Имам ли шанс с турчин или мисията е невъзможна?

• 16 929
  • 379
  •   1
Отговори
# 240
Много хора от много различни култури са добри хора. Това не прави културите им и съответно начините им на живот и ценностни системи съвместими.

# 241
Хора, които смятат, че някой може да си измисли смъртта на родителите си и хора, които смятат, че говорещи вибратори са уместно решение.. Хора, които минаха всякакъв добър тон и елементарно възпитание, не знам как се смятат за прави да съветват други хора. Вие нямате нито граници, нито срам бе хора.. 
Разбирам националисти, разбирам хора, изградили всичко на база историята ни, разбирам майки, държащи се като социални работници и съдии... Ама това е отвратително.
Накрая и за самочувствие говорите.. По-добре със самочувствие като моето да отида и да ми затворят вратата под носа и да се разочаровям, отколкото да го градя, тренирайки и развивайки най-вулгарния си език на чужд гръб /най-вероятно не само на един/...

# 242
В нормалните държави на такива като лирическата героиня им взимат децата. И в това отношение Бегето пак губи.

# 243
Не познавам жени във връзка с турци, но мога да разкажа за един случай с гърци - по-soft версията на обсъжданите ориенталски порядки.
Момичето - красиво и студентка по дентална медицина - беше в страстна връзка също с образован грък, макар и не медик. Разбирайте: цветя всеки ден, секс по цели нощи, вричане във вечна любов и т.н. И така 3 месеца.
Отиде той да види техните за един август и тя повече нито го чу, нито го видя. Не й вдигаше телефона от Гърция (че техните се били дразнели), не й отговаряше на съобщенията, абе класически ghosting. Много страда, много се тръшка за въпросния.

Към авторката:
Само за човек, който е готов да надмогне собствения си комфорт и да се възправи срещу гнета на родителите и културата си, си струва човек да прави такива жертви. Две години не са малко. Ако той имаше сериозни намерения, щеше да е направил нещо по въпроса - вижда те, че си самотна майка, че нямаш родители, няма на кого да разчиташ, той трябва да ти е опората и той да направи невъзможното, за да те има!
А не обратно.
Особено с малко дете.

# 244
  • София
Това с изчезването на гаджето аз съм го играла с чист българин горе-долу на споменатата възраст (студентската).

# 245
По-добре със самочувствие като моето да отида и да ми затворят вратата под носа и да се разочаровям
На никого не му дреме какво ще ти затворят под носа и дали ще се разочароваш. Единственото, за което ни дреме е детето, за което на собствената му майка не ѝ дреме. Капиш?

# 246
Не смятам, че на някого някъде са взели детето, защото иска да смени държавата.
Инак като ви чета, се притесних как откъснах детето си от нормалното му софийско местообитание и го заведох на море. Освен това сигурно имаше риск да ни изнасилят някъде по морето. Едвам отървахме кожите. Grinning

# 247

раболепни поклони,
кланяне,
подчинение

# 248
Лоре, ти пък, защо реши, че е заради смяната на държавата, а не защото детето ще бъде размятано от инат заради едни анатомически нужди и мозъчни липси на майката?

# 249
  • Най-сетне у дома
Хора, които смятат, че някой може да си измисли смъртта на родителите си и хора, които смятат, че говорещи вибратори са уместно решение.. Хора, които минаха всякакъв добър тон и елементарно възпитание, не знам как се смятат за прави да съветват други хора. Вие нямате нито граници, нито срам бе хора..  
Разбирам националисти, разбирам хора, изградили всичко на база историята ни, разбирам майки, държащи се като социални работници и съдии... Ама това е отвратително.
Накрая и за самочувствие говорите.. По-добре със самочувствие като моето да отида и да ми затворят вратата под носа и да се разочаровям, отколкото да го градя, тренирайки и развивайки най-вулгарния си език на чужд гръб /най-вероятно не само на един/...

За последните 7 години съм прекарала по стечение на обстоятелствата почти година общо в Турция. Не Истанбул дори, не. Градове като Мардин, Батман, Измир, Бурса, Сивас, Амася, Хасанкейф, (май го потопиха вече) Памуккале, Чанаккале, Кайзери и още, и още. Ако зависеше от мен, щях да прекарвам в Анадола по една седмица на месец, там презареждам чудесно. Обичам Турция.

