Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 30 044
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • Столичанин ама не в повече :D
Скрит текст:
И ето виж какво пише в това, което си постнала 2 часа след хранене да не надвишава 7.8, като в това изследване всъщност се набляга на това, че не се обръща внимание на глюкозата на първи час, а трябва да се прави и да не надвишава 8.6 и че това вдига риска от сърдечни инциденти, дори на гладно да е под 6.1 и на втори час под 7.8, докато ти ми развиваш теории да е под 6 след хранене, като забележи там се говори за кръвна захар след хранене не на гладно (отделно има таблици и за холестерола).
Относно бета клетките https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1952235/ "В сравнение с жените, които са имали нисък HOMA-IR и висок HOMA-B, тези с висок HOMA-IR и нисък HOMA-B са имали най-високи RR (Таблица 4). Ниският HOMA-B постоянно се свързва с повишен риск от диабет, независимо от нивата на HOMA-IR. По същия начин HOMA-IR е положително свързан с риска от диабет сред жени с нисък HOMA-B или висок HOMA-B."

Нисък HOMA-B означава нисък инсулин и висока КЗ, което показва измиране или хайде, заспиване на бета клетките в панкреаса и се случва дълго след качване на инсулин и КЗ. То това си е стадий на диабет 2, вече и то доста напреднал. От пишещите в темата Азара се беше докарала дотам. Висок HOMA-B, ако HOMA-IR e лош, означава хиперинсулинемия, може и без, все още патологична промяна в КЗ. Нисък HOMA-B с нормален HOMA-IR е профил на човек, който генетично не е склонен към хиперинсулинемия. Такава е тук Азара. Никой не оспорва, че до диабет 2 може да се стигне и без хиперинсулинемия, особено на гладно.

8.6 и 7.8 са точно случайни стойности ма КЗ след ОГТТ, усреднени от стойностите на 10 или 15 000 случайно избрани, уж здрави в момента, каквито в днешно време няма. Инсулинът на гладно на средният американец е 14. С такъв не можех да стана от леглото. Това са стойностите на СЗО, а не от проучването. Проучването показва ясна корелация между висока КЗ на първи час и смъртност от сърдечно съдови заболявания и зависимостта е силна и експонентно покачваща се. Прибави, че на много места изобщо не мерят инсулин и мерят КЗ само на гладно и 2ри час и 70% от хората с ИР си мислят, че са здрави. Попадни на джипи като това на tays да ти вика, че всичко ти е наред с инсулин 9 и КЗ 5.7 + повишени левкоцити и лимфоцити и чакай още 2 години без да правиш нищо по въпроса!

Всяко увеличаване на КЗ с 1 mmol/l увеличава рисковете от смърт при съдов инцидент с 4% при недиабетици и 5% при диабетици. Това са рискове от смърт. Защо изобщо да допускаме такива инциденти? Оживял инсулт с парализирана дясна половина не знам дали е по-добро от смърт. Или инфаркт и стентове, байпас.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15136307/

"В сравнение с високата кръвна захар, скоците на кръвната захар могат да имат по-голямо влияние върху развитието на коронарна артериална болест при пациенти с Диабет 2. Флуктуацията на кръвната захар е значително свързана с дебелината на интима-медия на каротидната артерия при диабет 2"

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3723244/

Скокът е, логично по-малък когато КЗ се качи от 4.9 на гладно до 5.8, примерно, отколкото от 4.5 до "препоръчаното" 8.6. В първият случай е 0.9, а във втория 4.1. Амплитудата е огромна. Добави една хипогликемийка от 2.9, каквото правех аз на втори час, след КЗ 11 на първи и картината е пълна. По 3, 4,5 скока дневно, всеки ден и след 20г парализа. Е, рискът от смърт ще е по-нисък при по-ниска КЗ.

Референтните стойности за диабет бяха 7.8ммол/л или 140мг/дл до 1998г. Тогава ги свалиха на 126мг/л или 7ммол/л. Това, че някой не е класифициран като диабетик през 1997г с КЗ 7.5 или даже 7 или 6.5 прави ли го здрав?

