Професия учител - 14

• 60 789
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • European Union
Това е ролята на синдикатите - да се договарят с директора на училищно ниво. Защото всяко училище е специфично и има много неща, които могат да се обсъдят.
Обикновено хората като чуят "синдикати" и започват да говорят срещу Янка Такева. А в такива случаи всичко е изцяло в ръцете на училищната организация. Ние сме договорили и за администратора на ел. дневник, и за правенето на програмата. Ако някой смята, че прави нещо, което изисква много време и енергия, а не му се заплаща, да си търси правата.

# 541
+ за синдикатите. А ако някой си мисли, че това е социалистическа отживелица нека опита тази книга-игра с няколко примерни ситуации:

https://www.nftini.org/support/game/

# 542
Здравейте!
Искам да попитам тези от Вас, които са регистрирани като заместващи учители, след попълването на формуляра, получихте ли мейл за потвърждение? Аз не получих нищо и се чудя дали съм успяла да се регистрирам успешно. Благодаря!

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 16:15 от Jovannna

# 543
Здравейте,
до сега само четях,но дойде и моето време да попитам нещо.
Не ми стигат 13 дни за диферинцирано заплащане в градината в която работя.
По независими от мен причини ме пускаха често отпуска и от там не ми достигат дните.
Старши учител съм и се чувствам неоценена
 и дискриминирана.Към кого мога да се обърна и изобщо имам ли шанс да получа някакво  частично възнаграждение(наясно съм наредба 4)
Благодаря и спокоен ден .

# 544
  • Ямбол
Отпуската по принцип се пуска от служителя. Независимо какви са били причините, никой не може да ви задължи да пускате отпуск. Следващия път си бройте дните и когато има вероятност да не ви достигат, просто откажете отпуск.

# 545
Отпуската по принцип се пуска от служителя. Независимо какви са били причините, никой не може да ви задължи да пускате отпуск. Следващия път си бройте дните и когато има вероятност да не ви достигат, просто откажете отпуск.

По принцип да,но в моя случай не.
Просто имах много отпуска над 100 дни ,който ме накараха да изчиствам въпреки несъгласие от моя страна.

# 546
  • Пловдив
С риск да прозвуча грубо, но с такъв остатък повечето директори биха ви пратили в отпуск

# 547
  • Ямбол
Несъгласие от ваша страна означава, че не вие, а работодателят ви е пуснал в отпуск, т.е. нямало е молба за отпуск от вас, а това най-вероятно не е така.
Аз също имам много отпуск, но гледам да изчистя първо от предишната година. Други пък имат много болнични, както и отпуск, но всеки си следи дните за диференцираното.
Ако някой сам си пуска отпуска, то няма как да се сърди, че не му достигат дни за оценяване. Затова казах, че следващия път може да откажете да си пуснете молба за отпуск с мотив да ви стигнат работните дни.
Интересно откъде е натрупан толкова много отпуск.

# 548
Може от майчинство. Ако колегата членува и в синдикат, стават 2 х 56 дни. Ако има неизползван отпуск и от преди това, стават още повече дни.

# 549
Може от майчинство. Ако колегата членува и в синдикат, стават 2 х 56 дни. Ако има неизползван отпуск и от преди това, стават още повече дни.

Точно така от майчинство ,която отпуска използвах.
Оказа се в последствие ,че имам отпуска и върху отпуската.....и затова така се получи.

# 550
  • Пловдив
В начален етап ,когато децата посещават занималня часовете след самопоготовка,които  се водят занимания по  интереси задължителни ли са?

# 551
  • Някъде по Дунава
В начален етап ,когато децата посещават занималня часовете след самопоготовка,които  се водят занимания по  интереси задължителни ли са?
Задължителни са. Ако детето ходи на извънкласни дейности извън училище, може да отсъства. Аз лично в 1 и 2 клас настоявам децата да стоят до края на втория час по интереси (16ч), а в 1 и докато дойдат родителите да ги вземат. В 3 и 4 клас да стоят поне първия час (до 16.30).
При хубаво време винаги сме навън, при лошо им измислям нещо да работят - всичко е за моя сметка като листи бели и цветни, принтер, лепило, ножици и под. Иначе ръководството съветва: " измисляйте им там нещо да правят".

# 552
  • Ямбол
По груби сметки, средно около 9 месеца са учебни, по 20 дни работни, стават 180 дни. Ако над 100 от тях не е работено, то за какво недооценяване става дума тук?

# 553
По груби сметки, средно около 9 месеца са учебни, по 20 дни работни, стават 180 дни. Ако над 100 от тях не е работено, то за какво недооценяване става дума тук?

Здравейте,включвате се в средата на коментирането и явно сте извървали  моето питане.Още в началото съм написала,че не ми достигат 13 дни....което е различно от вашите предполагаеми почти 50...

# 554
  • Пловдив
А ти как смяташ да я вземеш тази отпуска? Говорим за над 100 дена и то при положение, че може да се прехвърлят много по-малко за следващата година. Освен това трябва да се вземат до 6 месеца - т. до юни месец.

Общи условия

Активация на акаунт