На море в Турция - тема 75

• 72 085
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
Аз купих есим карта през приложението Airalo. Платих 12 долара за 5 ГБ,които използвах когато съм извън хотела. За Дубай използвах същото приложение.
Благодаря, ще го проверя.
Приложението изглежда прекрасно, довечера ще го инсталираме. Хиляди благодарности на Goldeva !!!

И на мен ми предстои след няколко дни почивка в Турция и аз си зададох същите въпроси. Намерих въпросното приложение и го разгледах.
AirAlo използват мрежата на Turk Telekom. Turk Telekom имат най-малкото покритие от трите възможни оператора в Турция. Изнамерих карта с покритието на всички оператори за Турция и се оказа, че в хотела в който ще сме е бяло петно за Turk Telekom. Затова потърсих някой, който предлата Turkcell (който покрива и нашия хотел). Така попаднах на Flexiroam. При пъровначална поръчка предлагат и 45% отстъпка. Харесах ги и ги инсталирах. Картата ми излезна 8,25$ за 5GB за 15 дни. Разбира се има и други опции.
Та проверете покритието на Вашия хотел и местата, където ще ходите.

https://www.nperf.com/bg/map/TR/-/-/signal/?ll=39.02969689221162 … 000016&zoom=6

Благодаря за информацията. Оказа се, че Airalo поддържа версия само за определени модели телефон, сред които нашите не са, съответно - не можах да се регистрирам. Затова ще погледна и това приложение.

Здравейте пак! Аз разглеждам приложения за esim карти и всяко поддържа опредлен вид телефони. Flexiroam уж не поддържа версията на моя телефон, но плащането може да бъде успешно... Моля хората, които са ползвали esim да споделят дали техните модели телефон са от изброените за поддържани в приложенията или са били различни от обявените.
Благодаря!

# 556
Здравейте!Мислим за еднодневна екскурзия от Чешме до Хиос .Как са цените на ферибота за  2 -ма възрастни,без кола ?
Цени тук.
Но ако сте влезли с кола в Турция, шофьорът трябва да я остави на специален паркинг (не знам как става), да я качи на ферибота ИЛИ да остане с колата в Турция. Иначе сериозна глоба и проблеми.
С кола сме,която мислим да оставим на паркинг някъде на пристанището.Благодаря,Розова маслинка,ще проуча изискванията за колата!

# 557
bgroza, пиши после как сте се оправили с колата, че е интересна тема за мнозина тук.

# 558
  • Стара Загора
Здравейте, приключи и нашата почивка в Турция. Снощи се прибрахме от Сиде, Анталия. Бяхме в Камелия Селин за 9 нощувки от 04.09-12.09. Пътят го разделихме. На отиване минахме през Истанбул- спахме в Ескишехир. На другият ден продължихме за Сиде. На връщане спахме в Чанаккале и минахме през новият мост. Заредихме HGS 780 лири след границата и изразходихме 485,50.
За хотелът - прекрасен комплекс. Състои се от три големи хотела - Филия, Селин и Ашен. Ние бяхме в тераса руум към Селин - този който е на плажа. С две деца сме - на 15 и на 11г и бяхме във фамилна стая...две големи стаи съединени с врата. Всеки ден чистеха и сменяха хавлиите, чаршафите веднъж / не че беше нужно де/
Храна много и вкусна и навсякъде. Баровете с напитки и бързи бармани. Плажът - огромна широка и дълга ивица. Пясъкът - ситен и прекрасен. Морето и плитко и нямаше вълнение.
Та, доволна съм. Хареса ни на всички. Има и аквапарк и басейни няколко на брой из целият комплекс.
Другото, което ми направи впечатление е, че имаше перфектна интернет връзка, дори на плажа.
Ако някой го интересува нещо, моля питайте

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 13:25 от Хера

# 559
Извън сезон в Анталия със сигурност ще има доста рентакар кантори без много работа, та надали ще искат депозит всички. Изключвам международните офиси на летището.
От летище до града върви трамвай, та няма страшно. Simple Smile

Аз по принцип питам, за сега не планираме да ходим, обикновено сме с нашата кола, но знам че в Европа искат кредитна карта и депозит. В Гърция по островите искат само плащане и да ни е мирна главата направихме пълна застраховка, но не беше задължително.

# 560
Здравейте пак! Аз разглеждам приложения за esim карти и всяко поддържа опредлен вид телефони. Flexiroam уж не поддържа версията на моя телефон, но плащането може да бъде успешно... Моля хората, които са ползвали esim да споделят дали техните модели телефон са от изброените за поддържани в приложенията или са били различни от обявените.
Благодаря!
Може да не е имало проблем с плащането защото предлагат и физически сим карти, които биха станали на всеки телефон.
https://www.flexiroamafrica.com/tutorials/.
Писах ти на лични.

Някой със скорошни отзиви за Gural Premier Belek?

