На море в Турция - тема 75

• 72 835
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Villiianka, ние сме били в хотел Джакаранда в Сиде.
Беше много забавно, специална вечеря, заря, томбола и др.интересни забавления.
Има вътрешен басейн.
Всяка вечер имаше различни състави и различна музика...

Сега погледнах този хотел, изглежда страхотно. Може ли да споделиш колко е разстоянието до плажа? Изглежда сякаш не е на първа линия. Плажът изглежда истински пясъчен, имаше ли камъни? И още един въпрос, той на практика е в града ли? Т.е има човек къде да се разходи, да пазарува?
Здравей,
Хотелът е на първа линия, но е голям и затова така то се струва. До плажа се върви от 2 до 5 мин. зависи в коя част на хотел си. Има достатъчно басейни и място за всички. На плажа също.
Камъни няма, пясъка там е хубав.
Хотелът не е в града, но пред него има такси и бусчета. Иначе в близост на около 15 мин пеша има пазар.

# 466
  • Пловдив
Да така е плажа е и голям.
Хотела е немски, хигиена, храна забавления всичко много ни хареса за Нова година.
Тази година също търсим, но друг. Ние не повтаряме хотел.
Сега за първи път ще ходим края на септември и ще бъдем в Алхамбра.
Миналата година той не отвори, а бяхме го резервирали.
Предложиха ни няколко хотели и ние си избрахме Сегинус.
Там беше страхотно!

# 467
Защото вече си искат глобите на границата. И ние сме минавали и излизали, като сме дължали суми на HGS. Не сме знаели, от тук съм проверявала и плащала.
Но нас ни е снимали много пъти и не сме дължали нищо, при всяко ходене поне по 2 пъти 😂Мой близък миналата седмица се прибра също без да е регистрирал колата в системата и го е снимала камера и нищо не са му искали. И пак няма нищо в системата за плащане. Аз лично смятам, че искат само ако имаш стикер. Иначе камерата ни е 35 лири, нищо пари. Но все пак. Имаше хора гастербайтери който плаща ха по 1500 лири 🙄.

# 468
  • на Мелмак
Всички си имаме разсъждения.

# 469
  • Sofia
Благодаря, момичета (и момчета)! Чуден плаж и топ забавления, това търся. Определено този хотел отива в челото на класацията ми Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 16:17 от NBM

# 470
Някой скоро ползвал ли е платен паркинг около летище Сабиха Гьокче? До сега винаги сме ползвали HAVAPARK, беше много бюджетен, но днес установих, че е капалъ😱

# 471
Защото вече си искат глобите на границата. И ние сме минавали и излизали, като сме дължали суми на HGS. Не сме знаели, от тук съм проверявала и плащала.
Но нас ни е снимали много пъти и не сме дължали нищо, при всяко ходене поне по 2 пъти 😂Мой близък миналата седмица се прибра също без да е регистрирал колата в системата и го е снимала камера и нищо не са му искали. И пак няма нищо в системата за плащане. Аз лично смятам, че искат само ако имаш стикер. Иначе камерата ни е 35 лири, нищо пари. Но все пак. Имаше хора гастербайтери който плаща ха по 1500 лири 🙄.

Според мен тези 35 лири са глоба по HGS . По някаква причина не е отчело плащането и директно са ви го взели на границата. И аз имах такъв случай., но като не знам турски и не можех да обясня си платих. Глоба 4 лева за някакво нарушение на пътя си е голям майтап. Няма такава глоба в България , няма и в Турция.

# 472

Според мен тези 35 лири са глоба по HGS . По някаква причина не е отчело плащането и директно са ви го взели на границата. И аз имах такъв случай., но като не знам турски и не можех да обясня си платих. Глоба 4 лева за някакво нарушение на пътя си е голям майтап. Няма такава глоба в България , няма и в Турция.
Ние си питахме на границата(горе долу се оправяме с езика) , граничаря, който ни съобщи и насочи към гише 41.Ясно си каза Радар, а за HGS, нищо не излиза, "няма нищо каза за него", и HGS, до колкото го разбрах, ако искаш може да платиш, но преди границата се прави. Пита дали имаме лири в нас, че е по лесно плащането. И насочи към гише 41, всички на гише 41 са  били за радар, мъжа ми е питал  и другите кой за какво е. Каза че там суми са се коментирали, обаче всички са били радар, основно гастарбайтери . Те виждали само радарите, това на митнически контрол на границата на колата, 2 ри пропуск,така ми каза граничаря, чела съм в различни теми че е възможно път да вземат. Но човека каза нищо не излиза заHgs, имаме си пари в него. Между другото документ не дават  само плащаш, друг с такива плащания няма ли. Ако е платено, какво.

# 473
Мен също са ме снимали няколко пъти, но нямам глоби при проверка в сайта за пътни нарушения и също така на границата не са ми искали да плащам за камери. Последно на път за Алания след Истанбул ме щракна , при ограничение 110 км/ ч карах с малко над 100. Обяснявам си задействането на камерата със разрешените скорости за автобуси и камиони, съответно 90 и 85 км/ч. Явно са наглсени да снимат над 95км/ч и снимат всичко което се движи над тази скорост. После явно преглеждат снимките и определят кои превозни средства са в нарушение и за тях има глоби.

# 474
  • Пловдив
Моля,нека се пише в темата за хотели,а не за глоби.После пак ще молим някой да пусне нова тема.

# 475
  • sofia
Абе аз ще я пусна, но като се върна на 20ти, така, че дотогава гледайте да не пишете излишни страници!:smiles:

# 476
Моля,нека се пише в темата за хотели,а не за глоби.После пак ще молим някой да пусне нова тема.
Реших че ще бъде интересно и полезно . Нали 80 % от хората тук пътуват с личен транспорт кой с кола кой със самолет. Но в повечето случай е само организирана почивка. Пък и пътя е част от приключението. Не веднъж сме коментирали горивни такси, самолетни билети, застраховки, карти Интернет и др.

# 477
  • sofia
Мисля, че по-скоро 80% пътуват организирано, с често коментираните тук туроператори.

# 478
  • Sofia, Bulgaria
Имайте предвид, че често снимат камери за средна скорост, там е нужно да имате две последователни снимки и средната ви скорост да е над допустимата за съответния участък, затова доста хора остават с грешното впечатление те ме снимаха, но не ми взеха пари Simple Smile

# 479
Може ли да  се пътува само с личната карта?

Общи условия

Активация на акаунт