Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 30 165
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
Каква майонеза ядете? Все ми се струва, че тези в бурканите имат захар (сладнят ми), а кофичките олинеза са ми нишестяви… и това рапично олио хич не ми вдъхва доверие…

# 331
  • София
Домашна Simple Smile. Става много лесно.

# 332
Tays, кой точно магнезий пиеш? Аз пия магнезиев цитрат на Now  и нямам този положителен ефект. Да се оплача, че съм за втори път с Ковид след точно 6 месеца,😥. Всичко ме боли....

# 333
Tays, кой точно магнезий пиеш? Аз пия магнезиев цитрат на Now  и нямам този положителен ефект. Да се оплача, че съм за втори път с Ковид след точно 6 месеца,😥. Всичко ме боли....

Ето този си взех, има го само в три аптеки в София, така поне пише при наличността.
Аз го взех от Денкоглу, имаше много.
https://remedium.bg/haya-labs-magnesium-citrate-100-za-barzo-vaz … 00-grama-142528/p

Първите три дни си пълнех мерителната лъжичка , оооооо, двойна доза, та се бях поразхлабила Joy

Пия го от 8 дни само, но видях веднага ефекта. Дали е от него, или защото спрях всякакво свинско, мазно, бекони и сланини, не знам.
Сега поработвам и по един ден седмично, в другото време търча пешком , ходя на йога, или у нас се чеплезя, това е новото при мен.
Да видим, де.
В края на месеца ще пускам всякакви контроли.

А ти се оправяй, еййй, с този Ковид, аман значи Weary

# 334
Минерва, много лошо, но с времето и упоритост всичко ще се оправи! Стискам палци и ти изпращам прегръдки! Gift Heart Flowers Hibiscus

И аз си правя сама майонезата ... но само със зехтин не ми харесва и си правя моя си комбинация, знам не е много ок, ама пак по-добре от тази от магазина.
100мл зехтин
150мл слънчегледово олио
сол на вкус
1 яйце
1 с.л изцеден лимон
черен пипер  (много обичам черен пипер и го слагам на почти всичко)

Tays , единствения съвет, който мога да ти дам е да слушаш сигналите, които ти подава тялото...Flowers Hibiscus

# 335
🌺 ще се науча да си правя. Колко време държи в хладилник? Не ви ли е страх за суровите яйца?
П.п. Поредното нещо, което не става от магазина 😕

# 336
Гледам до 1-2 дена да е хапната, ние всички вкъщи обичаме майонеза и тя отива без проблем. Simple Smile

# 337
  • София
Имаше вариант вместо с яйце да се направи с прясно мляко.

# 338
Има и вариант с аква фаба и мазнина, без яйце е, но не знам аква фабата доколко е допустима.

# 339
  • София
Мерси за новата тема!

# 340
Бързо възстановяване на болните!🙂
Тайс, сигурна съм, че при мен беше основно от магнезия (почнах ги заедно с хром пиколинат, но релакс ефектът се появи буквално минути, след като пих таблетката с магнезиев цитрат). Честно казано, не си намалила особено мазнините май.😉 Авокадо, сметана, кашкавал, какво още беше- все не мога да ги нарека чак нискомаслени. Според мен, или спазвай единия режим, или другия. Не се мъчи...🤗🙂 Казах и преди, заради кефира намалих кафето, твърдо пропускам едното кафе.🙂 А често започнах и да пия късо кафенце, чисто, вместо кафе в голяма чаша. Направо не мога да се наситя на кефира...😆
Майонеза си правя, но е рядко. Само със зехтин на мен ми харесва. За руската салата за НГ (правя много голяма купа) може и да добавя и олио към зехтина или дори да купя и готова майонеза (едни кутийки 55% масленост има в Лидъл), колкото и да не е ок. Но пък замествам голяма част от картофите с карфиол или друг зеленчук. Като тегля чертата, ям майонеза вероятно броени пъти в годината.😄 Много по-често добавям към храната горчица или "сосче" от заквасена сметана, кисело мляко, извара и подправки, или пък песто- от магданоз, босилек, чушки и разни други...Не ме притесняват яйцата в майонезата, 4-5 дни си издържа спокойно в хладилника. Може и да се пастьоризира малко яйцето, ако на някой му се занимава.
Роналд, 🙂

