Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 30 046
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
  • Paris, France
Скрит текст:
Скрит текст:
И ето виж какво пише в това, което си постнала 2 часа след хранене да не надвишава 7.8, като в това изследване всъщност се набляга на това, че не се обръща внимание на глюкозата на първи час, а трябва да се прави и да не надвишава 8.6 и че това вдига риска от сърдечни инциденти, дори на гладно да е под 6.1 и на втори час под 7.8, докато ти ми развиваш теории да е под 6 след хранене, като забележи там се говори за кръвна захар след хранене не на гладно (отделно има таблици и за холестерола).
Относно бета клетките https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1952235/ "В сравнение с жените, които са имали нисък HOMA-IR и висок HOMA-B, тези с висок HOMA-IR и нисък HOMA-B са имали най-високи RR (Таблица 4). Ниският HOMA-B постоянно се свързва с повишен риск от диабет, независимо от нивата на HOMA-IR. По същия начин HOMA-IR е положително свързан с риска от диабет сред жени с нисък HOMA-B или висок HOMA-B."

Нисък HOMA-B означава нисък инсулин и висока КЗ, което показва измиране или хайде, заспиване на бета клетките в панкреаса и се случва дълго след качване на инсулин и КЗ. То това си е стадий на диабет 2, вече и то доста напреднал. От пишещите в темата Азара се беше докарала дотам. Висок HOMA-B, ако HOMA-IR e лош, означава хиперинсулинемия, може и без, все още патологична промяна в КЗ. Нисък HOMA-B с нормален HOMA-IR е профил на човек, който генетично не е склонен към хиперинсулинемия. Такава е тук Азара. Никой не оспорва, че до диабет 2 може да се стигне и без хиперинсулинемия, особено на гладно.

8.6 и 7.8 са точно случайни стойности ма КЗ след ОГТТ, усреднени от стойностите на 10 или 15 000 случайно избрани, уж здрави в момента, каквито в днешно време няма. Инсулинът на гладно на средният американец е 14. С такъв не можех да стана от леглото. Това са стойностите на СЗО, а не от проучването. Проучването показва ясна корелация между висока КЗ на първи час и смъртност от сърдечно съдови заболявания и зависимостта е силна и експонентно покачваща се. Прибави, че на много места изобщо не мерят инсулин и мерят КЗ само на гладно и 2ри час и 70% от хората с ИР си мислят, че са здрави. Попадни на джипи като това на tays да ти вика, че всичко ти е наред с инсулин 9 и КЗ 5.7 + повишени левкоцити и лимфоцити и чакай още 2 години без да правиш нищо по въпроса!

Всяко увеличаване на КЗ с 1 mmol/l увеличава рисковете от смърт при съдов инцидент с 4% при недиабетици и 5% при диабетици. Това са рискове от смърт. Защо изобщо да допускаме такива инциденти? Оживял инсулт с парализирана дясна половина не знам дали е по-добро от смърт. Или инфаркт и стентове, байпас.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15136307/

"В сравнение с високата кръвна захар, скоците на кръвната захар могат да имат по-голямо влияние върху развитието на коронарна артериална болест при пациенти с Диабет 2. Флуктуацията на кръвната захар е значително свързана с дебелината на интима-медия на каротидната артерия при диабет 2"

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3723244/

Скокът е, логично по-малък когато КЗ се качи от 4.9 на гладно до 5.8, примерно, отколкото от 4.5 до "препоръчаното" 8.6. В първият случай е 0.9, а във втория 4.1. Амплитудата е огромна. Добави една хипогликемийка от 2.9, каквото правех аз на втори час, след КЗ 11 на първи и картината е пълна. По 3, 4,5 скока дневно, всеки ден и след 20г парализа. Е, рискът от смърт ще е по-нисък при по-ниска КЗ.