Бременна с КЗ над 5 или 5.3 на гладно се диагностицират с диабет. При бременност се прави OGTT със 100г глюкоза, а не със 75. Критериите за диабет са над 10 на първи час и над 8.6 на втори. ОК ли е за бременна жена да се разхожда с КЗ 9 и 8 два часа? Как подобна КЗ уврежда кръвоносни съдове на небременни, а за бременна е ОК?

https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/glucose-tolerance-te … bout/pac-20394296

Виж на Clouded mind захарта- 4.36 на гладно и 3.66 на втори час, че и на 1ви 6.64 хич не е лоша. Остави същия човек с инсулин над 15 на гладно и 118 на първи час без магнезий, К1, Д3, Б12, фитнес и до 2-3 години може да имаш диабетик или умрял от инсулт. С малко витамини и кардио за година или 2 човекът ще е с идеална КЗ и няма да припада. На него даже лекарства не му трябват.

Опитвам се да кажа, че е по-добре да имаме КЗ под 6 на първи час, защото КЗ не е статична и ако се разболеем или заседим може да се качи.
Проучването (защото го прочетох) показва ясна корелация между висока КЗ над 8.6 на първи час и повишен риск от сърдечно съдови заболявания, а не кръвна захад над 6 на първи час и повишен риск от сърдечно съдови заболявания, относно въпроса ти за бременни и небременни ще ти отговоря, че е същото както за бременни тсх се цели стойност 1 и не съществува еднокринолог, който да не следи това и да изпише задължително тироксин при тсх над 2, докато при небременна никой еднокринолог няма да предпише абсолютно нищо отново при тсх 2. Simple Smile
Нисък хома б не винаги е нисък инсулин и висока глюкоза, и както с всичко останало не трябва да е нито прекалено ниско нито прекалено високо, защото високо хома б също не е ок, а примерно инсулин 4 и глюкоза 4 , които са ниски стойности правят хома б 160, което пък е високо.

# 196
  • Paris, France
Starry night, а какви то бяха инсулин и КЗ като те диагностицираха? Д3, Б12, фолат? Добавки взимаш ли?

На твоя ръст и тегло, долу горе, след кето диета и свалени 10 кила се оказа, че имам мазен черен дроб. Сигурно е бил още по-мазен с 10 кила отгоре. Трябваше да сваля още 5 кила за да се отмазни. Писали сме - няма точно тегло или % мазнини. Има индивидуален толеранс. Елора като тежи с 10 или 15 кила отгоре за нашия ръст, изглежда много по-слаба, отколкото изглеждам аз като тежа 51-52кг.

За калориите - тялото гори калориите, които е консумирало предишния ден и по-предишния и от два дни запомня деня с по-високите калории. Метаболизъм може да вдигнеш, като един ден ядеш двойно, а на другия ден нищо. Или един ден ядеш с 2/3 повече, а на следващия само 1/3 от обичайното. Другото е HIIT, който можеш да си позволиш с твоята КЗ, силови за качване на мускул.

Не е вярно, че не може да се качи мускул на кетогенна. Може, но трябва повече протеин. Съветът на Bernstein е да се яде повечко протеин. 2-2.5г на кг чисто тегло е оптимално според Volek.

Можеш и да превръщаш мазнина в мускул, седейки на същите кг.

Ето начини да си увеличиш обмяната:

https://www.eatthis.com/best-ways-to-speed-up-your-metabolism/

Ако ще слагаш мускул, трябва да ядеш 2-3 пъти дневно и без междинни хранения.

# 197
Здравейте група, да споделя следното, от няколко дена започна ваканцията ми, всяка сутрин рано плуване в морска вода с темп 19,7С , никога не съм мислила,че ще мога да се потопя в такава температура, но ето че вече е факт, след това си чувствам тялото бодро, свежо ,въобще 6. Все съм си мислела, че сауна по-добре би се отразила при ИР ..Вие какво мислите? А се будя с мускулни болки, коляно което ме наболява.. Продължавам и с Тибетците, много добре ми си отразяват. Голямо мерси на Елора още веднъж,че ме ''светна''! Yellow Heart

# 198
Starry night, а какви то бяха инсулин и КЗ като те диагностицираха? Д3, Б12, фолат? Добавки взимаш ли?

На твоя ръст и тегло, долу горе, след кето диета и свалени 10 кила се оказа, че имам мазен черен дроб. Сигурно е бил още по-мазен с 10 кила отгоре. Трябваше да сваля още 5 кила за да се отмазни. Писали сме - няма точно тегло или % мазнини. Има индивидуален толеранс. Елора като тежи с 10 или 15 кила отгоре за нашия ръст, изглежда много по-слаба, отколкото изглеждам аз като тежа 51-52кг.