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 17:50 от dolce miele

# 341
С мляко съм правила преди години, хубава майонеза си е обаче със зехтин същата не ми се сгъстява хич.
Аквафаба или мляко... е колко ще изяде човек като е (малка) част от майонезата? Едва ли някой изяжда по бурканче, та да разбере че и това и ял. Ако няма по-сериозна непоносимост или алергия, такива количества че и от време на време не бих ги мислила.

# 342
Благодаря ви! Уж само една майонеза, но аз на доста неща я слагам - с нея правя кьопоолу, салатен дресинг, яйчена салата, на мръвка. По малко разбира се, но на доста неща върви. Хубаво е да е от яйце според мен, просто досега не съм опитвала да правя.
Замених олиото със зехтин и с олио от авокадо (малко по-скъпичко е, но лятото го слагам на салата домати и краставици, на печени чушки); Масло още купувам, но понякога взимам гхи; Прясното мляко отдавна съм заменила с ядково, то си е моя непоносимост; Благодарение на темата, замених тестения хляб със сусамова питка, изяждам по една на ден, колкото да начеша крастата за отопяване на сос. Сега остава киселото мляко да заменя с домашен кефир. За съжаление заради гастрита, тази година хрупкавите зелени салатки ги подминах… Сега се уча да пия кафето без подсладител, (знам, но ако сме реалистични, подслаждам го, това е единственото нещо, на което слагах захар). Междувременно гледам да увеличавам фастинг периода - ранна вечеря и късна закуско-обяд, днес станаха 14 или 15 часа. От миналата седмица, откакто започнах тези малки неща, определено се чувствам по-добре.

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 17:56 от Анонимен

# 343
Дресингите за салата когато изобщо ми се занимава са разбит зехтин с там лимон или ябълков оцет и каквото още съм решила да сложа за овкусяване. Сол, пипер, може горчица, може още някоя подправка там, според случая. Но ги разбивам, не просто да ги разбъркам с нещо. С блендер или с едно малко миксерче за фрапе, става си емулсия и не се стича на дъното веднага, както ако ги сложа поотделно на салатата. Хич не търся майонеза за тях, тя има по-слаб вкус и ми убива вкуса на дресинга. И трябва пък да слагам по много а не ща да си "давя" салатата в него.
На мръвка не ми върви майонеза поне на мен, но пък чеснов сос вкъщи се прави често. Той става и с кисело мляко, и със заквасена сметана, може с малко извара да се сгъсти или кой каквото обича.  С кефир също но е по-рядък така. И на тая база дали ще е с копър, дали с малко тахан+свеж магданоз+кимион (супер е за месо), дали само чесново кисело мляко, за мен е по-универсален и по-вкусен от майонезата. За вкъщи, естествено, че не е колегиално иначе Grinning Ако е за мариноване на месо както някои мариноват с майонеза - отново кисело мляко или кефир слагам, страхотно си е за целта.
Тия горните неща дори и те не са ми чести, че нито ми се занимава, нито търся постоянно да си поливам храната с нещо, в чинията ми са неща дето ги харесвам заради техния си вкус и не търся често дресинг за отгоре.
Въпрос на вкус си е, разбира се, но това с майонезата за много хора е навик по-скоро, а варианти има и пак са вкусни и без да е майонеза от магазина или пък направена със слънчогледово олио. За от време на време не го мисля, но за често/ежедневно добавяне бих търсила да разнообразя.

# 344
Така е, но примерно ако обяда ми е само салата, хубаво да я направя питателна, най-вече зимата, лятото бива само лимон и зехтин, а кьопоолу само патладжан и чесън на моя стомах, не ми понася, киселото мляко ще ми разводни… да, звучи много, но всъщност един детайл още да заменя Simple Smile сигурно ако направя едно бурканче, след седмица няма цялото да съм го изяла…

Общи условия

Активация на акаунт