Референтните стойности за диабет бяха 7.8ммол/л или 140мг/дл до 1998г. Тогава ги свалиха на 126мг/л или 7ммол/л. Това, че някой не е класифициран като диабетик през 1997г с КЗ 7.5 или даже 7 или 6.5 прави ли го здрав?

Бременна с КЗ над 5 или 5.3 на гладно се диагностицират с диабет. При бременност се прави OGTT със 100г глюкоза, а не със 75. Критериите за диабет са над 10 на първи час и над 8.6 на втори. ОК ли е за бременна жена да се разхожда с КЗ 9 и 8 два часа? Как подобна КЗ уврежда кръвоносни съдове на небременни, а за бременна е ОК?

https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/glucose-tolerance-te … bout/pac-20394296

Виж на Clouded mind захарта- 4.36 на гладно и 3.66 на втори час, че и на 1ви 6.64 хич не е лоша. Остави същия човек с инсулин над 15 на гладно и 118 на първи час без магнезий, К1, Д3, Б12, фитнес и до 2-3 години може да имаш диабетик или умрял от инсулт. С малко витамини и кардио за година или 2 човекът ще е с идеална КЗ и няма да припада. На него даже лекарства не му трябват.

Опитвам се да кажа, че е по-добре да имаме КЗ под 6 на първи час, защото КЗ не е статична и ако се разболеем или заседим може да се качи.
Проучването (защото го прочетох) показва ясна корелация между висока КЗ над 8.6 на първи час и повишен риск от сърдечно съдови заболявания, а не кръвна захад над 6 на първи час и повишен риск от сърдечно съдови заболявания, относно въпроса ти за бременни и небременни ще ти отговоря, че е същото както за бременни тсх се цели стойност 1 и не съществува еднокринолог, който да не следи това и да изпише задължително тироксин при тсх над 2, докато при небременна никой еднокринолог няма да предпише абсолютно нищо отново при тсх 2. Simple Smile
Нисък хома б не винаги е нисък инсулин и висока глюкоза, и както с всичко останало не трябва да е нито прекалено ниско нито прекалено високо, защото високо хома б също не е ок, а примерно инсулин 4 и глюкоза 4 , които са ниски стойности правят хома б 160, което пък е високо.

Моля ти се скривай огромните чаршафи, които цитираш, защото е PITA да се четат от телефон. Същата молба към diabetes.

TSH над 2 не е оптимално за продължителни периоди и за небременни. На бременни дават хап, защото той съдържа йод и компенсира липсата му в бременния организъм. Без йод може да се роди идиот, та си е важен.

Вече и Метформин им дават при висока КЗ на бременни. Знае се, че е мутаген, ама като е вече бременна и висока КЗ също уврежда, какво да я правят?

Е, пуснах ти и проучване, според което всяко увеличаване на КЗ с 1mmol/l води до повишаване на рисковете от ССИ с 4%.

При КЗ над 4.5 или 5 много гъби, бактерии, вируси и паразити почват да се размножават много лесно. Плаките в кръвоносните съдове се произвеждат от бактерии и с десетилетия, а не за 2 дена. Тези бактерии обичат глюкоза. Самото качване и падане на КЗ води до производство на възпалителни цитокини и това е връзката с повишения риск при хора със скачаща захар, дори когато не е висока. Това е и причината кетогенноте диети да помагат при високо кръвно.

"Обратно, когато доставките на глюкоза се прекъснат или паднат под 5,5 mmol/L, растежът и пролиферацията на паразитите са силно нарушени [43], което придава допълнителна тежест на констатацията, че стойностите на Cp остават стабилни, когато КЗ на гладно варира между 4,5 и 5,5 mmol/L"

За плазмодиум от:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8932323/

Същото за кандида и още 100 вида гъби. На маларичните вече им дават Метформин.

Когато гъби, паразити, бактерии се заселят в черва, черен дроб, кръвоносни съдове, те превземат глюкозата, така да се каже и започват да ни командват колко глюкоза да произвеждаме. Това обяснява защо на диабетиците КЗ им се вдига почти еднакво след 100 или 200г ВХ. След 100 се вдига от 7 на 13, примерно, а след 200 от 7 на 14. Значи първите 100г вдигат КЗ с цели 6mmol/l, а следващите със само 1.

