Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 30 142
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
  • Paris, France
Много сте писали.

Минерва, 💐 ужасно съжалявам за счупването. Леко възстановяване.

Ниржала екадаши е индийски гладен и жаден пост, който се прави в точно определен ден.  Юни 1995г го направих 🥳. На следващия ден летях. И друг път съм правила жадни пости за по денонощие, но не беше същото.

jerami, а не е ли по-опасно да изписват болни, гладни хора за ден, в който и без това ще седят гледни, но навън и да ги приемат на следващия ден. Прилошаване, виене на свят не са допустими при пости. Аз си постя. Кеф ми е даже.

Маслото от рапица дава много добра майонеза и е ОК за ИР и даже по-добро от зехтин. Рядко ям майонеза, но тя става лесно. Жълтък, горчица, оцет и някакво олио. Олио колкото поеме до топка. С пасатора за минута е готова.

tays, tays, добре, че не съм наблизо, че рискувам да прекарам остатъка от живота ми в родния Сливен 🤐.

Намаляването на мазнините до 0 няма да ти даде добър холестерол. Протеин без мазнина не можеш да ядеш. Черният дроб го прави на захаринка. Няма значение колко мазнини ядеш ако  съотношението е 1:1 омега 3 : омега 6 и 1:10 омега 3 : наситени 🥳. Омега 3 са опасни в условия на липса на К1, защото разреждат кръвта. Достатъчно листа като рупаш, нЕма проблем. За магнезия заслужаваш тояга в темата. Подозирам, че не е само той, де. Е, КЗ вече е що годе в ред. 5.2 е прилична стойност. 3 години го пиеш редовно. Цаката е в редовния прием, не във високите дози. Излишъкът се изпикава.

Дисбиоза, някаква, си имаш щом оцет и черен пипер дават неприятни усещания. Кето диетите, Метформин, Берберин, оцет, магнезий променят чревна флора.

# 346
Много любим сос ми е майонеза, смесена с двойноконцентрирано доматено пюре!😍 Понякога добавям и подправки, ако стане твърде гъсто (от доматеното пюре), добавям и малко водичка.
Правенето на майонеза е по-скоро въпрос на организация (като повечето неща), според мен...Много лесно се прави, въпросът е да се наканиш, да решиш да направиш, отнема много малко време и е лесно.🙂 Ако правех майонеза и имах в хладилника по-често количества, съответно, щях и повече да я консумирам (обожавам майонеза)...Дъщеря ми не харесва майонеза изобщо; другите вкъщи ще ядат, ако има, иначе не се сещат...
А на салати и аз не слагам майонеза. Само зехтин, сол, ябълков оцет (много по-рядко лимон) и евентуално някоя друга подправка. Майонеза на салата ми върви на салата със зеле и моркови, тип колсло. И често пак бих добавила и заквасена сметана или кисело мляко, по-гъстичко. На печени патладжани също. Но гаранция, че с хубава заквасена сметана стягат и се уплътняват по-добре, отколкото с майонеза.😉

# 347
Скрит текст:
Много сте писали.

Ниржала екадаши е индийски гладен и жаден пост, който се прави в точно определен ден.  Юни 1995г го направих 🥳. На следващия ден летях. И друг път съм правила жадни пости за по денонощие, но не беше същото.

jerami, а не е ли по-опасно да изписват болни, гладни хора за ден, в който и без това ще седят гледни, но навън и да ги приемат на следващия ден. Прилошаване, виене на свят не са допустими при пости. Аз си постя. Кеф ми е даже.
Маслото от рапица дава много добра майонеза и е ОК за ИР и даже по-добро от зехтин. Рядко ям майонеза, но тя става лесно. Жълтък, горчица, оцет и някакво олио. Олио колкото поеме до топка. С пасатора за минута е готова.

Скрит текст:
tays, tays, добре, че не съм наблизо, че рискувам да прекарам остатъка от живота ми в родния Сливен 🤐.

Намаляването на мазнините до 0 няма да ти даде добър холестерол. Протеин без мазнина не можеш да ядеш. Черният дроб го прави на захаринка. Няма значение колко мазнини ядеш ако  съотношението е 1:1 омега 3 : омега 6 и 1:10 омега 3 : наситени 🥳. Омега 3 са опасни в условия на липса на К1, защото разреждат кръвта. Достатъчно листа като рупаш, нЕма проблем. За магнезия заслужаваш тояга в темата. Подозирам, че не е само той, де. Е, КЗ вече е що годе в ред. 5.2 е прилична стойност. 3 години го пиеш редовно. Цаката е в редовния прием, не във високите дози. Излишъкът се изпикава.

Дисбиоза, някаква, си имаш щом оцет и черен пипер дават неприятни усещания. Кето диетите, Метформин, Берберин, оцет, магнезий променят чревна флора.
Хм, това за рапицата е интересно, аз не съм му фен на това олио и го заобикалям на общо основание. За майонези става по принцип, то е и с по-неутрален вкус и мирис от слънчогледовото, а и в хладилника не става на хвърчила както зехтинът. Те и купешките май повечето са с такова, поне в редките случаи когато купя това пише на тях че имат.
Сега остава да се сетя защо съм го нарочила че не е добро Grinning Не ще да е било без причина, ще се чете още като ми остане време.

