Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 64

• 40 778
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • при него
Зиги, ако сте решили, продавайте, щом е на добра локация, ще се случи бързо.
Не знам защо мислите, че всички панелки са в гета. Аз също съм в панел, но нито е в гето, нито е неподдържана.

# 586
Скрит текст:
Според мен пък сега е перфектният момент да се продаде, като цените са в небесата. После ще искаш да го продадеш, но няма да има кой да го купи. С парите спокойно може да си осигуриш старините,че и за идните поколения ще остане.
Сега виждам, че има и кредит за друг апартамент - в този случай пък съвсем е перфектна сделката. Тъкмо този кредит няма да го мислиш.
С този успешен начин на мислене вероятно вече си осигурил старините, своите и на правнуците.

Много е забавно в този форум, уж населен предимно от изнервени мамчета, най-заядливите офтопици да са от успешни бизнесмени мъже 😄

# 587
Като гледам раждаемостта, деца, внуци и правнуци не само че няма да са осигурени, но и няма да ги има.

# 588
Като гледам раждаемостта, деца, внуци и правнуци не само че няма да са осигурени, но и няма да ги има.

Или ако ги има, няма да са в тази държава.

# 589

Е, раждат си деца хората, около мен все по-малко остават без деца. Може да не е било като преди, но не е и като да не идва следващо поколение.

# 590
Не си го измислям, нито генерализирам на база около мен какво виждам. Раждат по 1 дете, а трябва по 2 поне за да има растеж. Дсли е заради култура, дали е заради липса на пари… ама май българина избира да отглежда имоти, вместо деца. Като остарее, ще се усети, че няма на кого даги остави или продаде.

https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/balgariya-se-topi-nay-barzo-pre … -shte-sme-5-4-mln

# 591
5,4 милиона след 30 години ми се вижда дори много оптимистично. Или ако да - какво ли ще е съотношението българи към цигани?

# 592
Гого, имоти се купуват, не за да се оставят на някого, а за инвестиция.
Да лежиш и да се издържаш от наеми. Или да обикаляш света, докато прибираш наеми.
Поколенията се смениха, животът също.
Не че няма хора, които да купуват за поколенията, но има и много хора, които купуват, за да не работят след като станат на 40-50 години.

# 593
  • София
Те се купуват за инвестиция, ама като населението намалява, инвестиционните хоризонти какви са? Satisfied
България намалява с около милион за 10 години. След 30 години ще е много по-малко от 5.4 милиона!!!
По-скоро ще е 5.4 милиона до 2030-та година!
Намаляват и ражданията! И то с много голям процент!
И още нещо! Ражданията на българчета намаляват най-много!  Най-висока раждаемост има в места като Сливен, където има най-много роми!
Дори в София намалява раждаемостта.

По-години:
2021 - 58 678
2020 - 59 086
2019 - 61 538
...
2014 - 67 585
....
2009 - 80 956
...
и така....

Кой ще ги пълни тези имоти, никой не знае? Вероятно ромите от Сливен ще са инвеститорите в Манастирски ливади след 10-15 години?
Или тия чужденци, дето още ги чакаме да оправят България?

# 594
С този успешен начин на мислене вероятно вече си осигурил старините, своите и на правнуците.
А вие направил ли сте го? Доколкото знам наближавате 50, но нямате собствени деца и единствените, които бихте осигурили са племенници и роднини?!
Хубаво е когато се пише да се влага личен подтекст към написаното.

Не си го измислям, нито генерализирам на база около мен какво виждам. Раждат по 1 дете, а трябва по 2 поне за да има растеж. Дсли е заради култура, дали е заради липса на пари… ама май българина избира да отглежда имоти, вместо деца. Като остарее, ще се усети, че няма на кого даги остави или продаде.

https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/balgariya-se-topi-nay-barzo-pre … -shte-sme-5-4-mln
Именно.

# 595
Има мигранти. Украинци, сирийци и други. Няма да остане празна територията.
А и си имаме 30% поне празни жилищи, от които никой не чака пари.
Имаме обезлюдени села и градове. София расте и имоти за инвестции се купуват в София, не в Попово.

# 596
  • Варна
Грозни са персоналните нападки. Лоялни, дългогодишни наематели са тотошанс. Децата ви ще имат свой вкус и предпочитания за имот.

# 597
Miss Wonderlust, как пък го разбра калъв е? Лично саз за пътви път виждам ника ти и не съм чел нищо от теб. Или си от мълчаливите читатели? Но дори и на 50 един мъж може да направи едно две деца.

Иначе мантрата за емигранти винаги ми е била смешна. Преди чакахме западняци, сега от изток. Видяхме ги украйнците и сирийците колко останаха, ще ни подминават като малка гара.

Следващите 20-30г ще се презастрой изключително много, анарода ще намалее. Представете си как никой не искада живее в полупразен блок, дали ще иска да живее в град с 40% празно.

# 598
Аз не визирамм доброволното заселване. По скоро в разселването от други места. Не го мислете толкова бъдещето.
Живейте, харчете ги тези пари, носете си дрехите.

# 599
  • Бургас
България намалява, ама София расте. Вече мина 2 млн.
Така че колкото и да се "строЙ", файда ще има.
Сега е хубав момент за продажба, ако човек има нужда от пари и съответно къде да ги вложи. Кредитът на съфорумката и с наем може да се погасява.

Общи условия

Активация на акаунт