Starry, 100г протеин наведнъж без мазнина е причината, според мене, не мижавите 4г от диня.

# 211
Някои хора са споделяли за по-висока КЗ и след броколи (при мен не е така, но съм сигурна, че други са го писали някъде из темите тук).
Междудругото, кефирът съдържал и триптофан (май оттам е моята еуфория😃):

# 212
Неве, не можеш да си представиш колко си полезна.Heart За другите не зная, но аз съм ти безкрайно благодарна за всичкото време и знания, които тук ни споделяш.
Сега за моите работи - от два дни разсъждавам над твоите постове за моя случай.
Имам доста въпроси, но ще тръгвам на йога, а както съм уж във ваканция, цял ден утешавах една насилена булка, та сега се прибрах.
Взех да си мисля, че наистина имам проблемации с гъби и други гадове в червата.
Намерих едни пакети ей с такива изследвания :
FOB, Transferrin, Lactoferrin, Calprotectin /качествен тест във фецес/

Да ходя ли да пусна, това ще ориентира ли някак ситуацията ?
Преди ок. 5 години имах хеликобактер, пих много работи по схема , от доктор де, и беше жив кошмар това.
После пусках ферцес , уж беше наред, излекувана. Знам, че уж има антитела завинаги от тази гадина, ако трябва да пусна някакъв тест , то пак трябва да е във ферцес, така ми каза доФторът тогава, че кръвни ще ми го показват като активно заболяване поне 10 години.

И за храната имам въпроси, ей сега взех спанак, ако го пусна под налягане, на програма зеленчуци достатъчно ли е. Само си мисля, че всички витамини ще заминат така, офффф.
После ще го бъркам с яйца.

От две вечери пия магнезий и сутрин много активно.....съм разхлабена , .

Сега се прибрах, нищо не съм яла цял ден, кз 5, 1. Това за мен е добра стойност , де. Имало е случаи пак да не ям до това време и да е над 6 стойността, че и седмица съм виждала.
Сега след йогата ще меря пак, да видя. То някаква нова практика, дано не е много активна да вдигна "Захаринка", дет вика Азара Joy

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 19:01 от tays

# 213
  • Paris, France
tays, прегръдки на насилената булка от мене ❤❤❤. Съжалявам за случилото се и дано намери сили и има късмет да се измъкне.

За хеликобактер - не знам, честно казано. Има тестове на слюнка и те май са най-точни, но не съм сигурна. Тук всеки си разбира основно от неговото и нямам опит с това.

За другите бактерии и гъби - безсмислено е, защото ще те изследват за 586 вида, а може да имаш още 1, 2 или 5, които да ти правят бели. Също, това  че ги имаш не е страшно. Повечето са нормални обитатели на червата. Страшно е когато станат мнозинство. Нещо като комунистите в парламента 🤐. Ако са 5 от 400, ОК, ама ако станат 250 вече става страшно.

Моят съвет е да започнеш с лимонената киселина и аскорбоновата на всеки час, да си пиеш куркумата с черния пипер и да си ядеш готвеното и да видиш какво ще стане с КЗ. Ако вземе, че падне, то имаш стратегия и изследвания не ти трябват. Ако не пада, увеличаваш дозата и мериш. Мисля, че ще стане работата.

За витамините - само от хап. Някои витамини като б12, Д, фолат се произвеждат в червата, между другото, стига да имаш правилните бактерии.

Е, ти ще готвиш на 110-120°, а не на 200, все пак. Гордън печеше чията по 90 минути на 105°, вместо 15мин на 200 точно за запазване на омега 3.

Стерилизираш всички чаши, четки за зъби, всичко. Те са големи развъдници за такива микроби. Миеш на 70° или поне 60° в миляна о оставяш да изсъхне. Никакво бърсане с парцал.

