Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 676
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 150
При мен дрена беше маркуч от система и такава торбичка и беше доста дълъг, стигаше до земята. Не са ми го сменяли, направо ми го махнаха.

# 151
Аз нямах дренажи. Станах след 2 часа и малко след операцията. Правих постепенно разходки, даже ми се скараха, че много съм движила. Аз се оперирах в Александровска болница при доц. Тошев, който е уникален! Операцията беше около 1300 лв., престой три дни.Пиех капучино след 10 дни от операцията, но с ниска доза кафе. Постепенното увеличавах. Чисто кафе още не съм пила само с мляко.

# 152
То и аз при уникален хирург уж, ама след като заспах какво се е случвало - нямам идея.

# 153
То и аз при уникален хирург уж, ама след като заспах какво се е случвало - нямам идея.

Ако нещо е имало усложнения. С жените там, с които бях в стая, едната за трети път я оперират по друг проблем, не жлъчка. Каза, че колкото по дълго си в упойката толкова по трудно те пуска. Каза, че предния път е имала 6 часа операция и много по бавно е излезнала. Факта е, че мен също доста бързо ме пусна близо час и половина беше операция.
Ако сте имали повече сраствания. Мен ми обясни, че не е имало понеже всичко е минало добре не се е наложил дренаж. Всичко ми обясни човека.
По принцип са длъжни да ви обяснят каква е причината. Упойките са доста силни. При мен имаше 7 дни прием на антибиотик и 3 дни вливки в болница с Алгментин. После хирурга ми назначи друг.
Казвам, че е уникален не само като специалист, но и като човек. По време на моята операция почина моя баща, беше казал да ми кажат едва когато съм у дома вече. Обади се да ме пуснат, макар, че искаха да ме оставят до понеделник понеже, всички специалисти събота и неделя отидоха на лекарска конференция. Първите му думи сле с това към мен бяха "Как си, ама не от операцията, за другото питам?". Много човечен. Аз също мислех за ВМА, но съвсем случайно по препоръка на познат попаднах на него.

# 154
Бях с пижама ,която ми помогнаха да я облека веднага след операцията.Само с дрен бях,който свалиха  на 2 ден и ме изписаха.Станах  2 часа след операцията и започнах да ходя из стаята.Сама ходих до VC  като станах.Имаше в стаята една жена на 82г ,която оперираха преди мен и когато се събудих я видях как сама пъргаво стана и отиде до VC без помощ.И аз се  престраших покрай  нея и станах 2ч след операцията.

# 155
  • София
От моята операция минаха пет месеца, отдавна съм забравила, че съм оперирана. Нямах дрен, нито катетър, даже и конци нямам, лепена съм. Интересното е, че имам 4 дупки, някои имат по три, явно така се е наложило при мен. Лесно премина упойката при мен, без гадене и повръщане, станах на втория час сама в присъствието на сестрата и отидох до тоалетната, тя ме гледаше стреснато и ме помоли да оставя вратата на тоалетната отворена, да ме вижда, да отбележа, че бях сама в стая, после до края на деня много разходки в стаята, влезна хирурга да ме види и каза, че много се радва да види че се съм станала и се разхождам и ако утре съм в същото положение ме изписва да си ходя. Така и стана, в четвъртък ме оперира, в петък ме изписа. Не съм пила никакви лекарства след това, даже и обезболяващи отказвах, защото болката беше поносима. Аз също танцувам народни танци и възобнових тренировките на третия месец след операцията, кафе пих след първия месец. Веднага след като ме изписаха правех всеки ден дълги разходки, движението е много важно, да не се залежава човек. Толкова съм доволна, забравих кризи, болки, страх от това дали тази нощ ще имам кризи и болки, дали ако хапна това или онова няма да получа криза, имам ли някакво хапче под ръка, имам ли в чантата нещо обезболяващо, всичко това приключи, нов спокоен живот живея сега. Забравих да кажа, че бях с нощница, която от болницата ми дадоха, иначе се бях подготвила и аз.

# 156
Whitr_Black и аз съм четири дупки. Много искам да ходя да тичам вече. За това попитах, на кой какво са казали. Като чета и ти си като мен, с подобно възстановяване. Аз също не пих обезболяващи защото беше поносимо. Благодаря ти за споделянето!

# 157
Whitr_Black и аз съм четири дупки. Много искам да ходя да тичам вече. За това попитах, на кой какво са казали. Като чета и ти си като мен, с подобно възстановяване. Аз също не пих обезболяващи защото беше поносимо. Благодаря ти за споделянето!

И аз съм с 4 дупки и не съм пила нищо след операцията, защото така каза хирургът.

# 158
Здравейте. Някой махал ли си е жлъчката в първа хирургия в Александровска? Предстои ми да постъпя за операция там, но отказват да се разберем предварително за типа операция. Аз държа на лапароскопска, нямам текущо възпаление или предишни операции, но всеки път като повдигна въпроса ми казват, че "ще го мислим на място"... Въпросър ми е има ли някой, който да е опериран там и в крайна сметка да са му направили отворена коремна операция?

# 159
Здравейте. Някой махал ли си е жлъчката в първа хирургия в Александровска? Предстои ми да постъпя за операция там, но отказват да се разберем предварително за типа операция. Аз държа на лапароскопска, нямам текущо възпаление или предишни операции, но всеки път като повдигна въпроса ми казват, че "ще го мислим на място"... Въпросър ми е има ли някой, който да е опериран там и в крайна сметка да са му направили отворена коремна операция?

Малко преди аз да се оперирам /м. май/ един познат се оперира в Александровска. Операцията му е била лапароскопска, но последствие получи усложнения. Не знам на какво се дължаха, дали не ревизирани жлъчни пътища или нещо друго. Приеха го по спешност в Правителствена болница и го оперираха повторно с отворена операция. Трудна работа беше, сега слава богу е добре.

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 15:21 от КЪДИ

# 160
Аз бях там. Лапароскопска операцията е 1300 лв. Оперира ме доц. Тошев, който аз сама избрах. Както можеш малко по горе да прочетеш моето мнение съм много доволна и от операцията и от престоя. За отворена не знам, но много по бързо се възстановява човек от тази. Единствено, което много ме ядоса че за самия прием е голямо обикаляне. Сестрите са добри и се грижат като звъннеш веднага идват. За моите три дни не попаднах на нито една гад. 😁

# 161
Здравейте,
Може ли препоръки за диетолог, консултирам хора с отстранена жлъчка.
Благодаря предварително

# 162
Моля Ви, препоръчайте ми добър хирург за операция на жлъчка и той ли преглежда, за да установи дали има нужда от такава или се отива с решението предварително? Съпруга ми няма кризи, но при профилактичен преглед гастрото е казал, че има камък и жлъчката не функционира. Трябва ли бързо да записваме някъде за операция? Притеснявам се защото е с един бъбрек.

# 163
Моля Ви, препоръчайте ми добър хирург за операция на жлъчка и той ли преглежда, за да установи дали има нужда от такава или се отива с решението предварително? Съпруга ми няма кризи, но при профилактичен преглед гастрото е казал, че има камък и жлъчката не функционира. Трябва ли бързо да записваме някъде за операция? Притеснявам се защото е с един бъбрек.

Ходи се на гастроентероолог и тогава на хирург.Направете още 1 , 2  консултации с други ГЕ и тогава вземете решение.

# 164
От къде сте,  Маргарита Ковачева?

Общи условия

Активация на акаунт