Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 941
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 555
С хирурга ли се правят консултации след  операцията? Или с гастроентиролог?

# 556
След операцията трябва да имаш 2 контролни прегледа при хирурга или поне при мен е така. Тук в групата мисля че тякой беше писал че има и профилактични прегледи през няколко месеца но не съм сигурна за тях дали пак при хирург или при гастроентеролог.

# 557
Здравейте на 24.3 ме оперираха лапароскопска беше операцията 54 камъка колкото грахово зрънце е имало в жлъчката. По време на операцията съм направила кръвоизлив от носа след поставяне на назогастрална сонда идва УНГ да ми сложи тампон да спре кървенето. Повърнах четири шепи кръв кръвното ми паднало посиняла съм бях на кислород.
Вчера ме изписаха имам лека болка на мястото на дренаж и придърпване на пъпа. От паднало ми е и нямам сили вчера едва се прибрах от болницата.
Захраниха ме с бебешки пюрета сега започнах да хапвам и по няколко бисквитки. Вчера си направих крем супа от картоф и морков.
Имам питане с какво се храните след изписването?
Вчера питах дали ще ми дадат лист с диета какво мога сега да ям и как  и какви храни да добавям.
Лекаря ми отговори аз не съм диетолог иначе е уникален като хирург. Чета от вчера в Интернет и търся какво и как се хапва но е друго да питам дами които са били в моето положение и лекаря им е дал препоръки за захранване.
Благодаря предварително.

# 558
Neffenka, ти как се чувстваш?
Galia69 от какво се е получил кръвоизливa?
За храните понеже и аз се готвя - купувам си бебешка каша Слънчо за някои от хранения че е лесно и вкусно, компоти, зеленчуци на пара, може печени тиквички с кисело мляко, печени картофи и моркови, пълнени чушки с ориз без запръжка обаче, ориз със зеленчуци, супи без запръжка и зостройки, извара и маслини със сухарче, кремче с нишесте, някои бяха правили бисквитена торта , засега това съм измислила аз за след операцията....

# 559
С пробвали ли сте кашата Слънчо? На двете ми големи деца направо им се повдигаше от нея. И аз я пробвах, направо си е гадна.

# 560
С пробвали ли сте кашата Слънчо? На двете ми големи деца направо им се повдигаше от нея. И аз я пробвах, направо си е гадна.
Аз я харесвам много и сега си я ям за закуска. Уж купувам за след операцията, а я изяждам.  Особено бисквитената с банан, но и другите.
Пюретата са ми гадни обаче.

# 561
Аз я харесвам много и сега си я ям за закуска. Уж купувам за след операцията, а я изяждам.  Особено бисквитената с банан, но и другите.
Пюретата са ми гадни обаче.
Аз с бананова ги пробвах. Другите каши също не ги харесваха особенно, но поне не им се повдигаше от тях. А и двамата обожаваха банан.

# 562
На визитацията в деня на изписването лекаря ми каза че ще ми дадат лист с диета как да се храня. Общо взето е същото като преди операцията даже има неща който съм избягвала преди а сега са разрешени.      
pandorina всеки ден съм малко по-добре. Има си опъване и лека болка на моменти, но определено осещам подобрение с всеки ден. Притеснявам се ( неоснователно най-вероятно ) да не се появи проблем до контролния преглед, но предполагам че е нормално да си го мисля все пак за първи път ми се случва такова нещо😉😉 А при теб как е?

# 563
Аз нямам оплаквания в момента, но спазвам диета. Свикнах да ям често по малко и съм непрекъснато гладна, само гледам часовника дали е станало време да си похапна. И си чакам реда..

# 564
Първите дни и аз едва издържах 2 часа, за да хапна. Сега увеличих количеството и издържам по 4 часа.  Храня се според диетата.  Но според споделената от neffenka, може да се яде зеле, а аз не знаех.
Днеска трябваше да отида до офис на куриер, който е срещу блока. Едва се върнах, доста ме заболя на мястото на жлъчката, до сега не бях излизала пеш. Микробиологията от гинеколога е
чиста, а мен не спира да ме сърби. Предписа пробиотици, който така или иначе си пиех. Днес е 10-ти ден.

# 565
Леле, а аз си въобразявах, че ще мога да ходя на пазар щом ме изпишат..Нали било добре да се движим?!

# 566
Ще можеш с почивки и без да носиш тежко.

# 567
pipence и аз незнаех че може зеле, аз 7 години пазя диета заради камъните и знам че зеле нетрябва да се яде. Знам че диетата преди и след операцията е горе доло една и съща.
pandorina на мен лекарят ми каза много разходки и да не се залежавам, такаче ще можеш да ходиш на пазар, но с придружител 😉😉

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 17:29 от Neffenka

# 568
В болницата ми казаха раните само да се почистват със спирт и да се слага нова стерилна лепенка. При вас как беше, казаха ли ви да слагате/мажете нещо? Слагала ли ви водоустойчиви лепенки и та колко време ви ги смениха?
  На мен ми казаха да избягвам да мокря раните, въпреки, че бях с водоустойчиви лепенки. Къпах се (увих стреч фолио около корема Simple Smile) без да мокря раните.  Хирурзите ми поставиха лепенките и те ми ги махнаха на седмият ден заедно с конците. За белезите ми предписаха гел за мазане Контрактубекс 2х1, да се мажат раните минимум шест месеца.

# 569
В болницата ми казаха раните само да се почистват със спирт и да се слага нова стерилна лепенка. При вас как беше, казаха ли ви да слагате/мажете нещо? Слагала ли ви водоустойчиви лепенки и та колко време ви ги смениха?
  На мен ми казаха да избягвам да мокря раните, въпреки, че бях с водоустойчиви лепенки. Къпах се (увих стреч фолио около корема Simple Smile) без да мокря раните.  Хирурзите ми поставиха лепенките и те ми ги махнаха на седмият ден заедно с конците. За белезите ми предписаха гел за мазане Контрактубекс 2х1, да се мажат раните минимум шест месеца.

Значи си била с превръзки 7 дни без да се менят? Мен ме е страх да не се възпалят раните. Най-вероятно преувеличавам значи.

Общи условия

Активация на акаунт