За калориите - тялото гори калориите, които е консумирало предишния ден и по-предишния и от два дни запомня деня с по-високите калории. Метаболизъм може да вдигнеш, като един ден ядеш двойно, а на другия ден нищо. Или един ден ядеш с 2/3 повече, а на следващия само 1/3 от обичайното. Другото е HIIT, който можеш да си позволиш с твоята КЗ, силови за качване на мускул.

Не е вярно, че не може да се качи мускул на кетогенна. Може, но трябва повече протеин. Съветът на Bernstein е да се яде повечко протеин. 2-2.5г на кг чисто тегло е оптимално според Volek.

Можеш и да превръщаш мазнина в мускул, седейки на същите кг.

Ето начини да си увеличиш обмяната:

https://www.eatthis.com/best-ways-to-speed-up-your-metabolism/

Ако ще слагаш мускул, трябва да ядеш 2-3 пъти дневно и без междинни хранения.
При ОГТТ кз : 5.7, 6.9, 6.8/ инсулин:17 , 81, 50.
Месец преди това еднократно на гладно кз 4.8/инсулин 6
Тези стойности начални при ОГТТ то ги отдавам на това че бях яла кило мандарини предишната вечер късно , защото не знаех правилото 12 часа глад.
Имах и оше имам дефицити на Б12, лек, на Д3 доста, но са леко коригирани вече. Пия попти всички добавки от 1ва страница - инозитол, Б комплекс, Магнезии, Омега 3, вит.Д . Не пия Б12, защото ям месо и знам че той сваля желязо, а аз имам нисък феритин, който се е вдигнал последно време / отново го отдавам на месото/
Обмислям да започна Б1е, защото дори сега ки е около 350- 400.

Благодаря ти, Невена! Реално това със един ден повече калории, друг ден по малко го правя абсолютно несъзнателно като съм по натоварена. Имала съм дни ям по 2000, на другия по 900. 

Притеснението ми сега е че ще де получи ефекта да си отуча тялотовъобше да възприема ВХ и като реша да ям в малки колипества то да не може да хи отработи и да качва кз и инсулин. Не искам да живея на кето.

Готова съм да жертвам еднократно висока кз в условията да обядвам например нещо високо въхлехидратно / 50 гр / и да тренирам силово час / 2. Знам ,че натоварването вдига кз и ако ти си я вдигнал и със храната ореди това не е красиво, но в дългосрочен план - силното натоварване, което гради мускул не е ли един вид стимул и научаване на организма да обработва правилно ВХ и след време той да привикне към това и да не вдига кз от храната. Тоест , извън принципа на 50% VO2 с ходенето, дали си струва да жертваш по висока кз заради тренировка, но с повече изгорени калории?
Или, няма ли по интензивно мускулно натоварване да е по добре в проучването на организма да се справя с ВХ?
Например,  заради мускулите ядеш 50% протеин +50%ВХ на обед и отиваш в залата където правиш я HIIT , я силови / deadlifts, bb back squat/подобни. А на останалите две ядения, когато не можеш да ходиш в зала или въобще,  ядеш базисно протеин с мазнина и фибри, като протеин : мсзнина да е поне 1:1.

# 199
  • Paris, France
Starry, ти не качваш КЗ по принцип, дори с инсулин 80, което е много добре. Имала си нарушение на 1ва фаза на инсулиновия отговор, което много лесно се поправя с движение и витамини. Самият факт, че имаш ниски Д3, Б12 и феритин са в твоя полза, защото от самото поправяне на нивата, ИР ще падне сама. Инсулинът ти вероятно е паднал вече. Прогнозирам, че е наполовина.

Няма никаква нужда да седиш на кетогенно хранене след махане на излишните тлъстини. Никаква. На кетогенно хранене се седи заради силно покачваща се КЗ при по-високо ВХ хранене, при гъбични и бактериални инфекции, нещо такова. След като не вдигаш КЗ след бобови, можеш да си ядеш и високо ВХ спокойно, стига да си оправяш Д3, Б12 и останалото. Зелени листа са ти важни за К1.

След като не вдигаш КЗ, ти толерираш ВХ и няма нужда да ходиш с часове. Това с ходенето е за хора, които не успяват да я складират. Твоята си е под 5 и няма нужда да ходиш като хахава. Даже е вредно за тебе, защото може да загубиш мускул. Като ходиш с часове и се потиш, губиш соли, а тялото ти гори протеин ако няма достатъчно глюкоза. Някакво ходене е нужно всеки ден, но не и това, което правиш.

Да, силови и HIIT ще са ти идеални.

Когато се храниш изокалорично и не слабееш и не дебелееш, няма значение дали енергията ти идва от мазнини или ВХ ако си инсулиночувствителна и се храниш с качествена храна.

Успех и идвай да се похвалиш отвреме навреме!

diabetes, супер е студената вода за ИР за който може да я търпи. Само дето сваля нива на лептин, та ако цикълът ти спре, да знаеш, че може да е от това. Аз затова не ходя на плуване, а много обичам:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27376416/#:~:text=Results%3A%20R … 2C%20respectively).

Кенана и Ямача (само веднъж ходих) са разкошни, но не за началото на август. Бих те поканила на Аязмото в Стара Загора, а Кенана за края на септември. Страхотен е пролетта и есента. А плодовете! Нарове, хинап, дините. Уникално вкусни. Биволското кисело мляко е несравнимо. Несравнимо. И минералните бани си ги бива.

# 200
Невена, за жалост  проблема е че съм започнала кз да качвам до високи стойности от попти никакви ВХ. Пример :днес на обяд ядох риба+голяма зелена салата със маруля, краставица, малко домат, малко червен лук, една голяма зела чушка сурова  + маслини + малко варено броколи. И накрая опитах 50 гр.  диня ,за пръв път това лято. 30 минути след това оравих аеробни упражнения, някъде към края им запопнах да усещам как нещо ми стана заспало. Изчаках и на 1ви час измерих кз - 6.5. 6.5!!! На мен на първи час след глюкоза ми беше 6.9. За инсулина какво остава при положение пе усещам, че ми падат клепачите.

Адски съм изплашена, че всъщност си навредих с кетото и съм си нанесла някаквк поражение върху метаболизма на въглехидрати , които не знам дали ще мога да обърна.

Не съм за хвалба въобще, супер изплашена съм.  Че аз на ОГТТ и глюкоза имах подобни резултати като след някакво мижаво количество диня. И това е на 1ви час, не знам какво ще заваря на 2ри.

Update: току що измерих на 2ри час кз -4.8.
Избълвал се е инсулин. 6.5 не мисля че може да е резултат от 30 минути аеробни упражнения/ тези на Джейн Фонда по новите/ . Аз като ходя бързо се задъхвам 15 пъти повече и се препотявам като прасе,  ама тогава и не съм никога мерила кз, защото авоматично предполагах че се вдига от интензитета.

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 16:17 от Starry_night

# 201
yahoo, каза че си мерила с глюкомера кои храни ти влияят добре и кои зле. Може ли да споделиш повече информация, мисля че ще е полезно. Знам, че всеки си има свои особености, но мисля че при по голяма част от хората  храните влияят по един и същ начин.
След като въведох режим на хранене и движение много лесно смъкнах КЗ на гладно сутрин да е под 5.3. Обаче си давах сметка, че различните храни през деня задълго могат да повишават КЗ до много високи нива като това при мен се отразяваше с лесно доспиване от висока моментна КЗ. Преди да разбера при мен за ИР това състояние го неутрализирах с канетка кола на обед, която още повече объркваше нещата. Кока Кола не съм докосвал вече 12г. и тя за мен не съществува както и много други боклуци с които бях свикнал. Информацията за калориите на храните е доста объркваща и неясна за мен. На едно место казват ябълката има 52 калории, на друго 95, а при нас продават над 50 вида ябълки и явно трябва да ги пробвам лично на мен кой сорт с колко грама ми понася. Идеята беше да намеря количество от сортове които обичам да не вдигат КЗ повече от 8 на първи час и да спада под 6 на втория час. Това установих като максимум който не ми пречи и не ми се доспива. Имаме малини в двора. Установих, че трябва да ги ям недостатъчно добре узрели до 100гр, или зрели до 50гр. за да съм в нормата колкото и да твърдят че малините не вдигали много КЗ. Освен че ги обожавам ми разреждат и кръвта и не се налага да пия аспирини или подобни за целта. През всичките години съм похарчил хиляди лентички в тестове и ще ми е невъзможно да изредя огромните списъци с резултати на всевъзможни конкретни храни които продават при нас. Исках да споделя идеята за която го правех и вие може да си тествате любимите ви храни и продукти доколко ви понасят с тестване на първи/втори час. Ако е зле, намаляте количеството или се отказвате от тях.

# 202
От ябълките като че ли само след Грени Смит се чувствам нормално, поне от които съм пробвала де, че не налитам на плодове особено и основно тези могат да ме изкушат да си взема някоя. Грени Смит ми се е случвало дори сутрин с кафето да ми се прииска нещо свежо, да кажем че имам една ябълка дето се търкаля в кухнята, та я изям. Една ябълка де, не колкото нормална порция храна. И не прегладнявам ами си карам спокойно до нормалното ми време за обяд. С всякакъв друг плод/сорт това няма как да стане при мен. Не кандърдисвам другите да ядат ябълки сега, но и аз съм за това човек да изпробва различни неща. Но след като си укроти показателите и си припомни какво е да се чувстваш нормално и здрав, че да усети разликата а да не чака само на глюкомера.
Като калоричност няма как всички видове ябълки да са еднакви... не може да сравнявам нещо дето е почти (или не почти) дивачка и специално селектирани (а не знам дали и не прилагат генно инженерство и на някои) да са сладки, то все едно баклава ядеш като ти потече сок в устата.

# 203
Ох, и това с тестването на храните не знам колко е достоверно.
Преди около два месеца, когато ядох за пръв път боб откакто съм на режим, измерих КЗ 6 и нещо. Казах си, че явно може да ям от време на време.
Вчера измерих пак 8.2 - и двата пъти е купичка боб със слата от домати и краставици.
Симптоми нямам никакви, за да се ориентирам кое е добре и кое не. Не съм имала и преди режима. ИР открита случайно.

# 204
  • Paris, France
Starry night , 50г диня съдържат точно 4г ВХ, които си изгорила с първите секунди аеробни упражнения. Не е от динята. Мисля, че си правила упражнения с висок интензитет и те са накарали черния дроб да бълва глюкоза, но те горят мазнина, а глюкозата се качва. Глюкоза дробът прави и от протеин и рибата му е предостатъчна да си я произведе. Пак, 6.5 си измерила, а не 7 или 8. Просто ставай до 15 минути и ходи задъхана,не да се пънеш с високоинтензивни. Упражненията на Фонда са с висок интензитет и не са подходящи за сваляне на КЗ.

Яла съм по кило диня наведнъж и никакъв проблем  с КЗ. Ако я изям за десерт или със сирене хич не е същото. То си яла мазно, животински протеин и отгоре диня.

# 205
Тестването трябва да се прави на единични продукти без комбинации които променят резултата, по едно и също време на деня на гладно (с евентуално премерена начална КЗ за да е сигурно че се започва при еднакви начални условия), при еднакво физическо натоварване (по възможност никакво) и на климатик поддържащ еднаква телесна температура. Т.е. свеждане до минимум на всички други фактори, които биха променили резултата за да остане основно виновник продукта който сме поели щом искаме по-голяма достоверност.

# 206
Уahoo, и аз съм на същото мнение за тестването.🙂
Starry night, по-нататък можеш да пробваш със Зоната, да видиш как ти се отразява, но за повечето хора е тегаво в началото (че има теглене). Или чат-пат да включваш някое такова хранене и да видиш как ще ти се отрази. Но едновременно протеин, мазнина и вгх явно не е добра идея на този етап. Някои хора се кълнат, че са отслабнали и/или са си подобрили ИР със Зоната, та не пречи да пробваш в някакъв момент.
Аз съм съвсем ок като усещане с по един плод дневно, не ми се доспива, или с малка порция от нещо "балансирано" (нещо тип Зоната, да речем), т.е. "постни" белтъчини, малко бавни вгх и малко мазнини. Обаче след купичка фасул или варен картоф (повече вгх без белтъчини) или КЗ ще е повече нагоре, или ще се чувствам без енергия...След ВМ-НВХ хранене (примерно печено пилешко бутче с кожата, салата или печени тиквички)+ чопнати 2-3 парченца печени картофи, също съм виждала добри стойности на КЗ. Но бутче без кожата с гарнитура печени картофи определено ми покачват КЗ с доста.
Ние тези дни ходим вечер с детето да играем федербал. Много обичам. Вчера съм с 16 000 крачки, предишния ден с 15 500. Част от тях са от играта с федербал, разбира се.😀
Купих си преса за цитруси (не съм я пробвала още, дано да е ок), надявам се да ми е по-лесно с нея да си изстисквам лимон в чашата с вода.🙂
И да споделя за кефира.🙂 Имам чувството, че откакто пия домашен кефир, някак ми се е притъпил апетитът. Дори не знам как точно да го обясня, но да речем, че в някои моменти, в които усещам някакъв глад, отлагам храненето за по-късно. Като че ли "на ниво корем" се чувствам заситена, а пък гладът не е въображаем (не бях яла много през деня, та имаше защо да съм гладна), обаче пък е търпим. Въобще...като си пийна чашка от кефира, едно такова еуфорично и хубаво ми става.😄

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 18:48 от dolce miele

# 207
Е, кефирът си позасища сам по себе си, не го броя като да пия водя примерно. И ми е хубава напитка но към хранене, не между храненията. Колежката която ми даде преди време да си го завъдя, казваше че се чувства по-енергична откакто си гледа и пие от него, аз чак такава забележима разлика не съм видяла, но пък и като изключим сега жегите че се влача, не ми е и ниска енергията поначало. Радвам ти се че му се радваш ти, знам че от доста време искаше и беше казвала че много обичаш.
А апетитът ми сега като ми е топло и задушно и без това е по-малък. Снощи хапнах съвсем леко, чак половинката ме пита да не би да ми има нещо, че имаше храна дето обичам много а пък не ядох от нея. Ядат ми се свежи салати и от сорта и всичко друго ми изглежда тежко и не ме блазни особено. Ама мушнах малка купичка таратор за начало де, с кефир направен. И после не можах да си изям вечерята...

# 208
Да, на мен по-скоро ми замества хранене кефирът.🙂 Ако не, е добавка към друго хранене. Таратор още не съм правила (нямам и краставици сега). Пия го чист или с малко горски плодове от фризера и с малко белен суров слънчоглед, ленено семе, тиквени семки. Твоят най-често с каква консистенция е? Моят засега е нещо като гъст или средногъст айрян,  но и гъбката ми е още малка, около 1 с.л. е. Също, колко бързо расте твоята гъбка? За таратор, например, не бих разреждала с вода или бих добавила съвсем малко (но аз обичам и по-воднист таратор).🙂 Добавих и малко течна сметана 30% към днешната партида с кефир, четох, че така ставал по-гъст- ще видим.😍

# 209
Starry night , 50г диня съдържат точно 4г ВХ, които си изгорила с първите секунди аеробни упражнения. Не е от динята. Мисля, че си правила упражнения с висок интензитет и те са накарали черния дроб да бълва глюкоза, но те горят мазнина, а глюкозата се качва. Глюкоза дробът прави и от протеин и рибата му е предостатъчна да си я произведе. Пак, 6.5 си измерила, а не 7 или 8. Просто ставай до 15 минути и ходи задъхана,не да се пънеш с високоинтензивни. Упражненията на Фонда са с висок интензитет и не са подходящи за сваляне на КЗ.

Яла съм по кило диня наведнъж и никакъв проблем  с КЗ. Ако я изям за десерт или със сирене хич не е същото. То си яла мазно, животински протеин и отгоре диня.
Жалка картинка е, ако е от едното парче диня. Но може и да съм прекалила с рибата и протеина, риба обичам много , а тази беше кефал - доста едро парче половин риба. Може би да е било около 300 грама, не знам, може и повече. Позволих си динята, защото нямах особено много мазно в храната - кефала не беше мазен, салатата намаше зехтин, броколито чисто. Само няколкото маслини ми бяха мазнината. 

Правих тези упражнения на Фонда : https://youtu.be/_UabUNrjSE4

Не е интензивно. Задъха ме, но далеч не както ме задъхва бягане на пътека или високо интензивно кардио.
Мисля просто да хвърля глюкомера и да спра да гледам и струвам , защото единственото което постигам е краен стрес,  а аз не издържам на доеи най -малък такъв. Например само като видях 6.5 и се разтреперих цялата,  дорева ми се, сърцебиене. Всеки път като вадя глюкомера уж да тествам как ми де отразява нещо и предварително вече треперя.
Единствено кортизол не съм изследвала никога  може би няма да е лоша идея. Имам съмнението, че ми е перманентно висок

Общи условия

Активация на акаунт