Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 83

• 51 770
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Аз също, ако не ми е проблем бих изчакала, тъй като всяко възпаление на зъби, сливици и т.н. повишава нк клетките в организма. Не че е на 100 % доказано доколко наистина влиаят на опита, но за твое успокоение по-добре първо оправи проблема и тогава действай.

# 181
Дами, тези от вас със страх от игли как се справят? Имате ли някакви съвети за по-лесна настройка? Днес ми беше първата инжекция и ми отне 10 минути. С времето става ли по-лесно?

# 182
Мен лично, ме боцка съпруга ми. Дори сега пак той ми слага фраксипарина. С времето казват, че се свиква, но така съм по - спокойна и не се мъча сама. ☹️

# 183
Мен не ме е страх от игли, даже като ми взимат кръв понякога си говоря с лаборантката. Само понякога се чудя дали я слагам правилно, дали не трябва по друг начин. Просто си казваш, че трябва да задействаш ината си и го правиш без да му мислиш много. На мен ми се налага да ги слагам в работата, да се усамотявам. Така нямам много време но се старая да стане добре. Според мен всяка трябва сама да се старае да ги слага. Действаш смело, няма друг начин.

# 184
Аз като малка все ме беше страх и си мислех , че няма да мога, но после си казвах "Трай бабо за хубост", тези игли са толкова тънки ,че даже не се усеща... Понякога самата течност на лекарството прави ефект и щипе, поне при мен с Оргалютран ставаше като възпаление 5,10 минути.
Лично аз мисля , че най-добре сама да си слагаш...

# 185
Аз искам да си ги слагам сама. Не искам да съм зависима от ММ, а и предстоят още мнооооого такива и не мога да си представя, че всеки път ще губя по 10 минути в канене и броене до 3.

# 186
Като ги сложиш веднъж сама ще си дойде от самосебе си. Simple Smile
Като сме се заговорили за инжекции, вие на каква температура ги държите? Мисля си, че в хладилника който ги държа е много студено.

# 187
Хич не си идва от самосебе си Grinning От сега го мисля за утре. Единственото, което ме крепи, е, че друг избор нямам, ако искам дете.
На опаковаката на моите пише 2 до 8 градуса и ги държа на най-горния рафт в хладилника.

# 188
При мен сякаш течността се движи трудно и сякаш даже е леко замръзнала, което е странно за хладилник. Дано не се губи действието.

# 189
  • София
Моят доктор каза на вратата на хладилника да ги държа и да ги вадя 10 минути преди поставяне, за да се затопли течността.

Не е приятно боденето, не обичам игли, но нямаме избор.

# 190
Честно казано предпочитам сама да си ги слагам,защото колкото и да е усещам как я вкарвам и дали би ме заболяло, докато ако някой друг ги слага той няма такова усещане и ми е по-странно...

# 191
аз също се страхувам от игли, прилошава ми, не мога дори да ги гледам, моя мъж ми слага инжекциите, аз дори не гледам (имам сложени вече над 200-300 инжекции, с времето не става по-лесно, при мен дори става по-зле)

моя мъж и той няма желание да ми ги слага, но другата опция е до ходя по болници и да търся кой да ми ги слага, то е свързано с чакане, пътуване напред-назад.... идва есен - грипове, ковид...

от двама ни той е по-спокоен и се справя по-бързо от мен с инжекциите, и не му треперят ръцете, така че в нашето семейство той е по-добрата опция, когато става дума за инжекции

ако и твоят мъж е страхлив като теб, ако му треперят ръцете предполагам, че няма значение кой ще ги бие, пробвайте да видите той как се справя

относно къде държа инжекциите - някои се държат на стайна температура, други в хладилник - винаги питам като ми и изписват

Дами, тези от вас със страх от игли как се справят? Имате ли някакви съвети за по-лесна настройка? Днес ми беше първата инжекция и ми отне 10 минути. С времето става ли по-лесно?

# 192
Момичета бъдете по-смели. Мислете си, че с всяка инжекция се доближавате до бебето все повече. После, живи и здрави ще предстоят бременност, контракции, раждане. През тях също се преминава, едни инжекции ли ще ни уплашат. Аз скоро ще започвам по 2 на ден, след това май по 3.
Аз сега съм в гайле за отсъствията от работата ми. Проявяват разбиране, но на мен ми е такова некомфортно. Доста отговорен човек съм и трябва да намеря начин да се справя с всичко. Кажете, вие как се справяте с работните задължения. Казали ли сте в работата за процедурата?

# 193
Днес ми отне 25 минути да се наканя, но пък поне не ми стана лошо след това Grinning Но 100% ще го направя, няма връщане назад. Даже не допускам, че мога да се откажа.

За работата - не, не смятам нищо да казвам. Винаги излизам и казвам, че отивам на лекар или на обяд. И изобщо не ми се съвестно. Върша си работата и докато това е така, не им дължа никаква обяснения за личния си живот.

# 194
Момичета бъдете по-смели. Мислете си, че с всяка инжекция се доближавате до бебето все повече. После, живи и здрави ще предстоят бременност, контракции, раждане. През тях също се преминава, едни инжекции ли ще ни уплашат. Аз скоро ще започвам по 2 на ден, след това май по 3.
Аз сега съм в гайле за отсъствията от работата ми. Проявяват разбиране, но на мен ми е такова некомфортно. Доста отговорен човек съм и трябва да намеря начин да се справя с всичко. Кажете, вие как се справяте с работните задължения. Казали ли сте в работата за процедурата?

Инжекциите уикендите ми ги биеше партньора, като по-смел, аз на себе си сякаш нищо не успявам да правя. Аз им казах всичко, все пак след пункцията имах 30 дни болничен, няма начин да се излъже това нещо. И на мен ми беше спокойно, не да се крия като мишка да ме няма по 30/40 минути и да се чудя какво да лъжа.Аз също съм отговорна личност, но все пак работата няма да ме прегърне един ден да ми каже мамо. Успех. СТИСКАМ ПАЛЦИ.

Общи условия

Активация на акаунт