Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 917
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 510
Този отговор за мен ли е?  Силно се надявам това оцветяване да е нормално. Прочетох много теми назад, не видях такова оплакване.

Да, за теб е. Моите още са такива. Нормала о е за неработеща или липсваща жлъчка.

# 511
И моите са такива от близо 20 дена, хем съм с жлъчка още и на диета. Но явно тя, милата вече отказва. Над 20 г геройски държа фронта с над 2 см камък, а аз неблагодрницата изобщо не се съобразявах и съм я товарила без мярка.
Ново притеснение. Имам си някакъв хроничен фярингит и тия дни се е обстрел, възможно и на псих.основа.  Непрькъснато ръмжа и кашлям е се напъвамдя си прочистват трахеята. Само си представям да ми се налага да го правя оперирана. Болката едно на ръка но дали може и херния да си докарам...и сега се чудя какво да правя.

Последна редакция: нд, 26 мар 2023, 11:25 от pandorina

# 512
Към хората с махната жлъчка....след това случвало ли ви се е склероза на окото да ви пожълтее леко?

# 513
Да, на мен ми е пожълтяла от един месец. Няколко дни преди операцията се оправи и сега пак е така.
Към хората с махната жлъчка....след това случвало ли ви се е склероза на окото да ви пожълтее леко?

# 514
  • Sofia
Не ми се е случвало.
Правете изследване,да няма запушен жлъчен канал 🤔

# 515
   Минаха двадесет дни от операцията ми, но не ми се е случвало да ми пожълтее окото.

# 516
Лигавиците пожълтяват при чернодробно страдание, но чак склерата...
(Моите си жълтеят, пушач съм)

# 517
Ако преди операцията е имало запушване докато влазат в норма показателите..мисля че си трябва време.

# 518
Бихте ли споделили имат ли противопоказания процедури с минерална вода (Вършец) след операция на жлъчката преди 2 месеца? Питам за възрастна жена.

# 519
Моите съмнения и колебания дали да се оперирам днес отпаднаха. Ходих при личната и споделих за тях и за това, което тук прочетох, че имало данни за по-голяма вероятност от рак на дебелото черво след отстраняването. Тя каза, че камъните в жлъката пък освен опасността, от спукване и възпаления също са предпоставка за рак на жлъчния мехур и че е имала такава пациентка с 2 големи камъка. Попитах я дали се е оправила след като са и я отстранили, но се оказало, че е засегнат и черния дроб и живяла 1 г след това. Това като с нож ми отряза всички колебания, които ме тормозеха до днес и желанието да избягам. И някак ми олекна. Май несигурността при взимането нарешение е най-тормозещото нещо.

# 520
Моите съмнения и колебания дали да се оперирам днес отпаднаха. Ходих при личната и споделих за тях и за това, което тук прочетох, че имало данни за по-голяма вероятност от рак на дебелото черво след отстраняването. Тя каза, че камъните в жлъката пък освен опасността, от спукване и възпаления също са предпоставка за рак на жлъчния мехур и че е имала такава пациентка с 2 големи камъка. Попитах я дали се е оправила след като са и я отстранили, но се оказало, че е засегнат и черния дроб и живяла 1 г след това. Това като с нож ми отряза всички колебания, които ме тормозеха до днес и желанието да избягам. И някак ми олекна. Май несигурността при взимането нарешение е най-тормозещото нещо.

NНе се тревожи, всичко ще е наред! Hug

# 521
Благодаря! Сега тревогата ми е друга - тези секрети, които ме карат непрекъснато да се напъвам да ръмжа и кашлям за да прочистя гърлото. Мисля, че са на нервна почва защото често ми се е случвало при някакво притеснение да преграквам и да ме дразни. Случвало ли ви се е да кашляте след операцията? Предполагам че е доста болезнено, но ако е само до болка ще търпя, но дали има и опасност от херния..или от някакво скъсване където е шито..

# 522
Благодаря! Сега тревогата ми е друга - тези секрети, които ме карат непрекъснато да се напъвам да ръмжа и кашлям за да прочистя гърлото. Мисля, че са на нервна почва защото често ми се е случвало при някакво притеснение да преграквам и да ме дразни. Случвало ли ви се е да кашляте след операцията? Предполагам че е доста болезнено, но ако е само до болка ще търпя, но дали има и опасност от херния..или от някакво скъсване където е шито..
   Кашлях и бях с дрезгаво гърло около седмица след операцията. Днес стават двадесет дни , от както се оперирах и да чукна на дърво се чувствам много добре. За белезите от операцията по препоръка на хирурга ползвам 2х1 гел за мазане  ''Контрактубекс'' и при мен наистина има ефект. Редувам гела с крем ''Здраве''. С храната не се ограничавам много, просто избягвам пържени и пълномаслени продукти. От 07.02.23г  до сега съм и на ''Разделно хранене'' и съм  -6 кг надолу  Simple Smile Стискам палци на тези, на които им предстои операция. Flowers Four Leaf Clover

# 523
На нервна почва е... Simple Smile Ще се справиш!

Кокосово масло и КелоКот ползвах аз. Скъпичък е, но си струва.

# 524
Мина и моята операция днес на обяд🙂 на вас кога махнаха дрена и боли ли много( мисля че някой беше споделил, но не се сещам в момента) ?

Общи условия

Активация на акаунт