Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 30 060
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте,
От скоро налвезнах в материята за ИР. От две седмици съм на Rybelsus и се опитвам да премина на НВВМ хранене. Въпросът ми е - при изключително висок инсулин на гладно - изобщо режимът постижим ли е или първо трябва да овладея нивата на гладно и после да се впусна в НВВМ? Питам, защото не знам дали постогането на кетоза е възможно към този момент от това, което прочетох в последните коментари.

При натоварване с глюкоза:
на гладно: 14.23
1-ви час: 89,91
2-ри час: 50,43

Благодаря ви предварително за съветите.

# 226
При ВМНВ хранене не винаги се стига до кетоза, не всички сме на строго кето. Режим ти трябва при всяко положение щом си с ИР.
Тия числа дето са написани нито пише какво са, нито в какви единици, нито нищо... трудно някой да коментира нещо по тях. Пък и бива и глюкозата, и инсулина да се видят, тук е само едното - което и да е то. Ако това е инсулин, на гладно 14 не бих го нарекла чак изключително висок, ама дай все пак и мерните единици.
Тия глутиди са ми съмнителни, по принцип и те стимулират инсулина малко, макар че знам че и на хора с ИР ги предписват за сваляне на тегло. Тая таблетна форма е сравнително от скоро, предимно на инжекции съм виждала... диабетици де, ама не съм видяла някой от тях да е станал на фиданка.

# 227
Хора, потресена съм, но... в положителен смисъл. Днес пусках още изследвания на полови хормони заради СПКЯ (според които ми се струва, че уж нямам СПКЯ, странно), та реших да пусна и глюкоза + инсулин и да си сравня с глюкомера.
КЗ 4.22 - като я видях и реших че, инсулина ще е в небето (както преди месец беше 21)
Инсулин 7.40
Хома индекс 1.39
Не мога да повярвам! За този един месец не съм променила храненето си кой знае колко, освен, че съм свалила още 2 кг и от 10 дни приемам вит. Д. Не конски дози, 3000 единици спрей.
Според вас нормално ли е такава голяма разлика за месец?
Иначе глюкомера ми показа 4.9 от венозната кръв и 5.3 от пръст веднага след това. Това отклонение в нормата ли е?

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 17:00 от belluccii

# 228
Да, в нормата е подобно отклонение. По принцип, глюкомерите да създадени за диабетиците и мисля, че най-малко отклонения имаше при по-висока КЗ...За инсулина- не е невъзможно да се е понижил и в момента на изследването да е бил точно толкова. Преди това и след това може да е такъв, а може и да не е, т.е. по-скоро трябва да следиш тенденцията. Както може да е еднократно повишен, така може и да е еднократно понижен. Все пак е много добра новина, защото е паднал до това ниво на гладно (а при някои хора не пада под 10 и след месеци режим).😃
Цвети, и аз не разбрах какви са тези стойности. Ако е глюкоза, направо са покъртително зле. За инсулин са зле, но не чак супер ужасни (да речем, че доста хора се записват в темата със стойности на гладно около 15)...🙂

# 229
Аз да си кажа какво сътворих - най накрая ди набавих прясно биволско и козе мляко, и даже не от "био" ферми, а от съселяни, които си гледат кози и биволици. От много време ми беше краста да си направя домашно кисело мляко , исках от овче мляко, но такова нямах късмет да открия. Но пък биволското и козето пак са нещо. Та направих си няколко буркана кисело мляко, ползвах за стартер едно ацидофилно кисело мляко Нарине, че много го хвалеха. Много съжалявам, че нямах кефирената гъба на разположение..сигурно щеше да стане супер кефир от биволското...
С голям кеф си ги хапнах обстойно и от двете да ги опитам вчера вечерта към 9, бях вечеряла това в 8. В 10.30 мерих кз без големи очаквания, беше минал към час от яденето на киселото мляко - 4.5 беше. Щях да меря и на 2ри час, но заспах..та не можах..ама сутринта като станах - 5.5. Пф. Не беше възможно да не ми е скочила, знаех си аз, ясво е станало просто или на 2ри час или докато съм спала..кой знае. Ходих до тоалетна, това онова и след 10 мин меря пак -4.9..Еми..каквото такова..
Млечните за поне 7 месеца изцяло ги бях спряла и това ми начеса жестоката краста, която ме беше хванала. Като за веднъж го прежалих.

Днес за вечеря пак експериментирах с киселите млека, вечерях си и накрая за " десерт" пак си поплсюаках от тях... Около час след това кз -4.8.
Развивам теорията, че може би или качват кз по бавно, на 2ри, 3ти час, или глюкомера не е верен или...не знам, случайност..  Ако се сетя ще меря и на 2ри..пък колко ще се ужася не е ясно

# 230
  • Paris, France
Скрит текст:
Здравейте,
От скоро налвезнах в материята за ИР. От две седмици съм на Rybelsus и се опитвам да премина на НВВМ хранене. Въпросът ми е - при изключително висок инсулин на гладно - изобщо режимът постижим ли е или първо трябва да овладея нивата на гладно и после да се впусна в НВВМ? Питам, защото не знам дали постогането на кетоза е възможно към този момент от това, което прочетох в последните коментари.

При натоварване с глюкоза:
на гладно: 14.23
1-ви час: 89,91
2-ри час: 50,43

Благодаря ви предварително за съветите.

