Професия учител - 14

• 60 851
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
  • European Union
В широки граници диференцираното варира между 500 и 1500 лв. Еднократно плащане е, да не си помисли някой, че е на месец. Сега са по-високи бюджетите, предполагам, че и по-големи суми ще получават някои.
Ако не си попълниш самооценката, пак ще вземеш пари. Но рискуваш да те "резнат". Ако се оцениш и обосновеш, много по-трудно ще ти вземат точки.

# 511
  • Sofia
Аз за първа година вщще взимам такова изплащане и съм приятно изненадана. Но данъкът бил 22%, а като видях и данъка върху сумата, която ни преведоха за 15.09.. Ако знаех, че тези пари отиват някъде на смислено място нямаше да ме е яд.

# 512
  • European Union
Данъкът си е както на всяко друго плащане. Може би 22% са всичките удръжки. Не знам колко са смислени, но поне на теория са за нас - социални, здравни. Който оцелее до пенсия, ще е добре в сравнение с работещите в сивия сектор.

# 513
В широки граници диференцираното варира между 500 и 1500 лв. Еднократно плащане е, да не си помисли някой, че е на месец. Сега са по-високи бюджетите, предполагам, че и по-големи суми ще получават някои.
Ако не си попълниш самооценката, пак ще вземеш пари. Но рискуваш да те "резнат". Ако се оцениш и обосновеш, много по-трудно ще ти вземат точки.
Благодаря за бързия отговор!

# 514
Здравейте! Предстои ми да изляза в болничен (45-дневен преди раждане) и искам да ви попитам. ДТВ, което се дели на 3 части -според вас имам ли право на третата част, която я взимаме в началото на м.декември?  Коледен бонус предполагам няма да получа, вероятно той ще бъде за заместника ми, но се чудех на ДТВ...
Благодаря за отговорите!

# 515
Yellowflower , точката не е еднаква. То се дават хххх лв общо. Зависи колко човека сте и как сте разпределили на картата точките. При някои у-ща 1 т. може да е 20 лв, другаде да е 5 лв. Сега видях, че колегите са писали, да някъде около 1000 лв +/- 300-500 Wink При нас някак средно вземаме около 60-70 т., няма такива, които да стигат висоти от по 100т и такива да са много под средата.

# 516
Здравейте! Предстои ми да изляза в болничен (45-дневен преди раждане) и искам да ви попитам. ДТВ, което се дели на 3 части -според вас имам ли право на третата част, която я взимаме в началото на м.декември?  Коледен бонус предполагам няма да получа, вероятно той ще бъде за заместника ми, но се чудех на ДТВ...
Благодаря за отговорите!
Ще вземеш пропорционално на отработеното време за годината.

# 517
Благодаря, значи все пак да очаквам нещо,  защото на в края на окт.излизам в 45-дневния. Тоест съм работила близо 2 месеца за новата уч.г. Сумата за ДТВ я делим на 3 -като първите 2 части са по 400лв бруто, а остатъкът за декември е сумата за ДТВ +Коледен бонус -общо. Затова се зачудих. Директорът понякога има навика  да "забравя" определени бонуси, които се полагат. Например 3м.не взимах допълнително за протоколчик на ПС. Колеги не са взимали суми за СОП, при положение, че им се полагат...ако не забележиш, добре, ако забележиш - уж, коригира.Не е системна практика, но се е случвало.

# 518
Те тва е, директорите трябва да са извънземни, че никога да не забравят коя писала протокол, коя не писала протокол, че са преуморила. Че за двете страници дето си написала, сега да го оплюваш по форумите. Хем дребнавост, хем липса на уважение. От тук насетне, никакъв протоколчик няма да съм по родителските срещи, освен ако не ми платят. С дребнавост не съм видяла някой да е прокопсал, честно казано

# 519
Румка, при издадена заповед в началото на годината, мисля,че трябва да се спазва. То може да е пропуск на счетоводителите, но директорът затова е там, да контролира и да носи отговорност. Тук 100 лв забравени, там 100 лв забравени и се събират. А и не съм оплюла директора, нито съм споменала имена, нито градове. Ти пък, ако си толкова ларж, работи без да взимаш заплата, аз искам да получавам, това, за което съм се трудила.. 🙂

# 520
Алтая, не се вързвай на поредното злобно изказване на Румка. Тя обича да се вихри в темата, винаги има мнение за всичко, само дето не е учител. И на модератор бях докладвала, изчезва за малко и пак си знае нейното.

# 521
Wink Не съм злобна. И не винаги имам мнение за всичко, благодаря все пак.

# 522
  • Ямбол
По-скоро Румка се дразни на това, че получаваме пари и особено, когато получаваме за нещо допълнителни пари.

В тази връзка ми изникна въпрос. При вас как се отчитат лекторските. При нас досега беше на хартия и ако се падне в ден, който е празничен или изобщо неучебен, губим ги. Сега накарах заместничката да ги въведе в Школо и имам надежда, че всеки час над хорариума би следвало да бъде взет, но дали ще се получи, не знам.

# 523
  • European Union
При нас са в Школо от две години, но пак се губят, ако денят е неучебен.

# 524
Откъде ти хрумна подобна идея, аз съм съгласна на учителите да им се плаща повече, с надеждата да започнат работа в тази сфера повече начетени хора, и по-малко посредствени Wink
 Дразни ме дребнавостта и едностранчивостта.

Включих се в сметките с протокола, защото са дребнави. И предишния път, когато повдигнах въпроса беше, когато беше ковидът. Тогава всички считахте, че трябва да се плати на учителите интернета у дома, но никой не каза дай да си върнем парите за представително облекло, защото нали никъде не ходим, не е редно да ги задържим. Или пък не каза, че не иска да му се плаща интернетът, понеже така или иначе го плаща за лично ползване.
Това са ми били коментарите, струва ми се.

Общи условия

Активация на акаунт