Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 930
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 525
Моя го махнаха на другия ден. Беше изключително неприятно усещане и лично мен ме болеше, но аз съм с много нисък праг на болка. Но пък като ми махнаха дрена, рязко ми изчезнаха болките и остана само неприятно усещане и опъването от конците и превръзките.

# 526
Аз също съм с нисък праг на болката и затова се притеснявам как ще бъде.

# 527
  • софия
При мен махането на дрена не беше нищо  особено като болка. Секунди неприятно усещане.

# 528
Neffenka, честито! Мислех те днес и чаках да пишеш. Радвам се, че всичко е минало. Бързо възстановяване!

# 529
Аз също съм с нисък праг на болката и затова се притеснявам как ще бъде.
Става много бързо и боли за момент. Сигурно повечето и не усещат болка. Ще мине за минута. Лошото вече мина. Мен ме боли и абокада като ми махат.

# 530
Имам три артроскопии на коляното и всеки път са ми поставяли дрен, че и по два
дни с него. Махането за секунди и облекчение, а и вътре не ме е дразнил, но това е различно.
Обаче четох назад за въпросния дрен, че причинявал и болки на гърба. Е, тук вече се притесних,
че и без него си ги имам.
Да питам и за коремните болки след напомпването с въздух за яснота в полето - колко време ви
мъчиха, имахте ли проблеми с уринирането?

# 531
Като ме събуждаха вече ме бяха преместили в стаята и ме болеше много, но бързо мина от обезболяващите. Корема ме болеше от газа подобно на мускулна треска, ще видим колко ще продължи при мен, но е търпимо. С уринирането нямах проблем, станах с малко помощ че ме беше страх ( за първи път ми е и незнаех как трябва да стана ) хубавото е че въпреки цял ден легнала не бях замяна, това определено улесни нещата.

pandorina благодаря на теб и на всички, който споделяте тук. Това прави нещата една идея по леки. Бъди спокойна защото колкото са възможни усложнения, толкова не са и задължителни. Щом веднъж си в болницата ще се погрижат всичко да мине по най-добрия начин. Ще пиша пак ако някой иска подробности.

# 532
Болките в гърба, врата и ръката са от въздуха, с който надуват. Може би 1 ден ме мъчиха. Болките в корема са в мускулите, като мускулна треска и може би около седмица ме боля. Не съм имала проблем с уринирането.

# 533
  • Пловдив
В денят на изписването ми махнаха дрена,смениха ми превръзките на 4-те шева,не ме заболя(но аз съм с много висок праг на болка,професионално обучена съм на това).В денят на операцията не можах да стана,на следващата сутрин се вдигнах от леглото много трудно,първите 4 дни ставане,изправяне,сядане,лягане ми беше много трудно,след това още десетина дни не беше лесно,а съм активна-всеки ден се движа поне 7-8км.Други неразположения не съм имала,дори болкоуспокояващи не съм искала в болницата,болеше,но се търпеше.

# 534
За какви проблеми с уринирането говорите ? В смисъл напъвате, а е невъзможно ли или тънка и оскъдна струя струя урина? Аз съм така. На всичкото отгоре преде 2 дена получих зверски вулвит -подуто, пари, щипе... Вече не знам какво да очаквам като реакция на организма ми след тази операция. Днеска ми е 8-ми ден. В пъпа все едно имам малка дупчица и продължава да изтича неща жълто.

# 535
С катетър ли си била?

# 536
Не съм била с катетър, на 3 час след операцията станах до тоалетна, беше трудно, но пуснах чешмата. Тя помогна, но струята продължава да е много тънка, може от възпалението да е. След обяд съм на гинеколог.

# 537
Пусна ли стерилна урина, защото това с тънката струя ми прилича на симптом на цистит. Аз съм с хроничен цистит и това е един от големите ми страхове сега.  Дори гинекологът да не даде направление утре задължително дай стерилна урина.

# 538
Доколкото знам ако изтича нещо трябва да се консултираш с хирурга. А първите дни трудно ли ви беше да дишате по дълбоко? Мен сигурно от леженето и в раменете/ключиците ме болеше малко. След седмица съм на контролен преглед, тогава ли ще ми свалят конците? Кой ви менеше превръзките след болницата и на колко време?
Пак много въпроси🙂🙂

# 539
За какви проблеми с уринирането говорите ? В смисъл напъвате, а е невъзможно ли или тънка и оскъдна струя струя урина? Аз съм така. На всичкото отгоре преде 2 дена получих зверски вулвит -подуто, пари, щипе... Вече не знам какво да очаквам като реакция на организма ми след тази операция. Днеска ми е 8-ми ден. В пъпа все едно имам малка дупчица и продължава да изтича неща жълто.
Да не е тръгнала някоя песъчинка от бъбрек след разбутването на органите в корема?
При мен си ги има постоянно (песъчинките) и в някакъв момент започват да излизат. Тъкмо затова
и ми беше въпроса.
А преди операцията гледаха ли ви на ехограф?

Общи условия

Активация на акаунт