Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 902
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 495
Опитвам се да предвидя всички дейности, с които ще трабва да се справям след операцията и се зачудих как ще си връзвам или развръзвам обувките? Доколкото разбирам прегъване, навеждане не се получават?
Вързах си маратонките около 35ч след операцията без никакъв проблем. Не съм имала проблем да се сгъвам, навеждам и други подобни. На 5 ден като ходих на превръзка за да вляза в отделението ми трябваха калцуни и доктора беше тръгнал да ми помага. Сложих си ги сама по стандартния начин, на един крак и се навеждам да си го сложа. Той после разправя на другата лекарка, че като ме видял как се прегъвам чак се зачудил дали ме е оперирал преди 5 дни. Единствения ми проблем беше, че ме боляха мускулите на корема като мускулна треска, това е от надуването с газ и че ми опъваха конците. Беше ноември, така че нямаше начин да ходя с чехли. А не съм слабичка в никакъв случай. След секциото на 5 ден ми беше още зор да си връзвам обувките. Аз си ходя с маратонки и не мога да не са вързани.

# 496
bolibon, ти може да си си ги връзвала, но много други - не могат. Аз поне седмица не можех да се сгъна. pandorina трябва да е подготвена за по-лошите ситуации, все пак трябва да се грижи и за човек с деменция.

# 497
На 4-ти ден аз се сгъвам без проблем, разпъването е по-трудно при мен. Нещо сложено в шкафа на високо е трудно да го взема. Днеска е 5-ти ден, още съм леко приведена.

# 498
Когато мисля за операцията имам чувството за нещо нереално, сякаш не се отнася за мен..и е някаква измислица...изобщо не си се представям оперирана...Confused

# 499
Пак съм аз с още един въпрос към оперираните Simple Smile Какъв беше цветът на изпражненията Ви, след операция? Моите са жълто-оранжеви, плуват отгоре и започвам да се шашкам, че има някакво запушване. Извинете за гнусотията Sad

# 500
Спокойно, нормално е.

# 501
Поне за седмица изберете такива без връзки.
Значи чехли, ако е по-топло или с помощта на ония дългите обувалки, ако е по-хладно, за да се
избегне по-продължително навеждане.

# 502
  • Sofia
Да,с дълга обувалка става 👍

Може връзките на маратонки или обувки временно да ги смените с ластик 🤔

# 503
  • ВАРНА
Честно да си кажа, преди да ме оперират въобще не съм се замисляла как ще си обувам обувките след операцията.
Нямах 48ч. след нея, когато се качих зад волана на колата. Вярно, има неудобство известно време, но не е кой знае какво. Успокояваха ме, че е по-леко от секцио, а аз съм с две преди това Wink , вероятно за това не бях притеснена.

# 504
  • Sofia
Моите притеснения бяха- как ще ме вдигнат 🤣,че съм си доста тежичка...и ако стане земетресение или спре тока какво би станало 🤔 🤣
За друго не съм се притеснявала 🤪

# 505
Нищо след операцията не ме плаши, защото вече ще е свършен факт. Мен ме е страх от всичко преди операцията честно казано. Утре отивам да ме приемат и в понеделник по план трябва да ме оперират. Успех на всички, на които предстои 😊😊🙂

# 506
Neffenka, какво има страшно преди, като ще спиш. Стискам ти палци всичко да мине леко и пиши при първа възможност.

# 507
И аз се сгъвах внимателно, и то по-скоро стъпвах на стълбището, за да се завържа. Но пък уцелих май месец, та и с чехли ходех. Разпъването ми беше по-неприятно, както и завъртането в леглото.
Стискам палци на всички, на които предстои операция.

Дишането помага много за смяна на фокуса (особено докато се отива към операционната и на масата докато се чакат вливките) и за активиране на парасимпатиковия дял (отговарящ за отпускането). Вдишване през носа (бавно) и по-дълго издишване през устата. Вдишването трябва да е по-кратко от издишването. Аз лично започнах да дишам така още сутринта като станах преди операцията.

Аз да питам: Точно преди да заспя, ми вляха нещо, от което ме заболя главата много, не точно болка, но много силно стискане. Помня, че се уплаших, беше около минута (и нататък мъгла вече), викнах, че много ме боли главата и ми казаха, че е нормално и да не се тревожа. Някой знае ли от какво е?

# 508
Мечка, нямам идея какво може да е било. Аз отнесох плувката още докато ми включиха абоката, почти мигновено.

# 509
Този отговор за мен ли е?  Силно се надявам това оцветяване да е нормално. Прочетох много теми назад, не видях такова оплакване.

Общи условия

Активация на акаунт