Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 940
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Да, гледаха ме на ехограф преди операцията.Оперираха ме в сряда,изписаха ме в петък(тогава ми свалиха дрена,смениха ми превръзките),на следващата седмица ме извикаха в понеделник за смяна на превръзките,после в петък ми свалиха превръзките и ми извадиха конците(всичко това го правеше лекуващият ми лекар).Професорът,който ме оперира,ми каза след 3 месеца да отида при него на контролен преглед.

# 541
Мина и моята операция днес на обяд🙂 на вас кога махнаха дрена и боли ли много( мисля че някой беше споделил, но не се сещам в момента) ?
  Желая ти бързо оздравяване! На мен ми махнаха дрена на третия ден, и не боли просто за около десет секунди, докато го издърпат само се усеща леко пощипване.

# 542
Pipence  какво каза гинеколога?

# 543
Бързо възстановяване и от мен! Прегръдки!

И при мен изтичаше серозна течност по малко, било нормално. Проблемът с уринирането и според мен е от възпалението. Под стрес имунитетът пада, така че нищо чудно...
Аз не помня да са ме болели гърба и раменете от въздуха, но ми беше подут коремът. А и бях схваната от "внимаването" с ходенето, нали се напрягат повече мускулите.

Дренът и мен преди изписване махнаха. Накараха ме да поема дълбоко въздух и докато го правех, един от лекарите го извади бързо, но внимателно, усетих само леко издърпване. По-скоро се опулих като видях колко е бил дълъг (нямах си друга работа Simple Smile ). Но наистина движенията веднага ми станаха по-свободни.

С уринирането нямах проблем, единствено с първото изхождане (повече от страх), но имам "опит" поради други операции, раждания и т.н.

# 544
За дрена забравих да кажа бях ужасена и нетърпелива едновременно. В интерес на истината не усетих нищо, лекаря каза че няма да боли и не ме излъга. Каза ми да дишам с корема ако ме разбирате аз обаче едвам го правя защото ме боли/опъва и въпреки всичко нищо не усетих. А при вас случвало ли се е от водоустойчивите превръзки и конкретно тази на пъпа да ви е избивало кръв? Сигурно се беше получило като вакуум при мен и изби малко. Отидох при личната и мед.сестрата ми я смени пак с дишаща да не се получи пак същото. Лекаря в болницата ви каза да се почистват само със спирт и степилна марля и са се сложи нова стерилна превръзка. Според вас трябва ли да се притеснявам?

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 12:58 от Neffenka

# 545
pandorina, взехме материал за микробиология и чакам. Изписа по мое настояване глобули, докато чакаме резултата. Днеска е една идея по-поносимо. Каза,че не е от упойката, а най-вероятно от антибиотика, който поставяли. Реално аз не знам слагали ли са ми антибиотик, обаче. Още нямам епикриза.
Вече мога да спя спокойно на дясната страна, имам опъване на мястото на жлъчката все още при определени движения и разтягане. Свиването не  е проблем. Вече хапвам по повече от 3,4 лъжички храна. В началото ми ставаше тежко. Опитах и шоколад. Не мога без него и това е.

# 546
В болницата ми казаха раните само да се почистват със спирт и да се слага нова стерилна лепенка. При вас как беше, казаха ли ви да слагате/мажете нещо? Слагала ли ви водоустойчиви лепенки и та колко време ви ги смениха?

# 547
На мен на третия ден при изписването ми сложиха лепенки за безшевно затваряне на рани, които ми казаха да махна след 7 дни и да не третирам с нищо. Иначе ми казаха да се къпя когато пожелая, без да слагам нищо допълнително на отворите, просто да не търкам силно местата. Реално се къпах цялата в момента, в който се прибрах, 4-ти ден се пада.

# 548
Ужас, гной в черния дроб, това звучи ужасно! Аз също нямам кризи, но от известно време дискомфорт, тъпа болка вдясно, къркорене, а от няколко дена ме болят костите - гръб, таз, бедрените кости...и си въобразявам ужасяващи сценарии. Защото с тоя огромен камък жлъчката ми от години не е функционирала нормално, а аз проявих небрежност. Сега се чудя къде да ходя на пеглед. Доста хора се похвалиха от Проф. Владов от ВМА. Дали е лесен достъпът до него?
В София Мед има страхотни специалисти. Имам контакти на завеждащ отделение по лапороскопска, само трябва да го изнамеря, ако имате интерес Simple Smile)

# 549
Благодаря, но имам вече насрочена дата другата седмица в Св.Иван Рилски.

# 550
Благодаря, но имам вече насрочена дата другата седмица в Св.Иван Рилски.

Успех ти желая! Смело отивай и нали знаеш да почва че да се свършва.