Домашните ще заминават, та след 2-3 дена ще ида да ти изровя протоколите с дозите. Купи лимонената киселина, аскорбоновата, идеално в кутии от 1 кило. Ако искаш, да се комбинираме, че и аз ще си купувам кутии? Адрес искаш ли на сайт?

Витамин Ц влиза в клетките само когато са опразнени от глюкоза. Каква ти е ползата да рупаш сурово ако не го усвояваш?

# 214
За да не стават гадните бактерии мнозинство, а добрите- пийте кефир!😃

# 215
  • Paris, France
За да не стават гадните бактерии мнозинство, а добрите- пийте кефир!😃

Полезен е, но ако вече са станали мнозинство, няма да промени съотношението.

Някой софиянец да ми предложи кефирена гъба? 🥳🥳🥳

# 216
Да, на мен по-скоро ми замества хранене кефирът.🙂 Ако не, е добавка към друго хранене. Таратор още не съм правила (нямам и краставици сега). Пия го чист или с малко горски плодове от фризера и с малко белен суров слънчоглед, ленено семе, тиквени семки. Твоят най-често с каква консистенция е? Моят засега е нещо като гъст или средногъст айрян,  но и гъбката ми е още малка, около 1 с.л. е. Също, колко бързо расте твоята гъбка? За таратор, например, не бих разреждала с вода или бих добавила съвсем малко (но аз обичам и по-воднист таратор).🙂 Добавих и малко течна сметана 30% към днешната партида с кефир, четох, че така ставал по-гъст- ще видим.😍
Моята не расте особено бързо, че в кухнята ми е адска жега и ферментира много бързо и сега е предимно в хладилника, след първите няколко часа го прибирам там да се забави. Иначе си расте де, ама не с някаква бясна скорост, аз реално по-рядко сменям млякото така. Само аз си го пия и не ми трябват големи количества, изкарвам до следващото. Моето става по-гъсто от айрян, но по-рядко от кисело мляко със сигурност. Ако пробвам да ям с лъжица, освен да се покапя няма да постигна друго сигурно Joy Разреждам си го с малко вода че да стане като нормален айрян, ръсвам си и малко сол че обичам айряна солен и така си го пия. Не му слагам добавки, освен когато правя таратор с него, но иначе си ми е вкусен и не го развалям с нищо.
Чак за лекарство не бих го приела, но пък няма да навреди със сигурност. Ако помогне дори и малко, това си е бонус. А и като гледам как и в най-голямата жега млякото не вкисва ами си се заквасва нормално... явно не дава много много на други неща да се въдят. В първите няколко часа прясното мляко си е прясно, първите пъти ходих час по час да го проверявам да не се е вмирисало че ме беше страх в жегата, аз миналото лято го завъдих Grinning
Пак е станала доста интересна и полезна дискусията, чета с голям интерес ако и рядко да имам какво да кажа.

# 217
  • Столичанин ама не в повече :D
Скрит текст:
Скрит текст:
И ето виж какво пише в това, което си постнала 2 часа след хранене да не надвишава 7.8, като в това изследване всъщност се набляга на това, че не се обръща внимание на глюкозата на първи час, а трябва да се прави и да не надвишава 8.6 и че това вдига риска от сърдечни инциденти, дори на гладно да е под 6.1 и на втори час под 7.8, докато ти ми развиваш теории да е под 6 след хранене, като забележи там се говори за кръвна захар след хранене не на гладно (отделно има таблици и за холестерола).
Относно бета клетките https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1952235/ "В сравнение с жените, които са имали нисък HOMA-IR и висок HOMA-B, тези с висок HOMA-IR и нисък HOMA-B са имали най-високи RR (Таблица 4). Ниският HOMA-B постоянно се свързва с повишен риск от диабет, независимо от нивата на HOMA-IR. По същия начин HOMA-IR е положително свързан с риска от диабет сред жени с нисък HOMA-B или висок HOMA-B."

