Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 792
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 360
С личния лекар говорехме за операцията и тя ми беше казала че ако е възпалена жлъчката няма да ми разрешат лапаро, но от това което чета тук явно не е съвсем така. Аз съм ужасена от каквато и да е процедура, какво остава за обикновенна операция. Предстои ми преглед при професор  Драганов в Токуда, някой бил ли е там?

Да, наскоро мой близък се оперира при проф. Драганов, всичко мина успешно и сега се възстановява. Той ще ви консултира и ще прецени дали се налага отворена операция. Възможно е при сраствания и възпаление лекарите да започнат с лапароскопска операция,  но да преминат към отворена. Възстановяването при втората е по-дълго, но и не чак толкова страшно, колкото обикновено се описва (разбира се стига да няма усложнения). Ако не сте се консултирали с гастроентеролог, препоръчвам да го направите паралелно на консултацията с хирург. В тази връзка преди да се прибегне към операция, гастроентеролозите може да препоръчат и ЕРХПГ с цел по-добра диагностика (при камъни) и с терапевтична цел при запушвания на жлъчните пътища. В Токуда препоръчвам с две ръце и проф. Карагьозов за ЕРХПГ и консултация. И двамата лекари са истински специалисти и с отношение към пациентите си.
Всичко ще е наред, успех!

N.U.A., на теб също!

# 361
pandorina,
 Вече 7 години съм с камъни, но освен две кризи в началото( така разбрах за камъните) не съм имала болки. До тази година, по веднъж в месец цяла вечер ме боли ( поносимо) и след това 3 дни съм с температура. Личния лекар ме изпрати на изследвания и в момента имам нисък хемоглобин и високо СУЕ.  Досега отлагах операция защото не ме болеше и всичко беше наред, но ето че дойде момента. На 15.12.2022 бях на гастроенторолог и потвърдиха че няма проблем всичко си е по старо му. Сега на 10.03. съм на хематолог заради ниския хемоглобин и преглед при проф. Драганов в Токуда. Очаквам да насрочим операция и да се свършат тези мъки!

# 362
pandorina,
 Вече 7 години съм с камъни, но освен две кризи в началото( така разбрах за камъните) не съм имала болки. До тази година, по веднъж в месец цяла вечер ме боли ( поносимо) и след това 3 дни съм с температура. Личния лекар ме изпрати на изследвания и в момента имам нисък хемоглобин и високо СУЕ.  Досега отлагах операция защото не ме болеше и всичко беше наред, но ето че дойде момента. На 15.12.2022 бях на гастроенторолог и потвърдиха че няма проблем всичко си е по старо му. Сега на 10.03. съм на хематолог заради ниския хемоглобин и преглед при проф. Драганов в Токуда. Очаквам да насрочим операция и да се свършат тези мъки!

Дошъл  е моментът явно.

# 363
Цитат на: lavaca

Дошъл  е моментът явно.
[/quote

Явно найстина е дошъл момента. Страх ме е, но няма начин.

# 364
Цитат на: lavaca

Дошъл  е моментът явно.
[/quote

Явно найстина е дошъл момента. Страх ме е, но няма начин.
Във връзка с анемията провери ли как ти е В12?

# 365

Във връзка с анемията провери ли как ти е В12?
[/quote]

Мисля че не, но професора иска преди да ида на преглед при него, да отида при хематолог за по-подробни изследвания.  Иначе всичко друго ми е в норми с изключение на СУЕ

# 366
Момичета, операцията ми е за утре. В момента Ви пиша от болничната стая. В момента съм притеснена още повече, защото кръвната ми захар е леко повишена 6,4 което много ме притесни.... утре сутринта ще ми вземат още веднъж кръв на гладно. Толкова ме е яд... преди месец направих жлъчна криза и лежах в болницата за консервативно лечение, тогава кръвната ми захар също беше 6,4. Пазих диета цял месец преди да постъпя днес в болницата, пих таблетки хром пиколинат, през ден пих чай с канела...как е възможно да не е мръднала надолу тази кръвна захар?? Охх ...толкова съм притеснена, преди шест месеца кръвната ми захар беше 5,4. Как е възможно в рамките на няколко месеца да стигна в преддиабетно състояние и възможно ли е високата кръвна захар да е в следствие от тези "гадини"камъните в жлъчката?? 🙄😔

# 367
Възможно е от стрес. Това не е опасна стойност. Може и да е свързано с проблемите с жлъчката и като я махнат да се нормализира. В коя болница си?

# 368
6,4 не е високо за кръвната захар и изобщо не е преддиабетно. Над нормата е да, но чак фатално не е. Повишена е предполагам от стрес. Всичко ще бъде наред не се притеснявайте.

# 369
N.U.A
Успех с операцията ти. В коя болница си?

# 370
Аз си мисля за другия вид операция с отваряне..вярно, че възстановяването явно е по-дълго, но според мен има и един голям плюс - че има по-голяма видимост какво е положението и какво се върши..това според мен не трябва да се подценява. От друга страна и при лапароскопската има разрези и то 4 с шевове. В единия случай има един голям, в другия 4 малки - защо да е чак толкова по-зле другата операция..може би се опитвам да се самоуспокоявам в случай, че ми се наложи такава, но..наистина се чудя защо да е чак пък толкова по-тежка.

# 371
Аз си мисля за другия вид операция с отваряне..вярно, че възстановяването явно е по-дълго, но според мен има и един голям плюс - че има по-голяма видимост какво е положението и какво се върши..това според мен не трябва да се подценява. От друга страна и при лапароскопската има разрези и то 4 с шевове. В единия случай има един голям, в другия 4 малки - защо да е чак толкова по-зле другата операция..може би се опитвам да се самоуспокоявам в случай, че ми се наложи такава, но..наистина се чудя защо да е чак пък толкова по-тежка.

Ами и аз се опитвам да се самонавия за същото. Даже когато моите близки ме успокояват, че няма нищо страшно аз им казвам че общо взето и при едната и при другата операция няма голяма разлика. Може би така ще ми е по-леко с тази нагласа 🙂🙂

# 372
Разликата е огромна, при отворена операция възстановяването е 40 дни, а при лапароскопска е 2 дни

# 373
Разликата е огромна, при отворена операция възстановяването е 40 дни, а при лапароскопска е 2 дни

Имах предвид че се опитвам да се самонавия в случай че нещо се обърка и се наложи да съм с отворена операция. 🙂

# 374
  • Sofia
И моята КЗ винаги се е покачвала в болнична обстановка.Нормално е.
Успех утре 🍀🙏🏻

Общи условия

Активация на акаунт