със 100 лв повече отколкото с автобус.Но не ме боляха краката и не се тревожих колко ще стоя по граници .За това и местата в самолетите свършват най-бързо.И с автобусите тази година искаха доплащане заради горивото.

# 294
  • Sofia
.Цената ми излезе със 100 лв повече отколкото с автобус.

Това с агенция или сама си организира?

# 295

Ама това е повече от лесно в последните години. Вместо да блъскате в тесния автобус по 20 часа на отиване и връщане, или да чакате да Ви кажат колко ще трябва да доплатите за горивни такси пътувайте сами.
Има директни полети на Пегасус от София до Анталия, като цената им е горе долу колкото и горивната такса, която доплащате /50€ на посока/.
Има евтини и луксозни индивидуални, а не групови трансфери от летище Анталия до хотела, в който сте, има и ниски цени на директни резервации на хотелите.
И като ударите накрая сметката се оказва, че почивате повече дни в по-луксозни хотели за една и съща цена, която ще платите през агенцията за по-малко дни, в по-лош хотел и с по-неудобен транспорт /нормално е те работят за пари, а не безплатно/ и не се оплаквате и вайкате, че нещо не е както трябва.
Роже, много пъти съм си мислила и съм искала да пътуваме без агенция. Едното ми дете е на 3г. и това ме спира засега. Ние сме от Варна и няма директни полети за Анталия. Трябва да пътуваме до Истанбул и от там с полет до Анталия....

# 296
  • Пловдив
С агенция.Но след много гледане и питане по различни агенции ,защото могат да варират много за един и същи хотел и период.Имах случай за един хотел където разликата беше около 700 лв.

# 297
С агенция.Но след много гледане и питане по различни агенции ,защото могат да варират много за един и същи хотел и период.Имах случай за един хотел където разликата беше около 700 лв.

Има такива разлики, но да не забравяме, че хотелите разполагат с различни стаи за настаняване, естествено и на различни цени,с изглед към море, тихи, големички, реновирани, отдалечени от барове, ресторанти, аква забавления и още много други, които биха ви направили почивката приказка или кошмар.
Трябва да се пита за вида стая и да се четат отзивите в сайтовете за продажба на нощувки. Особенно отрицателните.
А за вида транспорт, никой не може да даде съвет на непознат човек, въпрос на интерес за допълнителни пътувания,на физическа издръжливост, къде живеете, в колко часа от къде е полета, с колко багаж пътувате, дечица и още мноого...

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 21:10 от Tony Maria 22

# 298
Здравейте, разбрах че таксата за моста на Чанаккале е 200тл. Но на гише ли се плаща или може да се дръпнат парите от стикера HGS. Защото имаме стикер и се чудим дали да го заредим с повече лири, за да платим и таксата на моста. Още един въпрос имам...ако се плаща със стикера, как става преминаването.....просто подминаваш гишето или ще се движим в друга лента. Малко тъп въпрос, но не ми е ясно, затова питам. Моля да ме извините:blush:

# 299
Здравейте, разбрах че таксата за моста на Чанаккале е 200тл. Но на гише ли се плаща или може да се дръпнат парите от стикера HGS. Защото имаме стикер и се чудим дали да го заредим с повече лири, за да платим и таксата на моста. Още един въпрос имам...ако се плаща със стикера, как става преминаването.....просто подминаваш гишето или ще се движим в друга лента. Малко тъп въпрос, но не ми е ясно, затова питам. Моля да ме извините:blush:
Не сме минавали още, но предполагам, че като станд. Качване на магистрала. Който иска Hdg минава там, доближава и се вдига бариерата, който иска на гише, застава на nakit. Да кажат минавалите, едва ли е по различно

Общи условия

Активация на акаунт