Нисък HOMA-B означава нисък инсулин и висока КЗ, което показва измиране или хайде, заспиване на бета клетките в панкреаса и се случва дълго след качване на инсулин и КЗ. То това си е стадий на диабет 2, вече и то доста напреднал. От пишещите в темата Азара се беше докарала дотам. Висок HOMA-B, ако HOMA-IR e лош, означава хиперинсулинемия, може и без, все още патологична промяна в КЗ. Нисък HOMA-B с нормален HOMA-IR е профил на човек, който генетично не е склонен към хиперинсулинемия. Такава е тук Азара. Никой не оспорва, че до диабет 2 може да се стигне и без хиперинсулинемия, особено на гладно.

8.6 и 7.8 са точно случайни стойности ма КЗ след ОГТТ, усреднени от стойностите на 10 или 15 000 случайно избрани, уж здрави в момента, каквито в днешно време няма. Инсулинът на гладно на средният американец е 14. С такъв не можех да стана от леглото. Това са стойностите на СЗО, а не от проучването. Проучването показва ясна корелация между висока КЗ на първи час и смъртност от сърдечно съдови заболявания и зависимостта е силна и експонентно покачваща се. Прибави, че на много места изобщо не мерят инсулин и мерят КЗ само на гладно и 2ри час и 70% от хората с ИР си мислят, че са здрави. Попадни на джипи като това на tays да ти вика, че всичко ти е наред с инсулин 9 и КЗ 5.7 + повишени левкоцити и лимфоцити и чакай още 2 години без да правиш нищо по въпроса!

Всяко увеличаване на КЗ с 1 mmol/l увеличава рисковете от смърт при съдов инцидент с 4% при недиабетици и 5% при диабетици. Това са рискове от смърт. Защо изобщо да допускаме такива инциденти? Оживял инсулт с парализирана дясна половина не знам дали е по-добро от смърт. Или инфаркт и стентове, байпас.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15136307/

"В сравнение с високата кръвна захар, скоците на кръвната захар могат да имат по-голямо влияние върху развитието на коронарна артериална болест при пациенти с Диабет 2. Флуктуацията на кръвната захар е значително свързана с дебелината на интима-медия на каротидната артерия при диабет 2"

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3723244/

Скокът е, логично по-малък когато КЗ се качи от 4.9 на гладно до 5.8, примерно, отколкото от 4.5 до "препоръчаното" 8.6. В първият случай е 0.9, а във втория 4.1. Амплитудата е огромна. Добави една хипогликемийка от 2.9, каквото правех аз на втори час, след КЗ 11 на първи и картината е пълна. По 3, 4,5 скока дневно, всеки ден и след 20г парализа. Е, рискът от смърт ще е по-нисък при по-ниска КЗ.

Референтните стойности за диабет бяха 7.8ммол/л или 140мг/дл до 1998г. Тогава ги свалиха на 126мг/л или 7ммол/л. Това, че някой не е класифициран като диабетик през 1997г с КЗ 7.5 или даже 7 или 6.5 прави ли го здрав?

Бременна с КЗ над 5 или 5.3 на гладно се диагностицират с диабет. При бременност се прави OGTT със 100г глюкоза, а не със 75. Критериите за диабет са над 10 на първи час и над 8.6 на втори. ОК ли е за бременна жена да се разхожда с КЗ 9 и 8 два часа? Как подобна КЗ уврежда кръвоносни съдове на небременни, а за бременна е ОК?

https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/glucose-tolerance-te … bout/pac-20394296

Виж на Clouded mind захарта- 4.36 на гладно и 3.66 на втори час, че и на 1ви 6.64 хич не е лоша. Остави същия човек с инсулин над 15 на гладно и 118 на първи час без магнезий, К1, Д3, Б12, фитнес и до 2-3 години може да имаш диабетик или умрял от инсулт. С малко витамини и кардио за година или 2 човекът ще е с идеална КЗ и няма да припада. На него даже лекарства не му трябват.

