Имам ли шанс с турчин или мисията е невъзможна?

• 16 951
  • 379
  •   1
Отговори
# 105
Нека се учи, ама горкото дете.. да си на 7 и да те отделят от средата ти, да те завлекат в град 18 милиона, където не знаеш език, а те пратят 1 клас. Тая жена да си троши главата колкото иска, ама това дете много се моля да е припознато от бащата и той да не подпише пълномощно!

# 106
Добри идеи даваш Еделвайс.
Така съм малко по-съгласна.
Идеята да отиде сама без детето за една седмица е също добра.
Но ако няма на кого да остави детето?
Всъщност и тук има вариант - детето може да гостува на свое приятелче или на нейни приятели, на които тя има доверие.
След като иска, да пробва. Да отиде, но после честно пред себе си трябва да признае кое е повече - ползите или вредите.
И да, за това дете трябва да се мисли повече.
И да - има и други свестни мъже, колкото и да е трудно за проумяване. При това християни.

# 107
За седмица какво ще разбере? Имагинерните родители може да са предупредени, че една шавлива дама моли за гостиприемство, докато е на почивка там. Даже няма да спят в една стая с избраника.
Идеята, че героинята не била лепка, ми е много забавна. По-лепкаво от това няма. Тоест, има. Не помня заглавието- Уиш , може ли да помогнеш? - разказ на Краля за един младеж с букет цветя, който иска да даде на жена, но жената не е тази жена и не иска букета, и той я убива с чук, докато я пита защо го отхвърля.

# 108
  • София
Аз не съм много навътре юридически, та не съм сигурна...
Но ако детето е признато, а после бащата ги е оставил на самотек, то той пак трябва да подпише. Което е добра новина в точно този случай.
За турците - имам известни предразсъдъци, но имам и положителни примери. Приятелка е женена за турчин (в САЩ, подчертавам, се развива действието) - ами, на ръце я носи. Но за сметка на това тя роди четири деца за норматив, сякаш ако са само едно-две ще му се затрие семето...

# 109
Нека се учи, ама горкото дете.. да си на 7 и да те отделят от средата ти, да те завлекат в град 18 милиона, където не знаеш език, а те пратят 1 клас. Тая жена да си троши главата колкото иска, ама това дете много се моля да е припознато от бащата и той да не подпише пълномощно!

Доколкото разбрах бащата е абдикирал и авторката имала пълни права над детето.
Пълни права да му осигури нормален живот или да го съсипе Grinning

# 110
Авторката я видяхме, че хич не вдява ситуацията. То е ясно, че като отидат при маминка за одобрение и ще си отвори очите. Проблемът не е в религията и обичаите на турците.

Повече ме изумяват тук вижданията на коментиращите, не само на бъдещата кадъна. Все едно българите не си бият жените и не се въртят на петичка на майките си 😀 нашите са цъфнали и вързали тук 😀 чак и 'време разделно' се обсъди, все едно българите не са завладявали и убивали.. Едно включване имаше даже и от Батак 😀
Или им се предлага Германията, пълна с цигани и турчаля, все едно хала не е същия 😀 ама пък в Европата, християнска уж страна.. Друго ще е явно 🤔
Или само в Турция изнасилват май, така като чета 😀

Много ви благодаря за смеха и положителните емоции за добро начало на деня ми 👍

Авторке, отивай при родата без детето и така си отвори очите. Него да го мъкнеш.. Файда йок 😀

# 111
За бащата, ако е припознал детето, трябва да е с отнети по съдебен ред родителски права, за да не му искат съгласие. А не просто никакъв да го няма на хоризонта и да не пита какво правят.

# 112
Елора, не знам дали абдикацията на бащата означава, че не е нужно пълномощно. Ако fever ray чете все още темата, нека внесе малко яснота юридически.

Аз с моите скромни знания мисля, че ако не го е признал, само тогава може да мине без пълномощно, реално той не е родител. Но ако просто ги е зарязал…

Знам ли, може да подпише, ако не му пука и тя го излъже, че отиват на море в Турция.. ама айде да не изглежда, че давам идеи за въвеждане в заблуждение…

# 113
Ако този човек те обичаше, щеше досега да е намерил начин да живеете заедно. А колкото до живота в Турция или която и да е мюсюлманска страна - белите жени там на практика нямат права. Няма кой да те защити, ако мъжът ти или някой друг се държи зле с теб. Да не говорим пък за малкото 7-годишно момиченце, което може да изчезне мистериозно и никога да не разбереш на кого е продадена за робиня... И с теб може да се случи. Изобщо не си мисли, че там животът е като в сапунките нито си прави изводи от поведението на познатите ти турци. Те много добре умеят да се преструват на европейци пред чужденците. Ама идеш ли там за постоянно, ставаш никоя.