# 551
Здравейте на всички! Изчетох всички стари теми, тази и сега събирам смелост да разкажа и аз. От две години имам проблеми с болки около корема. Започна с панкреатит, болница, много системи. Последва след месец възпалена жлъчка. Ходих на Ехо и гастроентеролог, който каза, че имам песъчинки но не било нужно да се тревожа. Месеци напред с болки от всевъзможни храни, ново възпаление, температура, гадене и световъртеж, отново на Ехо. Разчитането беше - солидно количество шлака, удебелени стени и т.н. нямаше камъни.
Последва лечение, диета и ново посещение при гастроентеролог, който ме уверяваше, че няма нужда от операция, защото шлаката можела да се овладее. Нямах облекчение, пак болки, температура, а вече месец бях на диета - бяла храна, без мазно, пържено, кафе, шоколад и т.н.
Реших, че не мога вече да съм на диета и пак да ме боли, да се тревожа кога ще ескалира всичко.
Оперираха ме на 20.03.23 и сега се възстановявам. Пазя строга диета и мисля да си пазя още поне два месеца, защото ми обясниха, че е необходимо да дам време на черния дроб да свикне с новата ситуация. Девет дни след лапарото още имам болки около пъпа и не мога да вървя съвсем изправена, наболява ме мястото на жлъчката, когато прекаля с разходката и ме опъва раната под гърдите. Чета коментарите и много се притеснявам, че повечето от вас са се възстановили доста бързо. На 40 години съм и нямам съпътстващи заболявания.
Утре ще си взема епикризата и ще ми махат конеца от мястото на дренажа.
Операцията беше в Бургасмед при Димов. Много съм доволна и благодарна за вниманието и професионализма на всички в отделението, от доктор Димов, до санитарки и рецепционистите... прекрасни хора, човеци, много съм доволна!!!
Имам един въпрос, който силно ме вълнува - в кой момент след операцията се събудихте без болки, без да ви дърпа, подпира или онова под ребрата? Само аз ли съм толкова смотана и ще си страдам дълго Simple Smile
Благодаря ви, че ви има! Научих много от всички вас!!! Бъдете здрави!!!

# 552
Спокойно, и при мен беше бавно, точно както при теб. Под пъпа не толкова, но горе при малко напрягане и си ме болеше, изморявах се бързо. При мен е имало някакви сраствания, предполагам се е налагала по-сериозна интервенция. Болките изцяло изчезнаха някъде след 3 седмици. При всеки е различно, не се тревожи.

# 553
Минерални бани противопоказни ли са след скорошна операция?

# 554
Здравейте на всички! Изчетох всички стари теми, тази и сега събирам смелост да разкажа и аз. От две години имам проблеми с болки около корема. Започна с панкреатит, болница, много системи. Последва след месец възпалена жлъчка. Ходих на Ехо и гастроентеролог, който каза, че имам песъчинки но не било нужно да се тревожа. Месеци напред с болки от всевъзможни храни, ново възпаление, температура, гадене и световъртеж, отново на Ехо. Разчитането беше - солидно количество шлака, удебелени стени и т.н. нямаше камъни.
Последва лечение, диета и ново посещение при гастроентеролог, който ме уверяваше, че няма нужда от операция, защото шлаката можела да се овладее. Нямах облекчение, пак болки, температура, а вече месец бях на диета - бяла храна, без мазно, пържено, кафе, шоколад и т.н.
Реших, че не мога вече да съм на диета и пак да ме боли, да се тревожа кога ще ескалира всичко.
Оперираха ме на 20.03.23 и сега се възстановявам. Пазя строга диета и мисля да си пазя още поне два месеца, защото ми обясниха, че е необходимо да дам време на черния дроб да свикне с новата ситуация. Девет дни след лапарото още имам болки около пъпа и не мога да вървя съвсем изправена, наболява ме мястото на жлъчката, когато прекаля с разходката и ме опъва раната под гърдите. Чета коментарите и много се притеснявам, че повечето от вас са се възстановили доста бързо. На 40 години съм и нямам съпътстващи заболявания.
Утре ще си взема епикризата и ще ми махат конеца от мястото на дренажа.
Операцията беше в Бургасмед при Димов. Много съм доволна и благодарна за вниманието и професионализма на всички в отделението, от доктор Димов, до санитарки и рецепционистите... прекрасни хора, човеци, много съм доволна!!!
Имам един въпрос, който силно ме вълнува - в кой момент след операцията се събудихте без болки, без да ви дърпа, подпира или онова под ребрата? Само аз ли съм толкова смотана и ще си страдам дълго Simple Smile
Благодаря ви, че ви има! Научих много от всички вас!!! Бъдете здрави!!!

Все пак си е операция, всеки се възстановява с различни темпове. Аз май ще бъда от бавно възстановяващите се. Моята операция беше на 27.03.2023г. и нямам търпение да отида на контролен преглед да ми кажат че всичко е наред. 🤞🤞🤞🤞🤞 Сигурна съм че и при теб всичко е нормално, но все пак ако нещо те притеснява винаги можеш да отидеш при лекаря и да провериш🙂😊😉

Общи условия

Активация на акаунт