Имам ли шанс с турчин или мисията е невъзможна?

• 16 966
  • 379
  •   1
Отговори
# 165
Тя е идеалната за манипулации.
В чужда държава,  без родители зад гърба, тук там някой приятел. Ако не дай си Боже, стане нещо там, кого ще молиш за помощ? Неволята?
Да, да, завиждам.

# 166
Той ми казва, че ако семейството му каже "не", ще бъде НЕ. Не мога да го съдя, че те са проритет, нито мога да съдя тях, че си имат разбирания, които не съвпадат с моите.
Те са двама братя и аз видях как оставиха по-големия да се ожени по любов. Момичето също е чужденка, но с тяхната религия и без дете, което я прави в пъти по-добра за снаха. Това, че не са им уредили браковете, а са по на 30+ години, за мен е достатъчно да си настоявам да опитам.
Аз казах няколко пъти, че ще отида сама за 1 месец и докато се занимавам с тях, ще проуча и училището и  работата си, ама никой не чете това. И накрая, ако ни оставят - оставят, ако не - има къде да се върна. Не е края на света за никого.
Естествено, че съм упорита, ако не бях трябваше да съм умряла на 17.. Това, че не съм на първо място не ми е проблем всъщност. Когато търсиш вариант за такъв вид връзка, няма как да мине без компромиси и жертви. Неговите са да разочарова техните със самия факт, че е завел християнка, разведена, с дете в дома на родителите му. Моите са да започна на чуждо място всичко отначало и да подложа детето на кардинална промяна. Но чак пък такова бедствие каквото пишете не вярвам да е..

# 167
Хубаво е, че си упорита, но поне насочи тази енергия в нещо по-смислено и реалистично.

И нека те поправя, че отново изпадаш в самозаблуда. Той не те е завел в дома си. Ти сама отиваш да се изтърсиш там. Той просто седи и гледа безучастно.

# 168
Той ми казва, че ако семейството му каже "не", ще бъде НЕ.
Мъхъм, защо да не завлечеш детето там, за да провериш на негов гръб дали "не" означава НЕ?

# 169
Отиди сама за месец и виж отношението. Да, нормално е да искат "мома" за ергена си. Приели са другата жена, защото поне де юре е била мома и мюсюлманска - ги дори не си мюсюлманка, а за "мома" пред родата не можеш са минеш, имаш дете. И да това е голям проблем.
Но, ако стане работата и той ти предложи брак, извади 50-100 лири,  колкото е таксата в Турция за адвокатски услуги и направи консултация с туркиня адвокатка по семейно право. Да ти каже не само за правата ти в брака, но и дали е по-добре са сключиш някакъв предварителен брачен договор. Кое е изходното за теб.

# 170
Много странно, готова си да се подлагаш на оглед и унижения - защото няма какво да се лъжем, за тях си бракувана стока и е едно на 1000 шанс да ги очароваш чак толкова. И как ще стане, с какво? Не е ли по-добър вариант мъжът да  тропне  по масата и да каже  преди да те заведе - това е бъдещата ми жена, обичам я и искам да живея с нея. Той въобще ще удари ли едно рамо, или ще гледа сеир как се гърчиш пред хора, за които по стечение на обстоятелствата си заплаха?
Хубаво е да обичаш някого, но още по -важно е да си обичан, а аз не виждам мъжът да те иска чак толкова.

А за детето дума не ми се отваря, не знам, би трябвало да ти е пръв приоритет,но то въобще някак при теб нещата са обърнати наопаки.

# 171
Авторке, търси си мъж, за когото да си приоритет. Това, че си с дете, не те прави прокажена. Има хора, които няма да гледат на теб като на втора употреба друговерка.
Буташ се там, където не ти е мястото. Не си добитък, да ходиш там да те оценяват и ако те харесат евентуално да те допуснат.
Имай малко уважение към себе си и към детето си.

Хубаво преди мен ти го казаха, може и месец-два да мине и да не разбереш, че си в рекламната версия.

Гледай винаги да имаш пари за самолетен билет от днес за утре.

# 172
В грешка си,компромис ще направиш само ти,той не прави компромис.Бил е ясен,че ако те кажат не,значи не.Къде виждаш тук компромис?

# 173
то после ще има и тема НЕ-то не беше категорично, как да го превърна в ДА...

# 174
  • София
Напомня ми една история отпреди много години.
Тъкмо заживях сама и моя състудентка видя идеална възможност да не плаща квартира. Обясни ми, че сме близки приятелки и ще ни е супер да дойде да живее при мен. Наистина с нея ходихме по купони и по кафета, но аз любезно й обясних, че няма да е удобно и родителите ми ще са против, защото домът е техен и живеят в съседство. Млада бях и не смеех директно да кажа, че не я искам.
Е, тя каза, че няма проблем и един ден дойде с багажа, че и с гаджето си. Даже беше напазарувала разни неща.
Изгоних ги. Директно и без увъртане. Насочих ги към вестника с обяви за квартири и т.нар. ни приятелство приключи.
Та тази история звучи почти сходно.

# 175
Ти сериозно ли????
И мислиш, че едното "Да" от тях ще ви даде светло бъдеще..

Влез в свекървенската тема и прочети малко..
Ужас..мъж да каже ако мам и татко те удобрят..
Слез на земята, момиче, толкова си наивна..Жалко за дъщеря ти

# 176
Аз не разбирам като авторката ума дъщеря, как би се чувствала ако след 20 години някой така се наложи да я одобрява? Все едно е стока, поръчана от нета, която не отговаря на очакванията ти и имаш право в срок 14 дни да я върнеш???

# 177
Т.е.той ти казва, че е невъзможно, но ти ще се бориш???

Е тя го написа 1000 пъти жената!
Няма да се откаже, докато не пробва на място.

Толкова ли е трудно, да се чете с разбиране?
Иди да прочетеш какво означава риторичен въпрос. Моля!
Риторичен и реторичен са дублетни форми, ако нещо се чудиш.

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 16:34 от G&B

# 178
Хайде стига.. все едно бълкарските свекърви не ни оглеждат. Сигурно няма проблем как сме облечени, колко можем да готвим, как правим еди какво си за безценния им син, какво работим..
Разбира се, че и за него е жертва.. да представи един човек на семейството си, който според традициите им е съвкупност от всичко лошо и да живееш, отглеждайки чуждо дете не е много безболезнено..
Относно Одобрението, те са така, ние не.. това не значи, че нашето е правилно и нашите мъже са повече мъже. "Да"- то не е светло бъдеще.. "да" - то е възможност за бъдеще. После дали ще е светло или не.. "поживим, повидим"

# 179
Аз не разбирам като авторката ума дъщеря, как би се чувствала ако след 20 години някой така се наложи да я одобрява? Все едно е стока, поръчана от нета, която не отговаря на очакванията ти и имаш право в срок 14 дни да я върнеш???
То не е "ако", ами баш така ще бъде. Какво друго да научи момиченцето, то гледа майка й какво прави и след 10-15 години, ще започне да повтаря същият модел на поведение, същото отчаяние за нечие внимание, одобрение, и същата борба да се доказва на сульо и пульо.

Общи условия

Активация на акаунт