Опитвам се да кажа, че е по-добре да имаме КЗ под 6 на първи час, защото КЗ не е статична и ако се разболеем или заседим може да се качи.
Проучването (защото го прочетох) показва ясна корелация между висока КЗ над 8.6 на първи час и повишен риск от сърдечно съдови заболявания, а не кръвна захад над 6 на първи час и повишен риск от сърдечно съдови заболявания, относно въпроса ти за бременни и небременни ще ти отговоря, че е същото както за бременни тсх се цели стойност 1 и не съществува еднокринолог, който да не следи това и да изпише задължително тироксин при тсх над 2, докато при небременна никой еднокринолог няма да предпише абсолютно нищо отново при тсх 2. Simple Smile
Нисък хома б не винаги е нисък инсулин и висока глюкоза, и както с всичко останало не трябва да е нито прекалено ниско нито прекалено високо, защото високо хома б също не е ок, а примерно инсулин 4 и глюкоза 4 , които са ниски стойности правят хома б 160, което пък е високо.

Моля ти се скривай огромните чаршафи, които цитираш, защото е PITA да се четат от телефон. Същата молба към diabetes.

TSH над 2 не е оптимално за продължителни периоди и за небременни. На бременни дават хап, защото той съдържа йод и компенсира липсата му в бременния организъм. Без йод може да се роди идиот, та си е важен.

Вече и Метформин им дават при висока КЗ на бременни. Знае се, че е мутаген, ама като е вече бременна и висока КЗ също уврежда, какво да я правят?

Е, пуснах ти и проучване, според което всяко увеличаване на КЗ с 1mmol/l води до повишаване на рисковете от ССИ с 4%.

При КЗ над 4.5 или 5 много гъби, бактерии, вируси и паразити почват да се размножават много лесно. Плаките в кръвоносните съдове се произвеждат от бактерии и с десетилетия, а не за 2 дена. Тези бактерии обичат глюкоза. Самото качване и падане на КЗ води до производство на възпалителни цитокини и това е връзката с повишения риск при хора със скачаща захар, дори когато не е висока. Това е и причината кетогенноте диети да помагат при високо кръвно.

"Обратно, когато доставките на глюкоза се прекъснат или паднат под 5,5 mmol/L, растежът и пролиферацията на паразитите са силно нарушени [43], което придава допълнителна тежест на констатацията, че стойностите на Cp остават стабилни, когато КЗ на гладно варира между 4,5 и 5,5 mmol/L"

За плазмодиум от:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8932323/

Същото за кандида и още 100 вида гъби. На маларичните вече им дават Метформин.

Когато гъби, паразити, бактерии се заселят в черва, черен дроб, кръвоносни съдове, те превземат глюкозата, така да се каже и започват да ни командват колко глюкоза да произвеждаме. Това обяснява защо на диабетиците КЗ им се вдига почти еднакво след 100 или 200г ВХ. След 100 се вдига от 7 на 13, примерно, а след 200 от 7 на 14. Значи първите 100г вдигат КЗ с цели 6mmol/l, а следващите със само 1.

Starry, 100г протеин наведнъж без мазнина е причината, според мене, не мижавите 4г от диня.
Кетогенните диети помагат при високо кръвно, защото източват водата от тялото, а както знаеш на комбинираните хапове за кръвно една част от тях е с диуретичен ефект. Simple Smile

# 218
Невена, всъщност срещнах твърдения, че добрите бактерии от кефира се "заселват" в чревната ни флора и даже, че се увеличават и след това. Докато, за да имаме ползи от киселото мляко за чревната флора, трябва да го консумираме често, да не кажа ежедневно. Освен това, кефирът осигурява повече видове полезни бактерии.
Даже да е вярна и малка част от всичко хубаво, което му приписват, пак е добра сделка, според мен! Като прибавим и чудесния вкус.🙂🥰
Натка, да разбирам, че гъбката всъщност расте повече, когато кефирът ферментира по-дълго? Т.е. ако пусна климатик в стаята, ще става по-бавно и гъбката ще има повече време, за да расте?🙂

# 219
Мне, колкото по-често я храниш, толкова по-бързо пораства. Аз съм я забавила в хладилника защото не ми трябва толкова много кефир и сега расте бавно моето.

