На море в Турция - тема 75

• 72 218
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
  • София
А всъщност какво означава а ла карт? Не намирам в интернет. Не е ли същото като ол инклузив ?

А ла карт означава ресторант, в който се поръчва от меню. Почти всички съвременни ресторанти са такива, но в ол инклузив курортите го пишат изрично, за да разграничат този тип ресторанти от основния ресторант с бюфет на самообслужване  или т.нар. шведска маса. В тези курорти обикновено имате право на една или повече безплатни вечери в такъв ресторант, при настаняване за повече от определен брой нощувки.

Как проверявате каква сума ви е останала по стикера за платените пътни такси?

Има приложение, поне за Андроид със сигурност. Особеното е, че трябва регистрация през сайта на HGS, мисля че само  през компютър ставаше, и после вече се логвате в приложението. Имаше детайлни инструкции в една от ФБ групите.
Зареждането на стикера не ми се получи през приложението,  от сайта на ПТТ само успях.

# 361
  • София
Да попитам за Кушадасъ - посещавали ли сте конкретни заведения, които си заслужават? Иска ми се нещо около пристанището или частта с цветните къщички.. пък ако препоръчате, и другаде ще се замъкнем Simple Smile
Хотелът ни е наблизо и ще отскочим до там, само веднъж съм ходила без възможност за много разходки и би било хубаво да прекараме една вечер там в разходки, хапване Simple Smile

# 362
Да попитам за Кушадасъ - посещавали ли сте конкретни заведения, които си заслужават? Иска ми се нещо около пристанището или частта с цветните къщички.. пък ако препоръчате, и другаде ще се замъкнем Simple Smile
Хотелът ни е наблизо и ще отскочим до там, само веднъж съм ходила без възможност за много разходки и би било хубаво да прекараме една вечер там в разходки, хапване Simple Smile
Отоман (Ottoman) на самата главна улица.

# 363
  • Sofia
А аз отивам за първи път, моля те сподели как да открия тези цветни къщички?

# 364
  • София
А аз отивам за първи път, моля те сподели как да открия тези цветни къщички?
Ето ги, но само отдалече съм ги виждала Simple Smile  Ако някой сподели как се отива натам, и аз ще съм благодарна Simple Smile Предполагам с градски автобус?

А, за златото имате ли наблюдения как върви? В Селчук уж са по-ниски цените и само оттам сме взимали.

# 365
  • с трима мъже :)
Аз, лично, смятам, че златото в БГ е по-евтино.

# 366
За долмушите точно вчера една жена плати с долари. Явно чуждата валута пък и не само някои от шофьорите си ги прибират за себе си, защото билети така и не видях!
О , благодаря Ви , олекна ми
Благодаря , че ме успокоихте, че мога и с карта да се разплащам.

Кой път идиот ви каза че няма банкомати и терминали
Даже по пазарите половината сергии имат терминали. По туристическите места , пазари , сергии освен с карта и лири може € , § , може сигурно и донги и тугрици , не съм пробвал  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Моляяяяя, дали ще можеш да си купиш кило праскови от пазара, или чорапки от сергия, или на долмуш дори да се качиш, ти па верно не се спря да пишеш простотии.

# 367
За долмушите точно вчера една жена плати с долари. Явно чуждата валута пък и не само някои от шофьорите си ги прибират за себе си, защото билети така и не видях!
О , благодаря Ви , олекна ми
Благодаря , че ме успокоихте, че мога и с карта да се разплащам.

Кой път идиот ви каза че няма банкомати и терминали
Даже по пазарите половината сергии имат терминали. По туристическите места , пазари , сергии освен с карта и лири може € , § , може сигурно и донги и тугрици , не съм пробвал  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Моляяяяя, дали ще можеш да си купиш кило праскови от пазара, или чорапки от сергия, или на долмуш дори да се качиш, ти па верно не се спря да пишеш простотии.

Това ми напомня за случая , когато майка ми е била на почивка , но в Гърция. Плаща си за шезлонг и чадър , но не дават касов бон. Ако станеш примерно да отидеш до тоалетна и се върнеш , други хора вече са го заели мястото , защото се счита за свободно вече. И нямаш с какво да докажеш ,че не е свободно и ,че си платил !

