Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 559
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте отново. Вече с добри новини. Благодаря на всички за съветите за майка ми. Потърсихме второ мнение. По мнения във форума се свързахме с д-р Николаев от Военна болница Варна. Според него нямаше никакъв проблем за лапароскопска операция. Прие я в сряда и в неделя си беше вкъщи. Извади два много големи камъка ( като орех), два малко по-малки, и още 4-5 . Изключително сме доволни от д-р Нилолаев, много внимателен лекар с лично отношение към пациента.
Благодаря на всички,че ми вдъхнахте кураж.

# 121
Чудесна новина!Желаем и да е здрава !

# 122
Момичета, привет! Не съм чела темите,ще наваксам обещавам!
   Ако може само да ми кажете опасни ли са тренировките на бягаща пътека/ходене предимно/ при жлъчка за премахване/предстоящо/. Днес доктора каза,че има мн. камъни и почти не функционира жлъчния мехур,задебелени стени и пр. и трябва да се оперира. Странно,че няма кризи и не знаехме за този проблем.А належащо е друго лечение на бял дроб и жлъчката трябва да изчака ред. Сложно става и опасно може би, но нямаме избор.

Аз от моя опит бих ви посъветвала да избягвате подобни тренировки. Няколко месеца нямах кризи и юни месец започнах да тичам. Кризите веднага се появиха. Аз също нз, че това е жлъчна криза понеже преди това имах проблем със вода около сърцето и мислех, че проблема е от там. Така си карах година и половина с ужасни кризи, като мислех че проблема ми е в друго. Моите бяха малки камъни, което наложи операцията възможно най бързо да я направя.

# 123
  • София
Здравейте,
И аз да споделя моя проблем, че вече тотално се обърках. Значи правя всяка година профилактични прегледи, проблем с жлъчка, черен дроб и т.н нямам, имам Герб, който ми предизвиква киселини и това е. От няколко дни ме заболя десния горен квадрант над пъпа и отидох вчера на моя гастро, той първоначално видя полипи и чак ме попита кога последно сме ги гледали, при което аз се стъписа, преди 3 месеця бях на профилактични, нямаше нищо, преди 2 седмици на кардиолог, който ми гледаше жлъчката за камъни и там нищо и сега баммм полипи, моя гастро продължи да оглежда жлъчката под различни ъгли и се оказа при по-щателния преглед, че всъщност нямам полипи, а разслоения на червата, според него трябва да мина на диета и да пия някакви безобидни медикаменти за метеоризма, който ми причинява тази болка. Аз обаче се порових в интеренет и прочетох какво ли не за тези полипи, може ли някой от вас да сподели какво всъщност е това....извинявам се предварително, че не съм точно по темата....

# 124
Привет момичета! И аз другатаседмица влизам в болница за операция.3 - ма различни хирурзи са на мнение, че трябва да се махне жлъчката (камък и удебелени стени), та се престраших. Само се притеснявам след това с диетата как ще се справя с наближаващите празници.

# 125
Привет момичета! И аз другатаседмица влизам в болница за операция.3 - ма различни хирурзи са на мнение, че трябва да се махне жлъчката (камък и удебелени стени), та се престраших. Само се притеснявам след това с диетата как ще се справя с наближаващите празници.
[/quot

Празниците са след 1м. Ще може да ядете печено пиле,варени или печени картофи, ориз.Ако започнете по-бързо да вкарвате едно по едно ,няма да имате проблем.Сега лекарите  препоръчват по-бързо   навлизане в хранит.режим-поне моят.

# 126
Само се притеснявам след това с диетата как ще се справя с наближаващите празници.

Главното е да не преяждаш. Иначе от всичко можеш да опиташ по една-две хапки и няма да е проблем. Ако се водиш от тялото си, няма как да сбъркаш. Simple Smile (И не е лошо да имаш мезим под ръка, защото има дни, в които самоконтролът не е на ниво...)

мм, консултирай се с лекар. Ако си в добра физическа форма, по-бързо и леко ще се възстановиш от операцията, но, от друга страна, мисля, че наистина докарва кризи.

И малко информация за омазнени дробчета. Ако се налага да се пие нещо за висока температура, да не е парацетамол, а ибупрофен.

# 127
Само се притеснявам след това с диетата как ще се справя с наближаващите празници.

Главното е да не преяждаш. Иначе от всичко можеш да опиташ по една-две хапки и няма да е проблем. Ако се водиш от тялото си, няма как да сбъркаш. Simple Smile (И не е лошо да имаш мезим под ръка, защото има дни, в които самоконтролът не е на ниво...)

мм, консултирай се с лекар. Ако си в добра физическа форма, по-бързо и леко ще се възстановиш от операцията, но, от друга страна, мисля, че наистина докарва кризи.

И малко информация за омазнени дробчета. Ако се налага да се пие нещо за висока температура, да не е парацетамол, а ибупрофен.
Вие със стеатоза  -омазняване ли сте?

# 128
На мен на контролния преглед 1 месец след операцията доктора ми каза да си ям и пия всичко. Ако е от забранените храни в малко количество. Чакам 10-15 минути и ако няма проблем да си хапна и повече. Е не да преям с въпросната храна.....След прегледа бях на обяд пих си една ракийка  и така. Просто 1 месец основно ядях картофи, печени чушки, пилешко и след 10тия ден почнах да включвам от всичко по малко за да не отвиква организма да обработва храни. Сега си хапвам всичко . Опериране съм на 14 април 2022 г.

# 129
  • софия
Престой ми премахване на жлъчката през януари във ВМА.Ако някой е опериран там, ще бъда много благодарна да ми даде повече информация.

# 130
Престой ми премахване на жлъчката през януари във ВМА.Ако някой е опериран там, ще бъда много благодарна да ми даде повече информация.

Здравейте, назад в темата има доста писано за операция във ВМА

# 131
Моля за помощ. Кои показатели се изследват , за да де отхвърли/ потвърди проблем със жлъчка? Ехограф още не съм правила. Благодаря.

# 132
  • Sofia
Мисля,че чернодробни ензими дават инфо.
Може би и пикочна киселина 🤔
Моята беше все много висока,след като се оперирах вече ми е в норма.

# 133
Моля за помощ. Кои показатели се изследват , за да де отхвърли/ потвърди проблем със жлъчка? Ехограф още не съм правила. Благодаря.
"При холецистит се открива ускорено СУЕ, левкоцитоза. При обструкция на жлъчните пътища са завишени холестазните ензими - алкална фосфатаза, гама-GTP и директния билирубин. При засягане на малките жлъчни пътища може да се увеличат и чернодробните трансаминази."

# 134
Мечка Малинарка,  а знаеш ли GGT със завишени стойности почти двойни дали може да е сигнал за проблем със жлъчката? Тотално се изгубих и нямам представа  какво, как ,къде. Нямам болки, не съм правила кризи. Наскоро пих за няколко дни Неуротоп 200мг..

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 22:25 от Пролетно цвете

Общи условия

Активация на акаунт