# 220
Мисля просто да хвърля глюкомера и да спра да гледам и струвам , защото единственото което постигам е краен стрес,  а аз не издържам на доеи най -малък такъв. Например само като видях 6.5 и се разтреперих цялата,  дорева ми се, сърцебиене. Всеки път като вадя глюкомера уж да тествам как ми де отразява нещо и предварително вече треперя.
Не го хвърляй, това е вестоносецът, който ни казва истината, макар и не винаги да е това което ни се иска да чуем. Без да виждаме проблема и измерението му трудно ще се амбицираме да открием решение и да се придържаме стриктно към него докато стане неразделна част от променения ни живот. А който търси намира, рано или късно решение ще се намери и за най-заплетения случай.
И на мен не ми стана приятно от резултата на КЗ на първия час за който Невена препоръчва да е и той под 6. Преди съм гледал да е под 8, а чак на втория под 6 и така си е останало в режима ми без да го следя повече. Сега, след ваканция в България и всички изкушения там взех че го премерих с нормалната ми храна тук, и на първия час ми се изправи косата като видях 9.2, а очаквах доста под 8. Само за ден го смъкнах да е под 6 на първия час и под 5 на втория с намалено количество и още повече движение, но дотогава се бях поболял от яд доколко съм му изпуснал края мислейки, че отдавна всичко е овладяно и е под контрол и без непрекъснати измервания.

# 221
Здравейте, много моля за съвет на лични - ако прецените, че е реклама - относно марка магнезий цитрат. Благодаря!

# 222
Nevena  Gift Heart , в Аязмото не съм ходила, само съм чувала. С удоволствие бих приела разходка с теб! Flowers Tulip Да Хасково не е за посещение лятото... освен ако не си имаш вила с басейн или не се преселиш временно на язовир Тракиец. Виж есен и пролет е рай. Че и зима..Дааа, дините са много вкусни..с умиление си спомням детските ми години, на вилата на баба, почти всякакъв плод, дуди, мушмули, различни видове грозде, бели и червени череши, кайсии, праскови, круши, ябълки ,ягоди, дини, а за зеленчуци да не говоря. Просто такива зеленчуци и плодове не съм хапвала никъде..но като дете не можеш да го отцениш добре, чак след време...И да биволското кисело мляко е елексир, не знам дали сега се намира ,баба само такова хапваше. Исках да ти кажа и за Минерални бани, но викам айде да не прекалявам с хвалебствията. Yum но ти си добре информирана..
Продължавам с плуването в студената водичка щом е добре за ИР ,чувствам се супер!... наболяват ме сутрин яйчниците, но това е нормална реакция...
Мислех ,че скривах цитатите ,но явно не, няма да цитирам тогава. Smiley

# 223
Аз идвам само да се похваля с -3,7 кг за 2 седмици, кожата ми вече не е така суха, сутрин кръстът не ме боли и не се чувствам и изглеждам като глътнала балон. "Трапчинките" по краката също започват да изчезват. Не изпитвам глад и вчера например ядох само вечерта. Като сложих днес раницата да изляза с бебето, трябваше да я стегна доста, определено съм се свила, като не се подувам вече. Енергията започва да се връща по малко и да гони депресията. А, и нямах менструални болки за първи път от много години.

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 15:41 от Melusine

# 224
Много добре звучи това което пишеш, друго си е като човек се почувства по-добре и види поне малко прогрес.
Нали на всичките това пиша - ти почни, пък то ще ти хареса Grinning

Общи условия

Активация на акаунт