Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 900
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 480
Не съм Мечка, но да кажа - при мен не се виждаше, при операцията са установили. Затова и ми вливаха антибиотици следващите 2 дни. И обезболяващи също, та не ме боляло след операцията. Simple Smile
А как ти беше СРП-то преди това. Мен от това ме е страх, какво ще се окаже като бръкнат...

Нямам спомен, АЛАТ-а ми беше малко завишен.

# 481
Моите изследвания бяха в норма, дори и  CRP, въпреки абцеса на черния дроб.Той се видя по време на операцията,  а на ехограф не се виждаше.

# 482
Ужас! Значи докато не те бръкнат нищо не се знае, въпреки уверенията на докторите, че съм нямала възпаление. Ако нямам защо ме подпира вдясно, защо са ми леко завишени чернодробните и защо са ми доста по-светли изпражненията и след ядене червата ми къркорят..и ме боли гърба като стоя повече права и ходя.

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 17:15 от pandorina

# 483
Гърба боли от жлъчката. Всъщност при кризи при мен почваха от гърба. Даже първите си мислех, че нещо съм се схванала. Чак след операцията разбрах, че сигурно и тогава съм имала проблем с жлъчката, защото винаги започваше да ме боли през ноща. Мойте чернодробни бяха в норма и не съм имала промяна в изпражненията, но и възпаление нямах.

# 484
И преди ме е болял гърба като ходя по-дълго но изобщо не съм го свързвала с жлъчката.

# 485
Ужас! Значи докато не те бръкнат нищо не се знае, въпреки уверенията на докторите, че съм нямала възпаление. Ако нямам защо ме подпира вдясно, защо са ми леко завишени чернодробните и защо са ми доста по-светли изпражненията и след ядене червата ми къркорят..и ме боли гърба като стоя повече права и ходя.
освен това, което са писали момичетата - изпражненията ако са по-светли и жълтеят също е от камъните в жлъчката. Не знам дали е възпаление, но явно тя не работи.

# 486
При мен не се виждаше на ехо абсцес. Но аз правих ЯМР и там се е видяло. С изпражненията не съм имала никакъв проблем. ЦРП не помня, утре ще снимам епикризата и ЯМР-то и ще кача. Само за уточнение, имах едномесечно запушване на жлъчния канал долу до панкреаса, така че кръвните при мен от епикризата ще са точно 1 седмица след отпушването. Тоест минах ЕРХПГ (отстраняването на запушването), кризите продължиха адски и точно седмица след процедурата направиха операция за жлъчката. АБ не са ми давали два дни, само първия ден ми забиха една инжекция. И разбира се там каквото са вливали по време на операцията.

Няма смисъл от тревога какво ще се окаже като влязат. Първо - ще спиш. Второ - като се събудиш, вече ще е минало, изчистено и няма какво да го мислиш повече.  Засега е в бъдещето още, а после ще е в миналото Simple Smile. Ще ти остане настоящето, което е по-важно за действие и мислене. Черният дроб освен това се възстановява.

# 487
Тоест минах ЕРХПГ (отстраняването на запушването), кризите продължиха адски и точно седмица след процедурата направиха операция за жлъчката. АБ не са ми давали два дни, само първия ден ми забиха една инжекция. И разбира се там каквото са вливали по време на операцията.
И ви изписаха без назначен антибиотик? Или при предишното лечение сте била на антибиотик?
Извинявам се за въпроса, но и мен ме вълнува.

# 488
Без АБ ме изписаха, единствено инжекционния еднократно след операцията и ако на самата операция са ми влели. Така или иначе аз бях на антибиотици почти цял месец преди операцията, възможно е и това да са взели предвид, въпреки че никой не ме е питал. И слава богу, че не ми изписаха още - нямаше да ги пия, честно... Simple Smile

# 489
Вероятно полето за работа е било вече стабилизирано и спокойно, затова не са били нужни АБ.
Много ги мразя и аз.

# 490
  • Пловдив
На мен след операцията никакви АБ или други лекарства не са ми давали-нито в болницата,нито след изписването.

# 491
Моля, да ми кажете печените чушки от буркан, разрешени ли са при диетата след премахната жлъчка? Гледах диета номер 5, но в нея не са споменати.

# 492
Моля, да ми кажете печените чушки от буркан, разрешени ли са при диетата след премахната жлъчка? Гледах диета номер 5, но в нея не са споменати.
Може, ако са без оцет.

# 493
Опитвам се да предвидя всички дейности, с които ще трабва да се справям след операцията и се зачудих как ще си връзвам или развръзвам обувките? Доколкото разбирам прегъване, навеждане не се получават?

# 494
  • Sofia
Поне за седмица изберете такива без връзки.

Общи условия

Активация на акаунт