Надявам се,че такива истории няма да има в Турция и да не можеш да докажеш нищо Simple Smile

# 368
  • с трима мъже :)
Навсякъде, където сме предлагали да платим с карта, е ставало. Имат апарати навсякъде - от музеите, през магазините, до пазарите/сергиите/  стига да искаш. Носят си ги с тях и ти дават бележка.

# 369
Версо са много добри, рейсовете са почти нови Сетри, широко м/у седалките, има нет, кафе, вода, кола, бира, поне тия двата на които съм се возил, предполагам, че няма да ползват наети.
Ще взема повод от поста ви, за да попитам: а някой ползвал ли е жп мрежата за пътуване из Турция? Доколкото знам имат развита инфраструктура и доста добри вагони. Поне на фона на БДЖ Simple Smile За мен е добра алтернатива на автобус, кола или самолет. И като цени, но и като удобства, сигурност, предвидимост, багаж, дестинации, граници и т.н. би трябвало да си има предимства. Предполагам има възможност за онлайн билети и резервации? То след като дори наш'те вече имат Simple Smile
Само не знам като времетраене на пътуването как би излязло макар и в далеч по-комфортна обстановка от автобус например

# 370
  • София
Моля някой да сподели от личен опит дали през октомври времето в Анталия става за плаж и море. Или всичко е на късмет.

# 371
  • Sofia
През октомври в Анталия е супер за море. Единственият  недостатък е, че рано се стъмва.

# 372
Здравейте,
Разочарована от БГ ол инклузива, започвам да чета за хотели в Турция за догодина.
Искам да има пясък (не камъни) и да е близо до летище (с 4 малки деца ще сме). Била съм в Анталия и Бодрум, където бързо ни стоварваха в хотела след самолета и също в Кушадасъ, където пътувахме 100 часа след полета със самолет.
За къде да гледам, кое ще ми препоръчате?

# 373
  • София
Версо са много добри, рейсовете са почти нови Сетри, широко м/у седалките, има нет, кафе, вода, кола, бира, поне тия двата на които съм се возил, предполагам, че няма да ползват наети.
Ще взема повод от поста ви, за да попитам: а някой ползвал ли е жп мрежата за пътуване из Турция? Доколкото знам имат развита инфраструктура и доста добри вагони. Поне на фона на БДЖ Simple Smile За мен е добра алтернатива на автобус, кола или самолет. И като цени, но и като удобства, сигурност, предвидимост, багаж, дестинации, граници и т.н. би трябвало да си има предимства. Предполагам има възможност за онлайн билети и резервации? То след като дори наш'те вече имат Simple Smile
Само не знам като времетраене на пътуването как би излязло макар и в далеч по-комфортна обстановка от автобус например

Не знам колко е удачно с влак, поне до Селчук има трен, обаче за да стигнеш от Капъкуле или от Истанбул май трябва бая прекачвания, в смисъл няма директен влак Капъкуле-Селчук.

# 374
  • Sofia
Здравейте,
Разочарована от БГ ол инклузива, започвам да чета за хотели в Турция за догодина.
Искам да има пясък (не камъни) и да е близо до летище (с 4 малки деца ще сме). Била съм в Анталия и Бодрум, където бързо ни стоварваха в хотела след самолета и също в Кушадасъ, където пътувахме 100 часа след полета със самолет.
За къде да гледам, кое ще ми препоръчате?

Май сме доста разочарованите от БГ, които започват да четат за Турция Simple Smile
Понеже изискванията ми са същите, мога да помогна с това, което аз научих за около 2 седмици: има доста агенции, предлагащи добри хотели. Гледай 5 звезди, защото в Турция звездите не са съвсем както трябва.
Ако прочетеш първи пост, може да се ориентираш и сама да си организираш почивката. Хотелите започват да предлагат ранни резервации около септември, като отстъпките са добри. После гледаш за полети при Пегасиус, например.
Има и читави агенции - Турс клуб и Емералд засега следя аз. Отзиви за хотелите можеш да намериш във фейсбук групата Почивки в Турция: https://www.facebook.com/groups/pochivka.v.turcia
Недостатък при тях е, че в последната година има неразбории с полетите, обявява се за сутринта примерно, а летиш чак следобед, губиш време от инклузива + висиш по летищата.
Аз засега от фейсбук групата съм си записала няколко хотела, които проучвам:
Nirvana Cosmopolitan
Innvista Hotels Belek
Concorde De Luxe Resort

Обаче информацията е страшно много, а хотелите - безброй, така че все още търся идеалния Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт