Камъни в жлъчката - тема 9

• 45 549
  • 1 034
  •   2
Отговори
# 90
Здравейте!за съжаление след операцията не изписаха без кой знае какви препоръки за пазене на режим след операцията. Предполагам в началото леко захранване е подходящо все пак, човек не се е хранил няколко дни. Кисело мляко и крем супа без масло подходящо ли е? Като постепенно се добави бисквити накиснати, хляб в супата. Макаронени изделия, зеленчукова супа, извара, пилешка супа, варени картофи? Тези неща подходящи ли са?
Наистина нищо не казаха само кашава храна в началото. В първия месец след операцията прочетох, че кафе не е добре да се пие, както и да се ядат яйца, тежки меса и бобови. Предполагам, че се включват постепенно в менюто.
[/quote
Да,всичко изброени е добре и ориз може.Аз кафе пих на 17 ден,въпреки че хирурга ми каза че може още след операцията.Две седмици на този режим и после включвате едно по едно  и ако няма проблем  продължавайте смело напред.

# 91
Кашава храна ми казаха само в деня на операцията, от другия ден може и по-твърда. Въпрос на организъм, следете се. Аз лично проблем с повечко мазнини нямах след втория месец, сега ям всичко, просто внимавам с количествата. (6 месеца са минали). Но пък газирано продължава да ме...издува Simple Smile, така че кротко с бирата

# 92
Благодаря ви! А, това леко гадене след храна нормално ли е? Или ми е по скоро от водата като пина повече, не мога още да разбера.
По скоро все едно от глад ми се гади, ядох няколко пъти по на често за да не усещам така.

# 93
Аз мога да препоръчам д-р Александров от ВМА. Април месец той ме оперира и съм изключително доволна.

# 94
Синеочка, в началото бях така - често гадене, установих, че е от глад. Ядях буквално на 2 часа, да, по малко, разбира се. Организмът се адаптира. Постепенно разширих часовете между храненията, не насила, слушах тялото си. Сега мога да издържа и цял ден, въпреки че не си го позволявам, защото точно от нередовно хранене стигнах до камъните и отстраняването на жлъчката. Вече имам режим и се чувствам добре.

Снощи ометох едно парче (щеше ми се да е парченце, ама не успях Simple Smile ) шоколадова торта за първи път от 8 месеца си позволявам бяла захар в такова количество. Стана ми тежко на стомаха за около половин час, после отмина. Но днес се чувствам някак гадно, тежка, сякаш съм задържала течности. Та това беше последното от забранените, които включих. А, бе...дозата прави отровата Simple Smile

# 95
Синеочка, в началото бях така - често гадене, установих, че е от глад. Ядях буквално на 2 часа, да, по малко, разбира се. Организмът се адаптира. Постепенно разширих часовете между храненията, не насила, слушах тялото си. Сега мога да издържа и цял ден, въпреки че не си го позволявам, защото точно от нередовно хранене стигнах до камъните и отстраняването на жлъчката. Вече имам режим и се чувствам добре.

Снощи ометох едно парче (щеше ми се да е парченце, ама не успях Simple Smile ) шоколадова торта за първи път от 8 месеца си позволявам бяла захар в такова количество. Стана ми тежко на стомаха за около половин час, после отмина. Но днес се чувствам някак гадно, тежка, сякаш съм задържала течности. Та това беше последното от забранените, които включих. А, бе...дозата прави отровата Simple Smile

Благодаря за споделянето! Да и аз така правих вчера на често по малко, защото е от глад. Днес е по-добре. Аз се оперирах при доц. Тошев във Александровска. Страхотен доктор и човек.

# 96
Мен ме оперираха в Еврохоспитъл, а не във Военна болница. Тогава имаха проблем с анестезиолозите и трябваше да чакам, но аз настоях, че не искам и нямам възможност да чакам и той предложи Еврохоспитъл.

Така, говорих с д-р Николов, той се оказа всъщност началник на отделението по хирургия на военна, не знаех, би трябвало да е ОК хирург Simple Smile, та и двата варианта за Варна ги има, и Еврохоспитал и Военна болница, като не ти оказва влияние лекаря на избора - каквото си решиш, екипът е същият, и асистент хирург и анестезиолог, както и във военна. Аз реших Еврохоспитал, пък да видим. Най-вече поради един факт - във военна се влиза и по ред, ако има спешни случаи - са с предимство (и правилно) и са дълги и тежки операции, та за жлъчка се чака - може да отиде 3-4-5 дни в болницата. В отделение със доста тежки случаи няма да е много добре за психиката това чакане, може да си събера нещата и да се откажа Simple Smile, а във Виница - отиваш в деня на операцията и каквото скалпел покаже Simple Smile. За съжаление нямам особено добри отзиви за персонала на Еврохоспитал и доколко го интересуват болните напоследък, но какво да се прави, дано няма усложнения и по живо - по здраве ден-два след операцията по къщите... Ами... след 09.11 ще знам дали да препоръчам доктора. Сега е време за последно при гастро ентеролог да видим дали пък случайно не са се изчезнали сами камъците (да бе) и всичко ок ли е за операция и... така... благодаря на тези които се отзоваха.

# 97
Мен ме оперираха в Еврохоспитъл, а не във Военна болница. Тогава имаха проблем с анестезиолозите и трябваше да чакам, но аз настоях, че не искам и нямам възможност да чакам и той предложи Еврохоспитъл.

Така, говорих с д-р Николов, той се оказа всъщност началник на отделението по хирургия на военна, не знаех, би трябвало да е ОК хирург Simple Smile, та и двата варианта за Варна ги има, и Еврохоспитал и Военна болница, като не ти оказва влияние лекаря на избора - каквото си решиш, екипът е същият, и асистент хирург и анестезиолог, както и във военна. Аз реших Еврохоспитал, пък да видим. Най-вече поради един факт - във военна се влиза и по ред, ако има спешни случаи - са с предимство (и правилно) и са дълги и тежки операции, та за жлъчка се чака - може да отиде 3-4-5 дни в болницата. В отделение със доста тежки случаи няма да е много добре за психиката това чакане, може да си събера нещата и да се откажа Simple Smile, а във Виница - отиваш в деня на операцията и каквото скалпел покаже Simple Smile. За съжаление нямам особено добри отзиви за персонала на Еврохоспитал и доколко го интересуват болните напоследък, но какво да се прави, дано няма усложнения и по живо - по здраве ден-два след операцията по къщите... Ами... след 09.11 ще знам дали да препоръчам доктора. Сега е време за последно при гастро ентеролог да видим дали пък случайно не са се изчезнали сами камъците (да бе) и всичко ок ли е за операция и... така... благодаря на тези които се отзоваха.
Преди 4г аз бях много доволна от персонала в Еврохоспитъл. Като излязох от упойката, тъй като ММ не беше успял да дойде още до мен имаше санитарка. Другото момиче в стаята каза, че след като са ме оставили санитарката е останала при мен и не е мърдала докато не се събудя окончателно от упойката. Той точно тогава дойде и ММ. Има звънец за викане и като ги повикаш идваха веднага. Само дето стайте, който са за коремна хирургия нямат собствена тоалетна, а е една в дъното на коридора. Но за 2 дни се преживява.

# 98
Нямам личен опит с Еврохоспитъл, но "изръчках" всички теми тук по време на моите кризи и перипетии, прочетох добри отзиви. За чакането и психическото натоварване сте напълно права. Като психолог и за мен беше трудно (бях в хирургията на Пълмед, понагледах се....въпреки че съм с един бъбрек и съм виждала и други чудеса в онкоурологията в Александровска). Та...при условие ,че човек има избор да се погрижи за поне някакъв комфорт, е добре да го стори. Достатъчна е травмата за човека от предстоящата операция.

# 99
  • Sofia
Интересува ме дали има някой без жлъчка,който спазва интервално хранене,лунните фази или друг вид гладуване?
Противопоказно ли е гладуването?

# 100
Доколкото съм чел и говорил с хора (мда, Мечка Малинарка, язе съм от татковците Wink ) гладът е доста противопоказен - жлъчката си изтича без да има къде да е събира и дразни червата, ако няма храна, с която да си върши работата Simple Smile ... и става неприятно и като усещане и като, ъм, ефекти.

# 101
Здравейте, майка ми получи жлъчна криза,на ехограф се виждат големи камъни 2,2 см. Досега не е имала проблеми. Препоръчват й операция, но лекарят казва,че не може да е лапароскопска, заради размера на камъните. От малък град сме и не съм сигурна дали е така или просто искат да я оперират в тукашната болница. Моля някой ,на когото му е правена такава операция,да сподели размера на камъните. Благодаря.

# 102
Здравейте, майка ми получи жлъчна криза,на ехограф се виждат големи камъни 2,2 см. Досега не е имала проблеми. Препоръчват й операция, но лекарят казва,че не може да е лапароскопска, заради размера на камъните. От малък град сме и не съм сигурна дали е така или просто искат да я оперират в тукашната болница. Моля някой ,на когото му е правена такава операция,да сподели размера на камъните. Благодаря.
Потърсете друг лекар. На момичето, което беше с мен и извадиха доста голям камък, сякаш повече от 2х2см и операцията си беше лапароскопска.

# 103
Моля някой ,на когото му е правена такава операция,да сподели размера на камъните. Благодаря.

Моят "камък" беше изваден лапароскопски. Ето го. Бая си е голям

И да споделя малко неволи с черното ми дробче. Установих, че болките наистина са от преяждане и неспазване на достатъчно дълъг интервал между храненията. Сега ще се стремя да хапвам четири пъти на ден през 3 часа. Това беше най-оптималното, което съм постигала.

И понеже си купих нова опаковка Карсил, вчера в листовката забелязах, че има ефект, който наподобява действието на естроген... На печелившите, честито! Simple Smile

Не мога да не питам JohnnyB: Какво стана с твоята болка вдясно след хранене?

# 104
Raf11потърсете друг лекар! И при мен беше голям камък, колкото орех.Лапароскопска операция беше.Не я подлагайте на отворена операция , освен ако не е крайно нужно!Не знам от кой град сте, но мисля че трябва да се консултирате с лекар в друг близък по-голям град.Успех и за напред пишете тук при нужда.Всички си помагаме , всичко ще мине и майка ти ще е добре!

Общи условия

Активация на акаунт