# 114
Елора, не знам дали абдикацията на бащата означава, че не е нужно пълномощно. Ако fever ray чете все още темата, нека внесе малко яснота юридически.

Аз с моите скромни знания мисля, че ако не го е признал, само тогава може да мине без пълномощно, реално той не е родител. Но ако просто ги е зарязал…

Знам ли, може да подпише, ако не му пука и тя го излъже, че отиват на море в Турция.. ама айде да не изглежда, че давам идеи за въвеждане в заблуждение…

Тя написа, че има пълни права.

# 115
Тя написа и че не е лепка и се обичат с турчина...

# 116
Тя вече се чуди от кой поред кладенец вода да донесе, за да ни убеди как ще се хареса на свекървата, как мъжа е прекрасен и чудесен и ще си намери най-яката работа, вместо да седи в тая смотана България!

# 117
1. Всички реакции относна детето наистина са доста крайни. За пореден път ще кажа, че не съм на границата с паспорта и детето, а обсъждаме нещо, което бих искала да се случи след повече от 1 година. Както се казва може и да ме няма да тогава, него също, детето също.. Цялата помия ви е в повече.

2. Дали главата ми е празна, дали родителския ми капацитет - висок, нисък, нулев или минусов, дали съм наивна и вярвам в розовото, дали гледам сериали, дали познавам българската история, дали съм способна да задържа мъж от какъвто и да е произход и т.н. и т.н. са просто обиди, хвърлени срещу непозната и нищо повече. Аз не ви слагам нито етикети, нито ви квалифицирам. Нормално е да имате мнение, може би дори е нормално да сте всички на едно мнение и само аз на друго, но честно ли това е начина? Ако искаш да помогнеш на някого да не направи грешка, ако искаш да му споделиш опита, вижданията или предразсъдъците си, ако искаш да изпъкнеш на негов гръб колко добър и премерен родител си, честно това ли е начина?

3. Никъде не съм казала, че не допускам вариант нещата да не са така, както изглеждат за мен. Не желая да убеждавам никого в нищо. Това, че спорим е защото казват, че в спора се ражда истината и аз го вярвам. Това, че се опитвам да кажа, че е не е такъв, какъвто си го представяте вие, е защото го познавам и сме преживели някакви неща заедно за това време, включително и в Турция, не само тук. Това, че вярвам в щастливия край е или защото съм наивна или защото така съм научена и това съм видяла от моите родители приживе. Това, че има къде да работя не означава, че ще имам най-яката работа, най-високо платената и пр. Означава просто, че някога някой ми е дал шанс да работя с турски фирми и съм си завързала контакти, които мога да използвам, за да започна да работя за нормална средна заплата, която да ми стига да не завися от този човек.

4. Патриотичните ви нападки също мога да коментирам.. да, казах, че България не е най-перспективното място, казах че нямам какво да губя тук и т.н. Държава, в която с родителите ми цял живот имаме собствен апартамент, на 5 мин от който се намира детска градина и в която детето ми не беше прието, защото не му стигали точки.. а поне 10 майки от квартала успяха с пари, с фалшиви бележки за астми, алергии и какво ли още не да вкара детето си там, няма как да е перспективна. Държава, в която пиян шофьор уби майка ми и баща ми и сега си живее свободен и необезпокояван, няма как да е перспективна. Сигурно в Турция е същото, сигурно може и по-зле да е, това не мога да знам.

Така или иначе от оплакване няма смисъл. Пробвах да потърся нещо тук, получих си го. Благодаря за мненията и откровеността ви. Повече няма да ви занимавам

# 118
Толкова дълга тирада, за да замажеш простия факт, че си готова да разбиеш живота на детето си за едното начесване...

# 119
Толкова дълга тирада, за да замажеш простия факт, че си готова да разбиеш живота на детето си за едното начесване...

Ти няма как да знаеш дали е заради едното начесване. Няма как да знаеш и дали ще разбия живота на детето си. Това, че ги мислиш така нещата, не е като да ги знаеш от опит. Това, че ти не би постъпил/а като мен и ако за теб границите са твоята религия, твоето населено място и т.н., не означава, че за всички е еднакво. Това, че моето изглежда по-опасно за детето, а твоето по-сигурно, не означава, че накрая твоето дете ще е по-щастливо или по-добър човек от моето...

Общи условия

Активация на акаунт