Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 942
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 570
Според мен няма проблем със зелето, нещо са объркали. Не съм спирала да ям зеле и проблем не съм имала. И кисело зеле си ям - сготвено. Та аз благодарение на борша оцелях, а в него има доволно количество зеле.

# 571
На мен зелето ми беше от забранените храни. Ама аз така или иначе не ям зеле. 2-3 пъти в годината може да се объркам да ям.

Аз си ходех на пазар, но купувах само леки неща. Ходех и на разходки доста. В началото правех само квадрат в улиците около блока, защото се уморявах бързо. Но постепенно увеличавах разстоянието. Като ме изписаха с ММ ходихме да вземем детето от ДГ. Тя ми е на 200-300м, стабилно се уморих докато отида и се върна, ще кажеш, че километри съм вървяла.

# 572
В болницата ми казаха раните само да се почистват със спирт и да се слага нова стерилна лепенка. При вас как беше, казаха ли ви да слагате/мажете нещо? Слагала ли ви водоустойчиви лепенки и та колко време ви ги смениха?
  На мен ми казаха да избягвам да мокря раните, въпреки, че бях с водоустойчиви лепенки. Къпах се (увих стреч фолио около корема Simple Smile) без да мокря раните.  Хирурзите ми поставиха лепенките и те ми ги махнаха на седмият ден заедно с конците. За белезите ми предписаха гел за мазане Контрактубекс 2х1, да се мажат раните минимум шест месеца.

Значи си била с превръзки 7 дни без да се менят? Мен ме е страх да не се възпалят раните. Най-вероятно преувеличавам значи.
   Точно така! Седем дни с превръзките. Никакво възпаление нямаше. При махането на лепенките/ превръзките, доктора огледа раните и възкликна, перфектно  всичко е наред. Когато ги махнаха ми казаха същия ден да ни ги мокря още а от утре вече мога да се къпя без да се притеснявам.

# 573
Аз съм оперирана м. 05.2022 и чак сега ядох зеле. Кисело не си позволям все още, но така или иначе не съм любител. Като цяло мисля, че туршии и тем подобни не са много ок.

# 574
Колко време след операцията започнахме да спите настрани и по корем?

# 575
Настрани още следващата вечер след като ми махнаха дрена. По корем след 5-6 дни някъде, още бях с конци. Събудих се и открих, че съм по корем, а се събудих, защото ръката ми беше останала под мен и беше изтръпнала.

# 576
За зелето мога да кажа, че кисело много обичам и до тази зима не съм имала проблем.
Камъчето не е голямо, някъде около 15 мм и си ми правеше проблеми от други храни.
Обаче преди два месеца след консумация на несготвено кисело зеле изкарах два дни с много
силни болки. А бях хапнала 3-4  вилици, дори малко измито и съвсем леко ми се поду корема.
Така, че явно си чака момента, в който ще си направи неговото.
Сега опитах малко бяло прясно и доста страх брах, но засега няма проблем.
На два пъти ядох в един ден, но все още съм с жлъчка. Задействах въпроса, после ще видим
без нея как ще се справя.

# 577
Кръвоизлив от носа не мога да си го обясня от какво се получи. Лекуващия ми каза че не е виждал такъв кръвоизлив а той е лекар със стаж и е завеждащ хирургия. Имам синузит никога не ми е текло кръв от носа. Анестезиолога беше много млад дали той нещо е объркал. Същия не се е справил със спиналната упойка на жената с която бях в една стая. Отделно е имало усложнения и с операцията 3.5 е продължила. Бях в болницата два дена преди операцията на антибиотик и пет дена след операцията. Три дена след операцията не можех да стана сама моя мъж идваше да ми помага. Само да кажа че не съм някоя глезла. Днес ходих да ми махнат част от скобите в неделя другите. Раните са добре само тази на дрена не е зарастнала още но според лекаря е нормално с инсулинова резистентност съм. Започнах да лягам настрани след като ми махнаха дренажа. Имам леки болки най вече на пъпа. Не знам от къвозагубата ли е но лесно се уморява и започва всичко да ми трепери.

# 578
Здравейте, някой сещал ли се е да зададе въпроса може ли нещо да се случи с клипсите? Да се откачат например, да се скъсат  или нещо такова...

# 579
Здравейте, някой сещал ли се е да зададе въпроса може ли нещо да се случи с клипсите? Да се откачат например, да се скъсат  или нещо такова...
Не, никой не е питал но и никъде не съм срещала това като възможно усложнение, докато други неща си ги пише...То до скоро хората и не знаеха, че имат клипси...

# 580
Когато ме изписваха дадоха документ с консумативите които са ползвани за операцията и трябва да платим тогава видях че пише титаниеви клипси. Дано да няма проблем с клипсите. Питах за епикриза казаха ми след 10 април защото са пратили хистология в Стара Загора.
Винаги ли  пращат.

# 581
Тези от вас, които имахте по продължително време болки след операцията, може ли да кажете къде по-точно Ви болеше? Моята болка е 3 пръста под ребрата и 3 пръста в дясно от средата на гръдния кош. На моменти е режеща като пробождане с нож, особено при движение, на моменти е като опъване. Не я определям като тъпа болка и не ходи повече на дясно, а точно на едно място.

# 582
Със зелето, кисело и сготвено кисело, сготвено прясно, нямах проблем. Но с фасула примерно все още - подува ме. Явно е до организъм. Няма по-добър пробиотик от киселото зеле и туршията (домашни).
Още от третия ден се въртях да спя настрани, но мнооооого бавно се намествах, болеше

# 583
Забелязах че масово споделяте че епикризата сте си я взели дни след операцията. Моята ми я дадоха в деня на изписването.
За храненето при всеки май е различно, забелязвам че и преди операцията има храни, който не на всеки пречат такаче и след нея може да е така. В листа който ми дадоха обаче няма плодове, което ме учуди.

# 584
На мен плодовете ми пречеха, подувах се много. Вече не е така, но пак ме разтройват. А бананите ми докарваха зверски киселини.

Общи условия

Активация на акаунт