Имам ли шанс с турчин или мисията е невъзможна?

• 16 975
  • 379
  •   1
Отговори
# 135
На мен ми става симпатична авторката. Идеалистка, вярваща в любовта, не е сухарка. Турчинът обаче като че ли въобще не е възнамерявал да се ангажира толкова, колкото тя си мисли, поне първоначално. Сега сигурно е леко изненадан от развоя на събитията. Допускам, че не е лош човек, но и не желае неприятности със семейството си, което му е приоритет.
Как точно смяташ, че ще те харесат, когато по подразбиране не искат снаха с дете? Кое толкова ще ги заплени? На твое място не бих очаквала да ме харесат. Шансът ти е, ако той реши, че въпреки това ще се ожените, нооо... знае ли се.
Все пак ти пожелавам успех.

# 136
  • Бургас
Не е лошо да си идеалист, до една определена възраст, но впоследствие, особено, когато отговаряш и за чужд живот, може да граничи с глупост. В манталитетът на турците е да не приемат дори туркиня с дете, какво остава за друговерка. Когато си "втора ръка", си търсиш "втора ръка" - такова е разбирането. Рискът да останеш самотна жена с дете в тая държава, не е за подценяване. А там не е никак лесно от тази позиция, всъщност - дори може да е опасно. Едно са професионални контакти, друго е да се потопиш в един толкова различен и патриархален модел на света, дано го разбираш.

# 137
Ще си позволя да дам мнение на жена, имала връзка с турчин ( от Истанбул. Не Кърджали или Крумовград....)
Умен, добре изглеждащ, интелигентен, забавен, мил, адекватен....до едно време! После религията и народопсихологията си казват думата ...
Турция отстрани изглежда на адекватна (полу) европейска държава, с невероятни морски курорти и цветна и модерна столица, по порядките на хората са стари, колкото света...

Повярвай ми, ака родителите не те искат - живота ще ти се стъжни. Това не са баба Гина и дядо Петко от село - това са възрастни, закостенели, явно много религиозни хора. Ти там,сама жена с дете - никой не може дя ти гарантира сигурността...ама НИКОЙ! Отваряй си очите ня 4 и мисли първо и единствено за сигурността на детенцето си. Знам, че България не е цвете за мирисане, ама пък точно Турция ли?

Да не съм лош пророк, ама шансът мъжът ти да се промени коренно, като отидеш за постоянно на негова територия е голям. Не се заблуждавай, че иска да те предпази... Не иска извън Турция, не иска и ти да ходиш...Егати предпазването, честно.

Да си сляп от любов не е шега работа, сигурна съм. Изпитвала съм го. Не ходи там или ако ходиш - първо сама. Задължително!!!! Поживей, виж, как е и после детето...

П.П - Нещо се обърках. Бащата къде е??

# 138
Lorelada, аз си мисля, че той нарочно си е избрал жена с дете, защото не е очаквал, че ще тръгне да се мести с него точно в Турция, предвид консервативното им патриархално общество. Абсолютно възможно е да имаш щастлив брак с турчин, но според мен просто не е уцелила правлиният човек.

# 139
И правилния момент - когато е нямала дете. Тогава може би би имала шанс.

# 140
Моят отговор е, че в конкретната ситуация аз нищо положително не виждам, което би ме накарало мен в това положение да подложа детето си на целия стрес от промяната да го заведа на място, където не е желано, не говори и разбира езика, в едни неясни отношения с нестабилно бъдеще и изобщо едно висящо положение. И без да е психолог човек може да направи сметка, че за дете, което веднъж вече е пряживяло изоставяне от единия родител, да бъде поставено сега в ситуация, в която другия му останал родител го слага на второ място и жертва познатия му свят и комфорт за лични интереси и го води на място, където отново ще бъде нежелано, не е ок, ама никак. Ако беше сама, давай, прави каквото ти душа иска и се впускай във всякакви хазартни начинания, но с дете е друго. Сигурна съм, че не това искаш да чуеш, но така стоят нещата. Вече ти решаваш кое ти е по-важно от детето ти.

# 141
Коментарите са много грозни и направо срамни. И написани от жени, на всичко отгоре. Вярно било какви националисти са българите. Авторката се справя сама с живота, няма родители, а бащата на детето й е абдикирал. Влюбена е, авантюра е, но може и да спечели. Светът  е за смелите, не за мишоците. Докъде стигнахте, Батак, изнасилване на детето...И всичко това срещу една млада жена, бореща се за щастието си.

# 142
Скрит текст:
Просто тук аз нямам какво да губя повече, докато той има много, ако се премести.

Какво много има да губи, като твърдиш, че му е било трудно в Турция? Баклава и в София продават, спокойно. Няма да умре гладен.

Има семейство, има и семеен бизнес, за който частично отговаря. Те са доста благодарни и предани към семействата си и към бизнеса, който ги е изхранил, изучил, отгледал... Това, че му е трудно е защото икономическата криза, в която е държавата им не е нещо, за което можеш просто да си затвориш очите.. Разбрах, че искаш да ми отвориш очите, може ли да престанеш с иронията, защото вече става гадно, честно
[/quote]

Аз ще се хвана за болднатото и ще коментирам.

