2. Дали главата ми е празна, дали родителския ми капацитет - висок, нисък, нулев или минусов, дали съм наивна и вярвам в розовото, дали гледам сериали, дали познавам българската история, дали съм способна да задържа мъж от какъвто и да е произход и т.н. и т.н. са просто обиди, хвърлени срещу непозната и нищо повече. Аз не ви слагам нито етикети, нито ви квалифицирам. Нормално е да имате мнение, може би дори е нормално да сте всички на едно мнение и само аз на друго, но честно ли това е начина? Ако искаш да помогнеш на някого да не направи грешка, ако искаш да му споделиш опита, вижданията или предразсъдъците си, ако искаш да изпъкнеш на негов гръб колко добър и премерен родител си, честно това ли е начина?
3. Никъде не съм казала, че не допускам вариант нещата да не са така, както изглеждат за мен. Не желая да убеждавам никого в нищо. Това, че спорим е защото казват, че в спора се ражда истината и аз го вярвам. Това, че се опитвам да кажа, че е не е такъв, какъвто си го представяте вие, е защото го познавам и сме преживели някакви неща заедно за това време, включително и в Турция, не само тук. Това, че вярвам в щастливия край е или защото съм наивна или защото така съм научена и това съм видяла от моите родители приживе. Това, че има къде да работя не означава, че ще имам най-яката работа, най-високо платената и пр. Означава просто, че някога някой ми е дал шанс да работя с турски фирми и съм си завързала контакти, които мога да използвам, за да започна да работя за нормална средна заплата, която да ми стига да не завися от този човек.
4. Патриотичните ви нападки също мога да коментирам.. да, казах, че България не е най-перспективното място, казах че нямам какво да губя тук и т.н. Държава, в която с родителите ми цял живот имаме собствен апартамент, на 5 мин от който се намира детска градина и в която детето ми не беше прието, защото не му стигали точки.. а поне 10 майки от квартала успяха с пари, с фалшиви бележки за астми, алергии и какво ли още не да вкара детето си там, няма как да е перспективна. Държава, в която пиян шофьор уби майка ми и баща ми и сега си живее свободен и необезпокояван, няма как да е перспективна. Сигурно в Турция е същото, сигурно може и по-зле да е, това не мога да знам.
Така или иначе от оплакване няма смисъл. Пробвах да потърся нещо тук, получих си го. Благодаря за мненията и откровеността ви. Повече няма да ви занимавам