Имам ли шанс с турчин или мисията е невъзможна?

• 16 950
  • 379
  •   1
Отговори
# 210
Абе вие още ли се хващате на този трол?
Тя си смени версията няколко пъти - в един пост приятелите я разубеждават, в следващия одобряват, в следващия пак разубеждават. И така и със свекърите, с девера, с колегите, с работата.
Особено се впечатлих от антинационалистическия довод с покойните родители - явно лирическата героиня тества познанията ни по съвременното международно положение.

# 211
  • Пловдив
Абе вие още ли се хващате на този трол?
Какво друго да правим в събота? Навън е 40 градуса, не се живее.

# 212
Аз нямам предразсъдъци към турците. Познавам и смесени семейства, които са се взели в студентските години. Мой роднина от години живее и преподава в Анкара, няма разлика в манталитета и семействата на колегите му и неговото. Не всички турци живеят в огромни фамилии, на много от тях родителите са в други населени места и се посещават рядко. Въобще Турция е голяма държава и доста разнообразна.
Но любимият на авторката, според нейните описания живее в типично патриархално семейство, което у нас може да се намери все още само в дълбоката провинция. За нас това са отживели нрави и е лудост жена сама да се тика в такава беля. И българин да беше, ако и разправя, че семейството първо трябва да я одобри пак щях да я посъветвам да се откаже. А пък в друга страна съвсем. Вярно, че Истанбул не е през света и ако нямаше дете пак иди- дойди да експериментира. Но така абсурд.

# 213
Е, така писа, Рози. Може да има братя, сестри, лели, чичовци, близки приятели... не знаем всички подробности за живота й.

Ти би ли го направила, Лори?
С мъж, който дава назаден?
Аз него го разбирам, не подвежда авторката..
Но тя си фантазира неща и "лети в любовта", готова да жертва детето си..

# 214
  • Варна
Тя си фантазира също и че той ще я представи на родата, което силно ме съмнява. Ама много силно.

# 215
Все пак да изтъкнем нещо хубаво за нейния възлюбен -
честен и директен е с нея,
не  й иска пари да лекува родата,
 не я кара да взима заеми заради него,
не я залъгва как е идеалната снаха....

Иначе питайте гуглето: love scams, romance scams, .. стотици хиляди долари смъкват от влюбени жени...

# 216
  • София
Ние имаме няколко приятелски семейства от Турция и никои от тях не са от описаните назадничави,с уговорени бракове, любовници, религиозни фанатици и какво ли не. Нормални семейства, дори в някои отношения нашето семейство е по-консервативно сигурно. Образовани хора, с хубави професии, чиито жени не си стоят у дома, а водят нормален начин на живот и (даже Wink) живеят отделно от родителите си, но се обичат и уважават. Сестрата на единия ни приятел е женена за французин и е приет добре в семейството. Братовчед на жената е женен за гъркиня, с която също се познаваме и е приета нормално. Лелята на едното семейство е разведена с големи деца и внуци, но много уважавана от близките си и даже си има гадже на нейната възраст, с който си гостуват с месеци, но не живеят заедно все още.
Това обаче няма нищо общо със ситуацията на авторката.

# 217
То и българин да беше, с тая ситуация пак същото щяхме да я посъветваме!

Това с одобрението… wtf…

# 218
Рози, аз бях писала по-напред, че не бих се натресла на човек, който не ме кани...

# 219
Снощи коментирахме с приятелка.. Стените са тънки в блоковете..
Всяко семейство си има проблеми, но всеки проблем намира решение, когато са двама. Или избират да живеят " за хората"
В случая аз виждам един да се доказва..

# 220
И какво ще му стане на детето, ако иде до Турция?
Не е чак такава джунгла там. Милиони хора си водят децата на екскурзии и почивки в Турция и нищо им няма, как пък точно това е в опасност?
Също така хиляди български деца заминаха за чужбина. Научиха езика, справят се много добре. Даже имам познати, емигрираха в Испания, после спечелиха зелена карта, сега са в Щатите, децата говорят три езика, като помежду си на испански, вкъщи и с роднини на български, в училище и с приятели на английски. Имат три паспорта, знаят перфектно три езика, като станат на 18 ще имат огромен избор къде да живеят.
Познавам и самотни майки, заминали за чужбина, даже без да знаят език, другите им казваха, че са луди, но хората се справиха, сега гледат внуци.
Преди 40 години да беше, разбирам, ама сега с интернет и лесното пътуване, и цялата информация, която има човек, емигрирането стана много по-лесно. Идете по летищата и ще видите доста самотни майки да пътуват, да живеят в друга държава, дори в мюсюлмански такива.
Аз не разбрах къде иска да ходи авторката на темата, но едва ли е в Диарбакър.
Като купи билети за отиване и връщане, като си отдели малко неприкосновени пари за спешни случаи, нищо не пречи да си направи една екскурзия с детето. На никого не е навредило да види нови неща и да се запознае с нови култури.
Като не я посрещнат добре, таксито, билета и обратно в България.
Чак пък да ги отвличат и да ги продават не ми се вярва. Трябва пък хептен да се заврат в някое забутано място, пълно с престъпност.
Общо взето обикновените турци не са лоши хора, свестни са и ако се отнесеш любезно с тях, са готови да ти помогнат.
Миналото естествено няма да го забравяме, ама чак да сме предубедени и да мразим някакви непознати и нормални хора сега ми се вижда прекалено.
Успех на авторката и на всички, които не се плашат да излязат от зоната си на комфорт и да емигрират извън големите български общности в чужбина. Съдбата обича смелите. Wink

# 221
  • Пловдив
Opossum, не бъркай туризма с емиграцията.

Като във вица:
Един човек отишъл при свети Петър и го помолил да отиде да види как изглежда ада.
Петър се съгласил, човекът отишъл за един ден, гледа - танци, песни, мадами... купон.
Върнал се в рая, отишъл пак при Петър, помолил да отиде за седмица.
Цяла седмица танци, песни, мадами ...
Върнал се при Петър и му казал:
- Виж какво, скучничко ми е тук, долу си е купон,пусни ме да си живея там. Петър му казал:
- Добре, но билета е еднопосочен.
Отишъл нашият в ада, долу го чакат две дяволчета, хващат го и го водят към казана.
- Чакайте бе, нали беше купон тука, какво става?
- Ааа, не бъркай туризма с емиграцията.

# 222
Истанбул ми е супер притеснителен, че пък и да живея там. Понеже имам дете на същата възраст, него пък да заведа да живее в Истанбул - никога. И се разхождат мъжете наоколо в светски дрешки, повели по една жена - пингвин, цялата забулена. Не ми е това представата за живот, и за детето си не бих го желала така да свиква. Отделно града е огромен, сама жена с дете точно там да се навре...?

Предполагам, че темата е майтап Simple Smile

# 223
На 6 чак пък да разбере нови култури - и то при положение, че майка му не ги разбира? Посмалете малко.

# 224
 И аз обичам морето.. Не едно е да отидеш на туризъм, съвсем различно като камериерка(примерно)

Общи условия

Активация на акаунт