Значи този, който твърдиш, че обичаш.. деликатно ти обяснява, защо не може да сте семейство, но ти не го чуваш.
Навила си си на ината да се доказваш пред родата му и вероятно тайничко се надяваш, че той ще застане на твоя страна. А как?! Да обърне гръб на семейство, работа и всичко..

За родителството.  В момента, в който станеш майка ти вече си отговорна за друг живот! Всяко решение и действие съобразяваш с детето..и така 19г!
Как се замъква малко дете-момиче, в мюсюлманска държава заради една гола любов.
Та ние не сме безгрешни, но приоритет са ни децата и тяхното спокойствие и бъдеще!

В заключение..Не уважаваш този, който твърдиш, че обичаш. Безотговорно се отнасяш към детето си..И всичко това вероятно от наивност!

Какво ти пречи да продължите по този начин както до сега?

# 143
И аз това се чудя, какво й.пречи да си карат, както до сега. Да се виждат като идва в България, да я води по почивки, да й купува подаръци и тн. Що не го ползва по предназначение докато й харесва и й е удобен.. ам ще върви да се набутва в най-голямата тъпня.. ама то мозък трябва, да.може да мислиш поне малко.

# 144
Впрочем приятелското семейство, за което споменах, турци от Истанбул, смятаха, че в България никак не е безопасно и се страхуваха за дъщерите си.
Тоест предразсъдъците са взаимни, и те не ни смятат за големите европейци, дето всичко им е наред с безопасността по улиците. Grinning

Ами, Мая, вероятно виждане веднъж на два месеца примерно не е достатъчно за влюбена жена?

# 145
Коментарите са много грозни и направо срамни. И написани от жени, на всичко отгоре. Вярно било какви националисти са българите. Авторката се справя сама с живота, няма родители, а бащата на детето й е абдикирал. Влюбена е, авантюра е, но може и да спечели. Светът  е за смелите, не за мишоците. Докъде стигнахте, Батак, изнасилване на детето...И всичко това срещу една млада жена, бореща се за щастието си.

Какво щастие, какви 5лв? За щастие има потенциал, когато някой иска да е с теб. Тук са й обяснили отдавна, че нито той ще дойде в България, нито има смисъл тя да ходи там, защото никой не я иска, и няма да бъде приета.
За щастие се борила... бори се да си счупи главата, и тази на детето й покрай нейната.

# 146
Тя щастие има сега, това е макс, което този човек иска и може да ѝ даде. Казал е, каквото е казал, защо трябва авторката да приема, че той не знае какво иска и че ще го промени? Това си е рецепта за провал.

# 147
  • Сф
Коментарите са много грозни и направо срамни. И написани от жени, на всичко отгоре. Вярно било какви националисти са българите. Авторката се справя сама с живота, няма родители, а бащата на детето й е абдикирал. Влюбена е, авантюра е, но може и да спечели. Светът  е за смелите, не за мишоците. Докъде стигнахте, Батак, изнасилване на детето...И всичко това срещу една млада жена, бореща се за щастието си.
Хах, ти в Германия не им ли виждаш гетата и интеграцията с години? Направо голямо щастие да живееш в друга вяра и цигания. Колкото до това че света е за смелите, няма лошо, стига да имаш минимум ценности и идеали. И да не се обидиш , не важи само за мюсулмани , всяко различно религиозно общество и етнос е с особен прием на друговерци. И когато си никой, като авторката , нито е смелост, нито за хвалене, нито за цел и щастие. Глупост и безумие.
Също съм била в мюсюлманско обкръжение на чужденци. Никоя жена не се предлага така, освен. А още по- малко бъдещата невеста както се вижда авторката.. Мнението ти Фрау е напълно неадекватно за мен .

# 148
Толкова дълга тирада, за да замажеш простия факт, че си готова да разбиеш живота на детето си за едното начесване...

Ти няма как да знаеш дали е заради едното начесване. Няма как да знаеш и дали ще разбия живота на детето си. Това, че ги мислиш така нещата, не е като да ги знаеш от опит. Това, че ти не би постъпил/а като мен и ако за теб границите са твоята религия, твоето населено място и т.н., не означава, че за всички е еднакво. Това, че моето изглежда по-опасно за детето, а твоето по-сигурно, не означава, че накрая твоето дете ще е по-щастливо или по-добър човек от моето...
Бла, бла, бла...Твоето, а не моето дете, ще бъде метнато в среда, където ще го считат за гяурка, която става за изнасилване.

# 149
  • София
Авторке, а какво те спира да отидеш сега? Тъкмо за 1 г детето ще научи езика и в първи клас ще го запишеш в кварталното училище? Ако не потръгне любовта, другото лято ще се приберете и ще го запишеш в България.
Поне за август отиди. За ваканцията му гостувай на първо време. Може сама, може с детето и виж как ще реагира той и родата му. Може да те приемат, може да те изгонят.

Общи условия

Активация на акаунт