Това, за което говорите Вие, е обаче ужасяваща злоупотреба с нервите и търпението Ви. Вратата за Вас никога не е била истински отваряна, за да бъде затворена някога. Вероятно дълбоко в себе си усещате унизителността на ситуацията Вие да вършите чудеса от храброст, а насреща да има едно безкрайно "ама тоооо... нашитееее...". Ако не се чувствахте отхвърлена и унизена, нямаше да си го изкарвате по този начин на хора, които добронамерено Ви дават обратна връзка във форума. Изместване му се казва на това - не можете да вреснете на човека, който злоупотребява с емоциите и чувствата Ви, изливате го срещу непознати хора.

Абсолютно разбирам желанието човек да изпие горчивата чаша докрай, да се убеди дори с цената на достойнството, здравето, житейските си проекти, че наистина няма шанс. Само, че Вие залагате достойнството, психичното здраве и бъдещето и на детето си, което не може да се защити. И ето това вече е потресаващото за хората тук. Този човек не иска Вас, освен за веселата част, понякога. Как си представяте мястото на детето си във всичко това?

Иначе на родителите на бащата на детето ми, литовци - католици, като чуха че синът им ще се жени за "славянка ортодоксална", лошо им стана. Малък, затворен народ, стремящ се да си опази трите милиона като истински литовци със зъби и нокти. Ама дали синът им се впечатли от техните възражения...

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 21:31 от Saule

# 250
Инак като ви чета, се притесних как откъснах детето си от нормалното му софийско местообитание и го заведох на море.
Лори, останала съм с впечатление, че четеш с разбиране. Наистина ли сравняваш това да заведеш детето си в чужда държава с враждебна на нашата култура, да го запишеш в тамошно училище, без то да знае езика и да го оставиш на милостта на свекървата да ви приеме, с воденето на дете на море? Това е нелепо.

# 251
Не познавам жени във връзка с турци, но мога да разкажа за един случай с гърци - по-soft версията на обсъжданите ориенталски порядки.
Момичето - красиво и студентка по дентална медицина - беше в страстна връзка също с образован грък, макар и не медик. Разбирайте: цветя всеки ден, секс по цели нощи, вричане във вечна любов и т.н. И така 3 месеца.
Отиде той да види техните за един август и тя повече нито го чу, нито го видя. Не й вдигаше телефона от Гърция (че техните се били дразнели), не й отговаряше на съобщенията, абе класически ghosting. Много страда, много се тръшка за въпросния.

Към авторката:
Само за човек, който е готов да надмогне собствения си комфорт и да се възправи срещу гнета на родителите и културата си, си струва човек да прави такива жертви. Две години не са малко. Ако той имаше сериозни намерения, щеше да е направил нещо по въпроса - вижда те, че си самотна майка, че нямаш родители, няма на кого да разчиташ, той трябва да ти е опората и той да направи невъзможното, за да те има!
А не обратно.
Особено с малко дете.

Така е, но защо трябва да ме възприема като жертва, която иска да защитава и пази? Животът ми е такъв, какъвто е, не е нужно да търся супермен, за да ми е по-добре. За да видя как ще реагира той като ме видят родителите му, не трябва ли да отида? За да знам, че не е мъж на място и докато майка му ме обижда или гони или върти очи, а той бездейства, не трябва ли да отида? Трябва ли да вярвам повече на едни обещания за сватба и живот цветя и рози, вместо на собствените си разбирания, че този човек ме обича, просто е готов да ми каже грозната истина предварително?
Ако не му пукаше, никога не би спорил на тази тема. Просто щеше да каже, да добре, аз ще дойда или ти ще дойдеш и от там нататък нещата биха могли да се разводняват с години. Работни визи, традиции, училища, работа, документи, неща, отнемащи време, което може да е до безкрай. Абсолютно отказвам да повярвам, че познавайки ината и упорството ми, някой ще ми каже, че не мога да направя нещо и с това ще бъде спокоен, че ще си седя мирно .. Против всяка логика е. Вие, ако знаете, че една мечка в гората примерно може да ви нападне, защото е свободва, умишлено ли ще я дразните и провокирате?

# 252
Тези дни слънцето явно е напекло много силно. Това явно се е отразило трагично на хората, които са си падали на главите няколко пъти.

# 253
Колежка се омъжи за турчин и замина за Турция. Няма предишни бракове и деца. Родителите на мъжа действително не я приеха, не я харесват, прекъснаха връзка със сина си заради това неодобрение. Това пък се отрази на брака им, защото уж я подкрепяше, но реално сега я обвинява, че го е скарала с близките му. Нещата не вървят добре.
Може би е редно да приключите отношебия с този мъж, след като той директно ви описва какво ще се случи.

# 254
Авторке, зодията ти Овен или Рак е? Thinking Толкова съм убедена, че е едно от двете...

Общи условия

Активация на акаунт