Имам ли шанс с турчин или мисията е невъзможна?

• 16 931
  • 379
  •   1
Отговори
# 225
В Истанбул мъжете са доста напористи и мен ме е страх сама да ида, а с дете...? Не е добра идея.

Ако си омъжена и си при мъжа си е съвсем друго.

# 226
Аз в Истанбул съм била само с цел туризъм. С мъжа си. И въпреки това погледите им винаги са ме карали да се чувствам като парче месо.

Родният ми дом е близо до медицински университет. Много турци имаше, докато живеех с нашите, сега сигурно пак е така. Всеки ден минавах от там за училище, докато бях в гимназията. Направо ужас, то са постоянно погледи, заговаряници, намигания, покани за срещи директно… бляк!

# 227
На 6 чак пък да разбере нови култури - и то при положение, че майка му не ги разбира? Посмалете малко.
Оф, ама ти не можеш да разбереш как детето ще се обогати културно, докато гледа майка си да прави метани пред анадолската свекърва, докато възлюбленият доволно суче мустак.

# 228
Начи, щях да кажа нещо за метаните, ма айде.
Кой е тоя разказ на Кинг за младежа с букета и чука?

# 229
Сериала Сакъз не се случва на българки, отишли там. То си е направо опасно, камо ли за романтика да говорим.

# 230
С лирическата героиня на темата няма да се случи сериалът "Сакъз". Ще се случи сериалът "Сакън".

# 231
  • Пловдив
Какво се случва в сериала Сакъз? С две-три изречения предайте фабулата.

# 232
Идеята да тръгнеш и въвлечеш детето си в чужбина..в случая Турция, което не е като Германия, още повече заради мъж, който не иска..
Това е причината..
каква ли работа и оправя, когато ти самата не владееш езика, още повече детето ти..

# 233
Какво е "метани"?

# 234
Откъде да знам, Янтрич. Сигурно Мехмед става християнин и, понесъл на ръце любимата гяурка, отпрашва към залеза, докато злата свекърва, съкрушена джвака сакъзена дъвка.

# 235
Opossum, не бъркай туризма с емиграцията.
Не ги бъркам, живяла съм в чужбина.
2013 отидох в една държава с еднопосочен билет. Обикалях там три седмици, много ми хареса, но ме достараша и се върнах.
Три години след това отидох в друга държава, но останах.
После се върнах.
Не е толкова страшно, особено Турция е близо, има автобуси всеки ден.
Не е като Канада или Еквадор, или Австралия например.
На 6 чак пък да разбере нови култури - и то при положение, че майка му не ги разбира? Посмалете малко.
Децата са просто малки, но не и малоумни. Доста неща могат да разберат, а на тази възраст попиват като гъба, особено езици.
И аз обичам морето.. Не едно е да отидеш на туризъм, съвсем различно като камериерка(примерно)
Различно, но доста хора го правят. Не виждам нищо лошо човек да отиде на друго място да работи, а не на почивка.
И аз в чужбина съм мила чинии, не винаги съм била на екскурзия. Няма лошо, хем научих език, хем изкарах пари.
Авторката като отиде ще си прецени кое да направи - да е само екскурзия или да емигрира и да работи там.
В Истанбул мъжете са доста напористи и мен ме е страх сама да ида, а с дете...? Не е добра идея.
Ако си омъжена и си при мъжа си е съвсем друго.
Не съм забелязала такова нещо, а съм ходила преди да съм била омъжена и с приятелки. Доста обикаляхме и пеша, и с ГТ. Естествено не сме се навирали в гетата, но аз и в София внимавам къде минавам.

Разбира се, риск има винаги. Човек трябва да бъде предпазлив навсякъде. И в най-уредените и красиви градове има гета, авторката предполагам че няма да се завре точно там.
Какво е "метани"?
И ти си тръгнала да даваш съвети за турците. Joy

# 236
  • Пловдив
Поклони.

# 237
Метан в този смисъл не е точно книжовна и градска дума. И се ползва обичайно в оня виц за майор Милев.
Иначе поклон означава, но с една конотация на гъзолизец и свиркаджия.

6годишно дете ще разбере от местната култура като за 6годишно. Както разбира и от родната си. Проблемите на майка му са за по-възрастни.

# 238
Шестгодишното, ако поживее няколко месеца там, ще проговори поне малко на турски и ще свикне с храната.
Езикът и храната са доста голяма част от културата на една държава.
Аз имам спомени от шестгодишна.
И говоря за култура, а не за проблеми.

# 239
В нашия край има много турци. Познаваме ги, добри хора са. Никого не биха изяли.

Общи условия

Активация на акаунт