Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 691
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 165
От София съм.

# 166
Препоръчвам Ви консултация с проф.Никола Владов ВМА.

# 167
Благодаря!

# 168
Моля Ви, препоръчайте ми добър хирург за операция на жлъчка и той ли преглежда, за да установи дали има нужда от такава или се отива с решението предварително? Съпруга ми няма кризи, но при профилактичен преглед гастрото е казал, че има камък и жлъчката не функционира. Трябва ли бързо да записваме някъде за операция? Притеснявам се защото е с един бъбрек.

Здравейте! Аз също съм с един бъбрек и от това лято и без жлъчка (другият е здрав. Ако и при него е така, няма причина да се опасява от евентуална операция на жлъчка). Моята трябваше да се махне заради запушване от камъчета долу на канала. Само специалистите могат да кажат дали е за махане, или не е проблем. Ако има дискинезия, но няма опасност от запушване на каналите (камъкът да тръгне), и съпругът ви няма кризи и други проблеми, няма причина да се отстранява.

# 169
Моля Ви, препоръчайте ми добър хирург за операция на жлъчка и той ли преглежда, за да установи дали има нужда от такава или се отива с решението предварително? Съпруга ми няма кризи, но при профилактичен преглед гастрото е казал, че има камък и жлъчката не функционира. Трябва ли бързо да записваме някъде за операция? Притеснявам се защото е с един бъбрек.

Здравейте! Аз също съм с един бъбрек и от това лято и без жлъчка (другият е здрав. Ако и при него е така, няма причина да се опасява от евентуална операция на жлъчка). Моята трябваше да се махне заради запушване от камъчета долу на канала. Само специалистите могат да кажат дали е за махане, или не е проблем. Ако има дискинезия, но няма опасност от запушване на каналите (камъкът да тръгне), и съпругът ви няма кризи и други проблеми, няма причина да се отстранява.

Да, така е, но дано да е само 1 камък,защото, ако са повече не се знае,кой може да тръгне.А и защо са казали,че жлъчката не функционира?

# 170
И аз препоръчвам проф. Владов във ВМА София или доц. Михайлов от същата клиника.

# 171
При преглед гастрото каза, че жлъчката била със задебелени стени, не функционирала и била за вадене. А нито кризи нито болки е имал. Диета спазва заради единия бъбрек, а тя май се припокрива с диетата за болна жлъчка.Май още едно мнение трябва…

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 06:45 от Margarita Kovacheva

# 172
При преглед гастрото каза, че жлъчката била със задебелени стени, не функционирала и била за вадене. А нито кризи нито болки е имал. Диета спазва заради единия бъбрек, а тя май се припокрива с диетата за болна жлъчка.Май още едно мнение трябва…
Мисля,че не само 1 камък, а са няколко.Не е написан размера на камъка.На мен също ми казаха,че жлъчката функционира на 30% и със задебелена стена.Имах 2 големи камъка,за които дори не знаех, но имаше дискомфорт.След операцията ми дадоха 20 камъка и тогава разбрах,защо не е функционирала.Направете и друга консултация .

# 173
Когато са няколко, доста от тях и не се виждат, особено на УЗИ. И при мен беше така - уж 4-5 по 2-3 мм, а се оказаха около 10 броя опасни ситнежи... Задебелените стени предполагат и разрехавяване на стените, така ми казаха на мен, това се потвърди и на ЯМР и контраст. Но аз имах нечовешки кризи и така и не можа да се овладее възпалението на жлъчката.  И аз мисля, че е по-добре да направите и друга консултация. 

# 174
Днес бяхме при доц. Михайлов по ваша препоръка . Много внимателен  доктор, обясни ни, че щом няма кризи и болки не иска да оперира. Попитахме
,а ако получи криза - можело да получи, а можело и да не получи- никой не може да каже. Та ще чакаме да се обади жлъчката и тогава веднага още при първа криза.  И по спешност - не можем да избираме оператор..Искаше ми се веднага да я махнем, защо ни разубеди незнам

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 21:28 от Margarita Kovacheva

# 175
Вероятно защото каквото и да е, е орган, а и всяка операция носи своите рискове, колкото и рутинна да се води (знаете). Свекърва ми е с дискинезия и камъни и си живее с нея (няма кризи, рядко тежест)

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 13:48 от Мечка Малинарка

# 176
Вероятно защото каквото и да е, е орган, а и всяка операция носи своите рискове, колкото и рутинна да се води (знаете). Свекърва ми е с дискинезия и прегъната жлъчка и си живее с нея (няма кризи, рядко тежест)

Дискинезия е едно, друго е с камъни.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 00:03 от lavaca

# 177
Днес бяхме при доц. Михайлов по ваша препоръка . Много внимателен  доктор, обясни ни, че щом няма кризи и болки не иска да оперира. Попитахме
,а ако получи криза - можело да получи, а можело и да не получи- никой не може да каже. Та ще чакаме да се обади жлъчката и тогава веднага още при първа криза.  И по спешност - не можем да избираме оператор..Искаше ми се веднага да я махнем, защо ни разубеди незнам

Не само,че не се избира оператор, но  може да не е лапароскопска,когато е по спешност.

# 178
Вероятно защото каквото и да е, е орган, а и всяка операция носи своите рискове, колкото и рутинна да се води (знаете). Свекърва ми е с дискинезия и прегъната жлъчка и си живее с нея (няма кризи, рядко тежест)

Дискинезия е едно, друго е с камъни.
Наясно съм. Казвах какво е при нея. Прегъната, неработеща, пълна с камъни.

# 179
Здравейте, оперирах се м. 05., преди месец пуснах ПКК и чернодробни, всичко е в норма. Тези дни обаче ми се завъртя в главата дали да не направя и един ехограф за контрола? Вие правите ли?

Общи условия

Активация на акаунт