# 348
  • Столичанин ама не в повече :D
Много сте писали.

Не, не ги изписват просто трябва да им дадат храна.

# 349
Аз се старая да го избягвам...Защо ли си мисля, че в масовите купешки продукти няма да сложат най-качествената мазнина...🙂 То и от палмово масло имаше един вид, който бил много хубав, обаче в масовите продукти пак не слагат от него, а от гадния и евтин вариант...

# 350
  • Paris, France
natka, четох, че олиото от рапица съдържа някакви частици, които остават в човешките тъкани до живот, защото не можем да ги разграждаме. Кравите май могат, но не съм сигурна. Иначе от всичките мазнини, раницата е с едно от най-доброто съотношения омега 3 към омега 6, 1:2 и така ме се налага да пием много рибено масло или друга омега 6. Гордън го препоръчваше и ядеше и помня, че е единствените мазнини му идваха от това олио и краве масло, печени на 105°С бяла чия и ленено семе, които мелеше и правеше на хляб или каша и илачи като масло от дроб от треска и рибено.

У нас се готвеше със зехтин, даже и сладкишите, повечето и съм му свикнала, та карам на зехтин.

jerami, ужас за храненето в болницата. И моля ти се, скривай километричните постове! Пиша от телефон о успявам преди текста за скриване (spoiler) и след текста (/spoiller). Скобите ги за сменяш с квадратните [ и ] . Аз си копирам [/spoiler] и го лепя където трябва, махайки / в началото.

# 351
Не знам защо, но на мен олиото от рапица ми мирише на риба ... странно нещо..
Съгреших доста по време на ваканцията /палачинки, шоколад тоблерон (много обичам, но се окааза,че има различен вкус от този, който помня и хапнах 1 парче) вкусовите рецептори са се променили, но пак си искат сладко, имам още много път да извървя/, но не се отрази сериозно на кр. захар сутрин ,може би от плуването в студена вода всяка сутрин, прекрасно се чувствах. След поста вчера се чувствам добре, вчера имах чувството ,че устата ми мирише на белтък, странно...
Мерси за многото идеи за дресинг, майонеза итн! Yellow Heart

# 352
  • София
Видях, че сте писали за фастовете-дълги години съм практикувал 36-часов фаст, веднъж в седмицата (неделя вечер последно хранене, вторник сутрин първо хранене). Само на вода. Трудно е първите 4-5 пъти, после организма така свиква, че е лесно, дори скучно.

И, разбира се, че не се лежи по цял ден тоя един ден, яко бач, дори ставаш доста активен след въпросните 4-5 седмици (да, първите пъти може да има глаболие и пр.). Сега не мога да фаствсм, тъй като пия определени лекарства, но автофагията е доста, доста добро нещо….

# 353
Ronald, а чай (от липа, мента или лайка) дали е добра идея или само вода най-добре.

# 354
За фастовете съм чела, че чай  и кафе може.
Въпреки, че чист е най-добре.
Избери неутрални билки.
А не примерно плодов.
Или пък има и билки, които вдигат инсулина. Забравих ги сега.

# 355
Да, дето ще се лигавя , давам чист и това е, чиста работа! Smiley

# 356
Е, то е изключено мед, захар или подсладител.
Лично аз мед и захар дори и преди рядко ползвах.
Сега на фастове си правя микс от мента и мащерка.
Иначе на първо време се сещам за коприва и пелин, че вдигат инсулин.
Пила съм и тройчатка. Страшен апетит, зверски.

Сега за лицето. Изчиства се. Червеното намаля. Не пия ни Д, ни В витамини.
Има нещо.
Може би да пробвам първо да въведа В витамини да видя реакция. Но след 2-3 дни.
А Д ще мисля какъв да купя. Чудя се дали пък нещо друго в течния вигантол не ме дразни.
Хем имам нужда от Д, хем ме дразни.

# 357
Здравейте! Моля за мнение за тази моя сутрешна КЗ. Правя фаст всеки понеделник 36 часа, т.е от неделя вечер до вторник на обяд. Днес КЗ беше 6,3. След 30 часа глад!!! Аз такава кръвна захар имам след ядене на първи час. Вчера пих хапче за глава, иначе само вода. Не знам вече какво да мисля. Предната седмица във вторник КЗ беше 4,9. Да се притеснявам ли? Но и по принцип сутрин си ми е висока КЗ. По-виоска от всяко друго време на деня, освен ако не ям торта или подобно, което е рядко. Последния ми гликиран хемоглобин беше 4,9. А аз сутрин имам средно КЗ 5,5, ако не и повече...Някакви съвети...

# 358
При фаст се отделя глюкозата от черния дроб.
А главоболието е защото не си пила достатъчно вода.
Като фастваш пий си вода, на чат пат слагай и сол в нея. Ама морска по-добре.

# 359
  • София
Ronald, а чай (от липа, мента или лайка) дали е добра идея или само вода най-добре.
Чай и кафе - може, стига да са без мляко, захар, мед и пр.

Общи условия

Активация на акаунт