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 10:00 от Водно цвете

# 561
  • София
Здравейте, приключи и нашата почивка в Турция. Снощи се прибрахме от Сиде, Анталия. Бяхме в Камелия Селин за 9 нощувки от 04.09-12.09. Пътят го разделихме. На отиване минахме през Истанбул- спахме в Ескишехир. На другият ден продължихме за Сиде. На връщане спахме в Чанаккале и минахме през новият мост. Заредихме HGS 780 лири след границата и изразходихме 485,50.
За хотелът - прекрасен комплекс. Състои се от три големи хотела - Филия, Селин и Ашен. Ние бяхме в тераса руум към Селин - този който е на плажа. С две деца сме - на 15 и на 11г и бяхме във фамилна стая...две големи стаи съединени с врата. Всеки ден чистеха и сменяха хавлиите, чаршафите веднъж / не че беше нужно де/
Храна много и вкусна и навсякъде. Баровете с напитки и бързи бармани. Плажът - огромна широка и дълга ивица. Пясъкът - ситен и прекрасен. Морето и плитко и нямаше вълнение.
Та, доволна съм. Хареса ни на всички. Има и аквапарк и басейни няколко на брой из целият комплекс.
Другото, което ми направи впечатление е, че имаше перфектна интернет връзка, дори на плажа.
Ако някой го интересува нещо, моля питайте

Здравейте, имате ли представа колко са излязли пътните такси отделно за двете посоки? Може ли да споделите маршрута през Чаннакале? Дали може да се мине без стикера, а плащането да става на място
Благодаря

# 562
Здравейте, чудя се кой от двата хотела да избера в бодрум-Kefaluka или Jasmina.

# 563
  • Стара Загора

Здравейте, имате ли представа колко са излязли пътните такси отделно за двете посоки? Може ли да споделите маршрута през Чаннакале? Дали може да се мине без стикера, а плащането да става на място
Благодаря
На връщане само моста и пътя преди моста се плаща - общо 240 лири. Може да се плати на място - в брой или с карта, както предпочитате.
Пътя - Сиде - АНталия - Денизли- Саракой- Баликесир- Чанаккале. Пътувахме 10 часа със спирането до тоалетна и кафенце.

# 564
Здравейте!Мислим за еднодневна екскурзия от Чешме до Хиос .Как са цените на ферибота за  2 -ма възрастни,без кола ?
Цени тук.
Но ако сте влезли с кола в Турция, шофьорът трябва да я остави на специален паркинг (не знам как става), да я качи на ферибота ИЛИ да остане с колата в Турция. Иначе сериозна глоба и проблеми.
С кола сме,която мислим да оставим на паркинг някъде на пристанището.Благодаря,Розова маслинка,ще проуча изискванията за колата!
По назад в темите се коментираше, но моля ако успеете да я оставите на митницата пишете точно как става и кой документ трябва.

# 565

Благодаря
На връщане само моста и пътя преди моста се плаща - общо 240 лири. Може да се плати на място - в брой или с карта, както предпочитате.
Пътя - Сиде - АНталия - Денизли- Саракой- Баликесир- Чанаккале. Пътувахме 10 часа със спирането до тоалетна и кафенце.
Тези 10ч.от Сиде до границата ли?

# 566
Дами и кавалери, снощи коментирах с една позната дали човек, който се връща от почивка в Турция със самолет може да си пренесе от неразрешените за внасяне продукти (кисело мляко, сирене, кашкавал...) като си ги сложи в куфара, който отива в багажното. Та въпросът ми е, на връщане от Турция със самолет - има ли проверка на съдържанието на багажите ? Питам за да знам има ли риск  да ми вземат млечните продукти сложени в куфара? Ще бъда много щастлива някой да сподели своя опит в подобна ситуация.            Риск винаги има. Ние кацнахме на 07.09 , с полет от Анталия на Терминал 1.Никого не провериха, никого не спряха. Самолетът на  превозвача / McDonnel Douglas MD-82/ със 164 места, на българската авиокомпания European air charter, беше пълен.

# 567
  • Стара Загора

Тези 10ч.от Сиде до границата ли?
Не. Това е до Чанаккале. Там спахме и на другият ден минахме границата.

# 568
Цени тук.
Допитах се до турчин,но за съжаление,не е чувал за подобно изискване и няма представа.На място ще проверяваме и ако е някаква сложнотия,няма да ходим до Хиос.

# 569
  • Варна

по горе подробно е описано
на гкпп преди корабчето и преди касата има митнически офис , този на когото колата е вписаНа отива и показва на митничаря , качвате се на колата и ви откарва на специален паркинг където оставяте колата и я запечатват
На връщане по обратния ред. Изобщо не е сложно , за тях е отработено и го правят много бързо . Задължително зареждаме и на фришопа : хубаво марково уиски и друг алкохол на доста пои ниски цени от в града , качествена парфюмерия , цигари .................

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 10:18 от peterky2002

Общи условия

Активация на акаунт