В тази тема инсулин 14 на гладно не е необичаен при новопристигнали. Моят беше толкова, 190 на първи час и над 100 на втори (Не помня точно колко беше на 2ри час). Метформин ми преписаха.

За какво ти е Rybelsus? Тоя боклук вдига инсулин и сваля глюкагон. Не бих го пила и с пари да ми го дават. Аз и Метформин не бих пила ако знаех това, което зная сега.

Иди и изчети първия пост няколко пъти! Изследвай си Д3 и Б12 и фолат, почни магнезий и омега 3, К1 и почвай да намаляваш ВХ!

За протокола - трябваха ми точно 2 месеца диета, 1 година ежедневни добавки и спорт и 3 години спорт и някои добавки за да видя инсулин под 5 на гладно, под 25 на втори и под 15 на трети. Д3 ще пия до живот.

Успех ти желая.

Melusine 👍👍👍👍👍💐. Гот е да не се чувстваш перманентно 🐖. Пу, пу, само така и надолу да вървят сланините!❤

belluccii, 💐🌞🌞🌞. Нормално е, да, само че ако кривнеш се връщат високо. От 11 или 14 падна на 4 за месец и половина кетогенна моя. След 6 месеца и на нормална излезе 8. След още 6м беше 7, след още година 6 и след още една под 5. Тегло свалих само след диагноза. СПКЯ изчезна още първия месец и оттогава го няма. На мене това ми беше диагнозата. Пада и като падат килата. Обикновено пада наполовина в началото и бавно върви надолу с килата. Сега го виждаш нисък, но като почнеш да ядеш ВХ ще се качи, но ако си отслабнала значително ще е по-нисък от в началото. Страхотен резултат, пу, пу. 🤐

# 231
Аз като един Тома Неверни, докато не видя на следващото изследване сходен резултат, не вярвам. Все си мисля, че може да е грешка. Силно се надявам здравословните ми проблеми да са предизвикани основно от дебелина. 😄
ВХ не е като да не ям честно казано. Но почти на 100% спрях сладкото, колата и хляба, което за мен си е постижение.
За млечните бях чела тук в темата, че стимулират производството на инсулин. И го забелязах два пъти вече при себе си, след ядене на 100-200 гр. котидж сирене -  КЗ 4.8 (по-ниска от на гладно), което нямам с никоя друга храна до момента.
П.П. Очаквам до утре да излязат и половите хормони, плюс кортизол. Ако има кой да ги коментира тук, бих споделила. 🙂

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 20:50 от belluccii

# 232
Избягвам нискомаслени млечни или пък им добавям малко зехтин.
Менюто ми днес беше купичка кефир със сурови слънчогледови семки и малко горски плодове+ кафе (с малко мляко и сметана) за "обяд", следобед- чашка извара със зехтин, сух чесън и щипка сол, за вечеря бекон с яйца и малко бейби морковчета:

Откакто пия кефир, забелязвам, че често ми отпада едното кафе.

# 233
Ако е глюкоза, направо са покъртително зле.
Как глюкоза бе?!?Човек с глюкоза 90 или 50, ще е два метра под земята. Да не дава Господ!

# 234
Е, това беше в кръга на шегата😉😁

# 235
Ако е глюкоза, направо са покъртително зле.
Как глюкоза бе?!?Човек с глюкоза 90 или 50, ще е два метра под земята. Да не дава Господ!
То не пише не само какво е, но и в какви мерни единици също не се знае, та е трудно да се каже каквото и да е.
Ама пък глутиди предписват с лека ръка напоследък, тези хапчета са същият глутид като Оземпик... Станал е толкова модерен за отслабване че в аптечната мрежа няма достатъчно за всички пациенти, това писалките а не хапчетата. Аман.

# 236
natka, още помня светналия поглед на лекарката, като ми предписа метформин (в конски дози). Буквално го нарече "вълшебно хапче", каза, че ще го пия дълги години и накрая аз самата няма да искам да го спирам, щото е много хубаво да ядеш, без да пълнееш. Нямало проблем, че искам второ дете, ще си го пия. И с рецептата ми връчи диета за хора с диабет, пълна с безумни количества ориз и изобщо огромни порции за моите разбирания - това, докато ми обясняваше, че съм стара и след 30 на ден трябва да ям не повече от 1400, в изключителни случаи 1600 калории.

# 237
Melusine, много добре синтезирано.😁 С едната ръка дават хапче, а с другата- "подходяща" диета, че да не спираш хапчето...😂

# 238
Потресаващо е просто това което описва Melusine - да се опитваш да убиеш някой съзнателно си е повече от престъпление...без значение каква професия имаш... Лошото е че такива бели  '''убийци'' има по цял свят... Предписват ти набързо хапче, слагат те под общ знаменател, нали си им платил това е най-важно, как те ще губят време, разбирайте пари, да разнищват всеки случай поотделно, абсурд, много е това което искаме от тях! Та хората, които ги мързи да мислят, четат, или просто нямат тези умствени възможности стават лесна жертва...Много тъжно.

# 239
diabetes, аз тогава дори нямах ИР или поне не налагаща непременно медикаменти, поне според друг лекар, с когото се консултирах впоследствие.

Общи условия

Активация на акаунт